Pótselejtező: Romániát is fogadhatnánk a döntőben

Adamek
Flegma

Re: Pótselejtező: Romániát is fogadhatnánk a döntőben

HozzászólásSzerző: Adamek » 2024.10.20. 10:07

banok írta:
Adamek írta:
Maradonapoli írta:amúgy nagyjából minden válogatottnál ez a cigánykodás ment, kurva sok értelme van ennek az nl sorozatnak...

én visszasírom Illéséket, ők sose csináltak volna ilyet

... Ő csak 33 évesen vonult vissza a válogatottól.

óh, a harminchármasok klubja, József Attila és Jézus Krisztus kedveli ezt
Peter Rufai - Benedict Iroha, Stephen Keshi, Okechukwu Uche - Sunday Oliseh - Finidi George, Emmanuel Amunike, Augustine "Jay-Jay" Okocha - Victor Ikpeba, Rashidi Yekini - Daniel Amokachi

Szarka
Aranylabdás

HozzászólásSzerző: Szarka » 2024.10.20. 10:19

Maradonapoli írta:
Adamek írta:
ZotyeszKB írta:Kerkez 90 perc, Dárdai 90 perc, Balogh 90 perc...és Nego sincs beírva még csak kérdéses státuszba sem holnap...érdekes ez :)

ilyen a Gula-kór, hirtelen támad de gyorsan gyógyul

amúgy nagyjából minden válogatottnál ez a cigánykodás ment, kurva sok értelme van ennek az nl sorozatnak...

Talán tényleg el kéne hinni hogy túl vannak terhelve a játékosok, és hát fontossági sorrendet tesznek a meccsek közt. Lemondani a válogatott meccset meg mindig túl ciki, ezert jön a kamu betegség.
A klub VBből se lesz semmi, oda se akar menni se játékos, se edző. A kupákat már régóta B csapatokkal tolják az elején.
Magyarország - Newcastle - Real Madrid , ebben a sorrendben.
"Intensity is our Identity"

Móni, Boston United, baldj: Nyugodjanak békében

nyúl
Kincstári Főegerész

HozzászólásSzerző: nyúl » 2024.10.20. 11:01

Adamek írta:
nyúl írta:
banok írta:
... Ő csak 33 évesen vonult vissza a válogatottól.
Rajtam élcelődik, nem komolyba' tolja.
Az ő szívéhez közelebb áll ez a kiherélt műdigó antifutball 15%-os labdabirtoklással, szériahibás robotokkal. Tény, hogy eredményesebb. Csak hát "magyart" nyomokban sem tartalmaz.

Illésék se tartalmaztak "magyart", vagy ha igen akkor Deákék, Puskásék, Alberték nem és ők is kiherélt idegenek voltak
Béláék a Törőék által csúcsra járatott "kádáriak" voltak, már a harmadik generációsak ebből a fajból és amennyivel későbbi klónok annyival bénábbak is, talán még többet csaltak edzésen (ha azt lehetett még fokozni) és már nem loptak a közértben de ugyanaz a tróger nemzedék volt, elhitték és vallották, hogy semmi más nem számít csak a labdaérzék
véghül is ha a munkacsalást "magyarnak" tekintjük akkor igazad van Béláékkal, de akkor megint vissza kell kanyarodni a hatvanasig, ők más miatt voltak "magyar" (vagy nem voltak azok)
Mesterséges különbségtételnek érzem, hogy voltak a kádáriak. Sajátosan elfuserált, verseny- és motivációgyilkos, korrupt világ volt, azt adom, de a 70-es évekig, ahol felülről belenyúltak a képzésbe Buda elvtársék, nem volt nagy eltérés abban, hogyan pallérozódik a magyar focista, pláne ugyanazon iskolák, nevelő edzők keze alatt és ugyanazon "szemek" által a játszótéren, "grundon" felfedezve. Ugyanaz a hagyomány (jó vagy rossz) hozta Göröcsöt egy zsák dióért Újpestre, Nyilasit az Üttörő Stadionból vagy Dömét az Aszfaltúttól.
Illésék ezeknek az elcseszett örökösei, megterhelve egy iszonyatos válsággal, amit a rendszerváltás nevű megnyomorító bohózat okádott ránk.
Persze, nemzetközileg szarok voltak, de még elavultabban, lassabban, fantáziátlanabbul azt tolták, amit Törőék.
Több közöm volt hozzájuk, mint "Séfihez". Nem állítottam egyebet.
Ezek a Séfik már nem magyar termékek, hanem egy nemzetközi futószalag végéről potyognak le, ha rágyújt a kínai melós.
Nem rosszabbak, sőt, legalább a zöm fizikailag feljött, s az ipari tudásban megüti a betanított munkást, csak semmi közük a valamikori "magyar" labdarúgáshoz. Más mozgások, sémák, gondolkodás. Csak a lelki alávetettség maradt. Az kiirthatatlan, úgy látszik.

