Cselszky írta:Ez a Kerezsi nem a Honvédban volt? Onnan ide, hát, strapabíró gyomra van.
nem egy őshonvédos kölyök, Szpariból a Vasason át lett Honvédos, volt már kölcsönben máskor máshol is, szerintem lesz még 4-5 klubja 25 éves kora előtt
Cselszky írta:Ez a Kerezsi nem a Honvédban volt? Onnan ide, hát, strapabíró gyomra van.
Savaria1919 írta:L. Pap Pista 0-6-ot tippelt a szerkesztőségben, majdnem bejött.
Adamek írta:Cselszky írta:Ez a Kerezsi nem a Honvédban volt? Onnan ide, hát, strapabíró gyomra van.
nem egy őshonvédos kölyök, Szpariból a Vasason át lett Honvédos, volt már kölcsönben máskor máshol is, szerintem lesz még 4-5 klubja 25 éves kora előtt
Cselszky írta:Adamek írta:Cselszky írta:Ez a Kerezsi nem a Honvédban volt? Onnan ide, hát, strapabíró gyomra van.
Oké, de azért 16 éves kora óta abban a klubban volt. Nem tudom persze, volt-e egyéb lehetősége, vagy szépen beterelték erre az ösvényre.
Cselszky írta:Adamek írta:Cselszky írta:Ez a Kerezsi nem a Honvédban volt? Onnan ide, hát, strapabíró gyomra van.
Oké, de azért 16 éves kora óta abban a klubban volt. Nem tudom persze, volt-e egyéb lehetősége, vagy szépen beterelték erre az ösvényre.
Javier Arizmendi írta:Adameknek, mi újság az alábbiak utánpótlás képzésevel.
Újpest? MTK? Bvsc?
Adamek írta:Javier Arizmendi írta:Adameknek, mi újság az alábbiak utánpótlás képzésevel.
Újpest? MTK? Bvsc?
ebből a hármasból egyedül az újpestire van valamicske közvetlen rálátásom, a BSC-t csak ellenfélként ismerem az MTK totál zárt előttem de szerintem amúgy is az a legzártabb brigád
az ÚFC-UTE összevonás a nyáron úgy nézett ki, hogy az UTE felajánlotta a komplett foci szakosztályát és játékosokkal, edzőkkel, létesítményekkel átpasszolták az FC-hez
nyárig úgy nézett ki a szitu, hogy az UTE mind mennyiségben (kétszer annyi játékos) mind minőségben verte az FC-t, majdnem minden korosztályban magasabb osztályokban tolták (én a lány U14-nél vagyok érdekelt, ott az UTE toronymagasan nyerte a bajnokságot az FC ugyanazon a szinten tökutolsó lett a másik régióban)
a döntés az lett, hogy az UTE stáb a szakmai főnök, játékost nem küldenek el egyik brigádból sem, kialakítottak A-B-C csapatokat korosztályonként (csajoknál A-B azonos szinten versenyezve) általában MLSZ alaptól mentek lefelé 1-2 osztályt A-tól C-ig
az első két hónap után úgy néz ki egy csapatra való srác (szülő) szülő minden korosztályban bedobta a törcsit és sokan új utakat keresnek, nem sokan kultiválják a B/C csapattagságot, de ezeket csak hallom a szülői pletykafolyamban
szóval pálya és gyerkőc van dögivel, úgy hallani megpályázzák (pályázták?) a kiemelt akadémiai besorolást (gondolom valaki ki fog pottyanni, remélem a Várda), a női ágazatban szerintem nagyon erős a klub, nem lepődnék meg ha 10 év múlva innen több válogatott csajszi is kijönne, a fiúk idén még a Vasas alatt vannak, majd kiderül jövőre lesz e csúcsakadémia (meglepne ha nem)
a BVSC szerintem jóval alatta van mint ahova be van lőve, óriási korrupcióval kapta meg pár éve a tehetségközpont titulust (a REAC magasabb pontszámmal csúszott le a BVSC-vel szemben)
szerintem ott most a nyolcvanas-kilencvenes évekhez képest jelentéktelenebb az egész, simán mondok a környékről 5-6 jobb tehetségközpontot de még alközpontot is
zaggar írta:Adamek írta:Javier Arizmendi írta:Adameknek, mi újság az alábbiak utánpótlás képzésevel.
