Javier Arizmendi írta:ManBat írta:alehndr írta:Mégis volt az a pénz, hogy mehet Zsánejró :lol:
Adná magát Pintér Kisvárdára. Révésszel kioltanák egymást.
na, kíváncsian várom, a szerdahelyi közeg mikorra nyírja ki szamba de zsanejrót is
Várdán meg érzésem szerint úgy bele fognak nyúlni a tutiba, hogy a felsőház is necces lesz
amikor olvastam a várdai Révész nyilatkozatát a dunaszerdahelyi DAC-ról, hogy ők a legnépszerűbbek idehaza a határon túlról, meg minden, egyből arra gondoltam, hogy én számomra ugyan nem. erre kinyitom a Népszavát :) és Hegyi Iván... anti-Dunaszerdahely cikke esik ki onnan, szerintem még a portugál lopás előtti időkből. mintha csak én írtam volna. elhiszem, hogy Viktor célja, a szlovák/felvidéki bajnoki cím, de asszem Győrben nem vagyok egyedül, akik nem örülnek felhőtlenül, hogy mesterségesen a nyakunkra növesztettek egy régiós ellenfelet, sőt hát már mi vagyunk kolonc az ő nyakukon. arról nem is beszélve, hogy Győrben a DAC, a nádorvárosi klub.
Talán egy olyan szándék is húzódhat a DAC-Sepsi-TSC állami támogatása mögött, hogy a helyi magyarság körében bizonyára van egy közösségteremtő, összetartó erejük. Kimennek a meccsekre, anyanyelvükön szurkolnak, meccs elején/végén eléneklik a Himnuszt. Szerintem erősíti a nemzeti tudatot, a magyarsághoz tartozást egy-egy ilyen esemény, ahogyan nyilván egy magyar nyelvű színdarab megtekintése is teszi Újvidéken vagy Kolozsváron. Persze budapesti vagy győri lakosként nyilván nem kötelező nekik szurkolni, követni az eredményeiket vagy nézni a meccseiket, de nekem azzal, hogy a magyar sportsajtó beszámol ezeknek a magyar identitású kluboknak az eredményiről, nincs komoly problémám.
Persze, az állami támogatás mértéke, arányai lehetnek vitatéma alapjai. Ahogyan az is, hogy mennyi saját nevelésű, magyar származású, helyi kötődésű srác játszik ezeknél a kluboknál. Az is kérdés, hogy ha Zrinjski Mostar vagy Athletic Bilbao módjára csak magyarokból állna a keretük, megállnák-e a helyüket az élvonalban, vagy valahol a regionális osztályban 2-300 lelkes drukker előtt, valami libalegelőn tengetnék mindennapjaikat.
Diósgyőrben is volt DAC, a vasgyári tiszviselők klubja, ráadásul szintén sárga-kék színekkel.