Adamek
Flegma

HozzászólásSzerző: Adamek » 2024.10.20. 11:28

nyúl írta:
Adamek írta:
nyúl írta:Rajtam élcelődik, nem komolyba' tolja.
Az ő szívéhez közelebb áll ez a kiherélt műdigó antifutball 15%-os labdabirtoklással, szériahibás robotokkal. Tény, hogy eredményesebb. Csak hát "magyart" nyomokban sem tartalmaz.

Illésék se tartalmaztak "magyart", vagy ha igen akkor Deákék, Puskásék, Alberték nem és ők is kiherélt idegenek voltak
Béláék a Törőék által csúcsra járatott "kádáriak" voltak, már a harmadik generációsak ebből a fajból és amennyivel későbbi klónok annyival bénábbak is, talán még többet csaltak edzésen (ha azt lehetett még fokozni) és már nem loptak a közértben de ugyanaz a tróger nemzedék volt, elhitték és vallották, hogy semmi más nem számít csak a labdaérzék
véghül is ha a munkacsalást "magyarnak" tekintjük akkor igazad van Béláékkal, de akkor megint vissza kell kanyarodni a hatvanasig, ők más miatt voltak "magyar" (vagy nem voltak azok)
Mesterséges különbségtételnek érzem, hogy voltak a kádáriak. Sajátosan elfuserált, verseny- és motivációgyilkos, korrupt világ volt, azt adom, de a 70-es évekig, ahol felülről belenyúltak a képzésbe Buda elvtársék, nem volt nagy eltérés abban, hogyan pallérozódik a magyar focista, pláne ugyanazon iskolák, nevelő edzők keze alatt és ugyanazon "szemek" által a játszótéren, "grundon" felfedezve. Ugyanaz a hagyomány (jó vagy rossz) hozta Göröcsöt egy zsák dióért Újpestre, Nyilasit az Üttörő Stadionból vagy Dömét az Aszfaltúttól.
Illésék ezeknek az elcseszett örökösei, megterhelve egy iszonyatos válsággal, amit a rendszerváltás nevű megnyomorító bohózat okádott ránk.
Persze, nemzetközileg szarok voltak, de még elavultabban, lassabban, fantáziátlanabbul azt tolták, amit Törőék.
Több közöm volt hozzájuk, mint "Séfihez". Nem állítottam egyebet.
Ezek a Séfik már nem magyar termékek, hanem egy nemzetközi futószalag végéről potyognak le, ha rágyújt a kínai melós.
Nem rosszabbak, sőt, legalább a zöm fizikailag feljött, s az ipari tudásban megüti a betanított munkást, csak semmi közük a valamikori "magyar" labdarúgáshoz. Más mozgások, sémák, gondolkodás. Csak a lelki alávetettség maradt. Az kiirthatatlan, úgy látszik.

edzésmelóban óriási volt a difi a hetvenes évek előtti a 70-től a kora kétezres évek közti időszakban
hatvanasig még diktáltuk a tempót és a taktikai újítások is előjöttek még, a hetvenestől már kapkodtuk a levegőt, eltűntek a különmelósok az edzések után, aki nem csalt azt kiröhögték és kiközösítették, a taktika már másolás és ad-hoc trükkök voltak csak
Puskás ha nem lett volna rendesen kitrénelve már kölyökkora óta nem hiszem, hogy 29 évesen kapott volna egy valódi profi közegben még 10 évet, ő még kint maradt lövöldözni este a pályákon, Albert még futva ment edzésre és onnan haza és nem taxival mentek köröket a stadion körül mint a mexikói hősök amikor futóedzés volt
Kiprich első idényében annyival összegezte a holland módszert, hogy bakker ott tényleg edzeni kell, meg is próbálta becsületesen, járni se bírt két tréning között, Nyílt szó szerint kiutálta a hazai válogatott mag mert olyanokat látott és próbált elmesélni amire itt nagyon nem volt kereslet
Varga Zoli Tököliről azt mondta tehetségesebb mint ő volt, ami nagyon nagy szó volt mert soha senkit nem ismert el, (természetesen Töki ezt sértésnek vette mert nem értette meg a mondanivalóját) nem értette miért nem szeretne többre jutni amire
ez a legnagyobb difi a két alfaj között, munkás és munkacsaló korszakot választott el egymástól az az évtizedforduló, most annyiból vagyunk mások, hogy van pár idegenben képzett/idegen aki sportemberként nevelkedett és nem vágta le a sarkoknál a köröket, következő lépésben lehet emelni a tétet és tehetségeket is így kellene keltetni nem csak közepes iparosokat
Peter Rufai - Benedict Iroha, Stephen Keshi, Okechukwu Uche - Sunday Oliseh - Finidi George, Emmanuel Amunike, Augustine "Jay-Jay" Okocha - Victor Ikpeba, Rashidi Yekini - Daniel Amokachi

Javier Arizmendi
Sztár

HozzászólásSzerző: Javier Arizmendi » 2024.10.20. 20:17

Puskásék és Alberték is csalták az edzéseket. Albert csípőre tett kezén röhögött Hofi és az egész ország. Puskás dagadt volt.
ETO

zaggar
Kulcsjátékos

HozzászólásSzerző: zaggar » 2024.10.20. 20:36

Javier Arizmendi írta:Puskásék és Alberték is csalták az edzéseket. Albert csípőre tett kezén röhögött Hofi és az egész ország. Puskás dagadt volt.

Én is kiakadnék, ha a későbbi generációk aranylabdásai csipőre tették volna a kezüket, a Real Madrid galaktikusai között szereplő magyarok meg túlsúlyosak lettek volna.
Újpest-Munkás
Serie A iránt érdekl?d? (Milan és a többiek)

"Az ön parancsa nekem nem parancs. Az én látható f?hatóságom az árkodi püspök meg a vallás- és közoktatásügyi miniszter, a láthatatlan meg, aki ígéreteimet számon tartja, maga a megváltó Krisztus."

Adamek
Flegma

HozzászólásSzerző: Adamek » 2024.10.20. 22:52

zaggar írta:
Javier Arizmendi írta:Puskásék és Alberték is csalták az edzéseket. Albert csípőre tett kezén röhögött Hofi és az egész ország. Puskás dagadt volt.

Én is kiakadnék, ha a későbbi generációk aranylabdásai csipőre tették volna a kezüket, a Real Madrid galaktikusai között szereplő magyarok meg túlsúlyosak lettek volna.

nem is tudom, te is láthatod, hogy Hofi is megmondta, így azért mindjárt más

Javier Arizmendi
Sztár

HozzászólásSzerző: Javier Arizmendi » 2024.10.21. 07:18

Adamek írta:
zaggar írta:

Tudom, hogy értitek, ha sportszerubben éltek volna, még ennél is nagyobb sikereket érhettek volna el. Az aranycsapat legendás emke bulijai, Mehszaj és Farkas római parti vakációi. Kb. 15 évvel éltek rovidebb életet, mint a pályatarsaik.
ETO

Adamek
Flegma

HozzászólásSzerző: Adamek » 2024.10.21. 08:55

Javier Arizmendi írta:
Adamek írta:
zaggar írta:

Tudom, hogy értitek, ha sportszerubben éltek volna, még ennél is nagyobb sikereket érhettek volna el. Az aranycsapat legendás emke bulijai, Mehszaj és Farkas római parti vakációi. Kb. 15 évvel éltek rovidebb életet, mint a pályatarsaik.

felőlem pogány orgiákat is tarthattak a padláson, ha az edzéseken és meccseken odatették magukat és nem harmincéves lemaradásban tolták a világhoz képest a erőben, tempóban és módszerekben

Deep Purple
Aranylabdás
Kapcsolat:

HozzászólásSzerző: Deep Purple » 2024.10.21. 09:52

Lényegében egyetértek nyúllal a mostani magyar foci "reneszánsz" megítélésében. Az egész nem egyéb, mint a nemzetközi trendbe való beágyazódás, ez a trend pedig embertelenné, színtelenné, lélektelenné teszi a játékot. Tömegszórakoztatássá, cirkusszá válik, a profit kergetésévé.

Egyetértek azzal is, hogy az Illés nevével fémjelzett korszakban ennek még ellenállt a magyar futball. Létezett a meggyőződés, hogy a futball irracionális, hogy van benne valami megfejthetetlen misztikum, ami értékesebb minden számítgatásnál, tudatos edzésnél, és végső soron a mérkőzések eredményénél is. Innen eredtek azok kontraproduktív kulturális minták, amelyekről Adamek ír. A labdaérzék istenítése, a megdöbbenés, hogy a valaki "lát a pályán", és a lenézése annak, aki tudatosan edz. Ha ugyanis a spontán, isteni szikra és tehetség válik az abszolút értékké, akkor a módszeres edzés, építkezés, tatika az, ami csalás. Inen ered a teljes, megalázó nemzetközi sikertelenségünk ebben az időszakban.

Puskás idejében még megvolt egyszerre a misztikum és a győzni akarás. Albert idejében elkezdet szétválni, Törőcsiktől kezdve pedig a misztikumot már csak a győzelem kárára lehetett megtartani. Illés után az önmagát is túlélt, karikatúrává torzult misztikum elpusztult, és a helyére betódult az, ami most van. Szerintem ez nem magyar jelenség, csak a nemzetközi trendnek mi nagyon hosszú ideig ellenálltunk, és ezért nagyon nagy a kontraszt.

Javier Arizmendi
Sztár

HozzászólásSzerző: Javier Arizmendi » 2024.10.21. 15:05

Adamek írta:
Javier Arizmendi írta:
Adamek írta:nem is tudom, te is láthatod, hogy Hofi is megmondta, így azért mindjárt más

felőlem pogány orgiákat is tarthattak a padláson, ha az edzéseken és meccseken odatették magukat és nem harmincéves lemaradásban tolták a világhoz képest a erőben, tempóban és módszerekben

Ha az edzéseken odatették volna magukat, akkor nem kellett volna csípőre tett kézzel ácsorogni, amíg visszajön a szufla. A marseille-i 1-4 történt valamiért. Valszeg futas helyett nem a vizes árokban kellett volna bujkálni.
ETO

Maradonapoli
Aranylabdás

HozzászólásSzerző: Maradonapoli » 2024.10.21. 15:48

Ha rám hallgattok, igazatok van!

De már f*szom ki van attól, hogy tele van baszva a válogatott külföldiekkel! És most nem csak a niggerekkel van bajom, tehát nem vagyok rasszista!
Burnsley FC, Borussia Münchengladbach

Adamek
Flegma

HozzászólásSzerző: Adamek » 2024.10.21. 17:43

Javier Arizmendi írta:
Adamek írta:
Javier Arizmendi írta:Tudom, hogy értitek, ha sportszerubben éltek volna, még ennél is nagyobb sikereket érhettek volna el. Az aranycsapat legendás emke bulijai, Mehszaj és Farkas római parti vakációi. Kb. 15 évvel éltek rovidebb életet, mint a pályatarsaik.

Ha az edzéseken odatették volna magukat, akkor nem kellett volna csípőre tett kézzel ácsorogni, amíg visszajön a szufla. A marseille-i 1-4 történt valamiért. Valszeg futas helyett nem a vizes árokban kellett volna bujkálni.

Dr. Hofi óta tudjuk, hogy a szufla a csípőre tett kéztől jön vissza
Dr. Végh Antaltól nincs valami tuti tény?

Maradonapoli
Aranylabdás

HozzászólásSzerző: Maradonapoli » 2024.10.21. 19:02

Adamek írta:
Javier Arizmendi írta:
Adamek írta:felőlem pogány orgiákat is tarthattak a padláson, ha az edzéseken és meccseken odatették magukat és nem harmincéves lemaradásban tolták a világhoz képest a erőben, tempóban és módszerekben

Besenyő Istvántól vannak megdönthetetlen tények:

https://youtu.be/8wUE58SY12Q?t=23

zaggar
Kulcsjátékos

HozzászólásSzerző: zaggar » 2024.10.21. 20:52

Maradonapoli írta:Ha rám hallgattok, igazatok van!

De már f*szom ki van attól, hogy tele van baszva a válogatott külföldiekkel! És most nem csak a niggerekkel van bajom, tehát nem vagyok rasszista!

Egy igazi demokrata sosem tesz különbséget ember és ember között. Egyaránt utálja mindegyiket ;)
Újpest-Munkás

"Az ön parancsa nekem nem parancs. Az én látható f?hatóságom az árkodi püspök meg a vallás- és közoktatásügyi miniszter, a láthatatlan meg, aki ígéreteimet számon tartja, maga a megváltó Krisztus."

Maradonapoli
Aranylabdás

HozzászólásSzerző: Maradonapoli » 2024.10.21. 20:54

zaggar írta:

Egy igazi demokrata sosem tesz különbséget ember és ember között. Egyaránt utálja mindegyiket ;)

Végre valaki megért! Ezért is szeretlek Zaggar cimbora, azon kívül is, hogy olasz fociban otthon vagy!

zaggar
Kulcsjátékos

HozzászólásSzerző: zaggar » 2024.10.21. 21:10

Maradonapoli írta:
zaggar írta:

Végre valaki megért! Ezért is szeretlek Zaggar cimbora, azon kívül is, hogy olasz fociban otthon vagy!

Megtisztelő!
Pedig azt még nem is tudod, h ma csináltam egy Maradonapolis szelót! 9/7-est, sok meccs, kis oddsal. Igaz már kettő elment belőle, uh nem lesz ebből semmi se..:)
Újpest-Munkás

Maradonapoli
Aranylabdás

HozzászólásSzerző: Maradonapoli » 2024.10.21. 21:24

zaggar írta:
Maradonapoli írta:
zaggar írta:

Megtisztelő!
Pedig azt még nem is tudod, h ma csináltam egy Maradonapolis szelót! 9/7-est, sok meccs, kis oddsal. Igaz már kettő elment belőle, uh nem lesz ebből semmi se..:)

de az irány jó! ;)

én meg már nem is tudom mikor fogadtam utoljára...

zaggar
Kulcsjátékos

HozzászólásSzerző: zaggar » 2024.10.21. 21:59

Maradonapoli írta:
zaggar írta:
Maradonapoli írta:Végre valaki megért! Ezért is szeretlek Zaggar cimbora, azon kívül is, hogy olasz fociban otthon vagy!

Megtisztelő!

de az irány jó! ;)

én meg már nem is tudom mikor fogadtam utoljára...

öööö, tegnap? :)
Újpest-Munkás

Javier Arizmendi
Sztár

HozzászólásSzerző: Javier Arizmendi » 2024.10.21. 22:17

Adamek írta:
Javier Arizmendi írta:
Adamek írta:felőlem pogány orgiákat is tarthattak a padláson, ha az edzéseken és meccseken odatették magukat és nem harmincéves lemaradásban tolták a világhoz képest a erőben, tempóban és módszerekben

Hoffmannt azért emeltem ki, mert talán azt a poénjat mindenki ismeri. A 60asban közismert volt Albert gyenge fizikuma, pláne nemzetköziben.
ETO

Vissza: “www.nb1.hu”