Újpest? MTK? Bvsc?
ebből a hármasból egyedül az újpestire van valamicske közvetlen rálátásom, a BSC-t csak ellenfélként ismerem az MTK totál zárt előttem de szerintem amúgy is az a legzártabb brigád
az ÚFC-UTE összevonás a nyáron úgy nézett ki, hogy az UTE felajánlotta a komplett foci szakosztályát és játékosokkal, edzőkkel, létesítményekkel átpasszolták az FC-hez
nyárig úgy nézett ki a szitu, hogy az UTE mind mennyiségben (kétszer annyi játékos) mind minőségben verte az FC-t, majdnem minden korosztályban magasabb osztályokban tolták (én a lány U14-nél vagyok érdekelt, ott az UTE toronymagasan nyerte a bajnokságot az FC ugyanazon a szinten tökutolsó lett a másik régióban)
a döntés az lett, hogy az UTE stáb a szakmai főnök, játékost nem küldenek el egyik brigádból sem, kialakítottak A-B-C csapatokat korosztályonként (csajoknál A-B azonos szinten versenyezve) általában MLSZ alaptól mentek lefelé 1-2 osztályt A-tól C-ig
az első két hónap után úgy néz ki egy csapatra való srác (szülő) szülő minden korosztályban bedobta a törcsit és sokan új utakat keresnek, nem sokan kultiválják a B/C csapattagságot, de ezeket csak hallom a szülői pletykafolyamban
szóval pálya és gyerkőc van dögivel, úgy hallani megpályázzák (pályázták?) a kiemelt akadémiai besorolást (gondolom valaki ki fog pottyanni, remélem a Várda), a női ágazatban szerintem nagyon erős a klub, nem lepődnék meg ha 10 év múlva innen több válogatott csajszi is kijönne, a fiúk idén még a Vasas alatt vannak, majd kiderül jövőre lesz e csúcsakadémia (meglepne ha nem)
a BVSC szerintem jóval alatta van mint ahova be van lőve, óriási korrupcióval kapta meg pár éve a tehetségközpont titulust (a REAC magasabb pontszámmal csúszott le a BVSC-vel szemben)
szerintem ott most a nyolcvanas-kilencvenes évekhez képest jelentéktelenebb az egész, simán mondok a környékről 5-6 jobb tehetségközpontot de még alközpontot is
mi a különbség a gyakorlatban egy csúcsakadémia, egy sima akadémia meg egy tehetségközpont között?
Adamek írta:zaggar írta:Adamek írta:ebből a hármasból egyedül az újpestire van valamicske közvetlen rálátásom, a BSC-t csak ellenfélként ismerem az MTK totál zárt előttem de szerintem amúgy is az a legzártabb brigád
mi a különbség a gyakorlatban egy csúcsakadémia, egy sima akadémia meg egy tehetségközpont között?
rengeteg a difi, de a legfontosabb, hiszen MO-n élünk, az állami támogatás
szép kövér lenyúlható pénzek
az alközpontok kb. tízes nagyságrendű milliókat kapnak, a plafon talán száz is lehet
a központok százasával kapják a misiket
és jól tippelnél, a csúcson jönnek a milliárdos nagyságrendű kérdések
aztán van szakmai difi is, de az meg kit érdekel
zaggar írta:Adamek írta:zaggar írta:
rengeteg a difi, de a legfontosabb, hiszen MO-n élünk, az állami támogatás
az alközpontok kb. tízes nagyságrendű milliókat kapnak, a plafon talán száz is lehet
ez oké, de mit tanítanak másképp mondjuk a csúcsszinten, mint az alközpontban? Egyáltalán mit lehet másképp tanítani? Labdaátvételt? Labda nélküli mozgást? Vagy mit?
Adamek írta:aztán van szakmai difi is, de az meg kit érdekel
Javier Arizmendi írta:Adamek írta:aztán van szakmai difi is, de az meg kit érdekel
Minket.
Adamek írta:zaggar írta:Adamek írta:rengeteg a difi, de a legfontosabb, hiszen MO-n élünk, az állami támogatás
ez oké, de mit tanítanak másképp mondjuk a csúcsszinten, mint az alközpontban? Egyáltalán mit lehet másképp tanítani? Labdaátvételt? Labda nélküli mozgást? Vagy mit?
elvileg ez is licencelt dolog, nem minden szinten lehet minden papírral edzősködni
edzések száma is más, U14- től a csúcsok automatikusan az mlsz kiemeltben játszanak, nemzetközi meccsek stb.
aztán, hogy mi mennyit ér láthatjuk
Cselszky írta:A Vasas szopott a forduló előtt kiesőhelyen álló Sori ellen, úgy tűnik, Pinyővel sem áll össze egyelőre a sztori. Az utolsó 4 meccsen 3 bukó+kiesés az MK-ból, csodálatos történet ismét.
A Honvéd megint a kiesés ellen tolja, úgy néz ki. Szomorú.
Savaria1919 írta:Cselszky írta:A Vasas szopott a forduló előtt kiesőhelyen álló Sori ellen, úgy tűnik, Pinyővel sem áll össze egyelőre a sztori. Az utolsó 4 meccsen 3 bukó+kiesés az MK-ból, csodálatos történet ismét.
Megérne egy hosszabb tanulmányt ez a két klub is, az újmagyar futball kudarcait tekintve dobogós mindkettő. Hemi meg Jámbor kb. élete üzletét kötötte, és utólag a megítélésük is jelentősen feljavult. A szentesi kerítésépítők meg a két Nagy és Csányi triója új stadiont kapott, szórhatták kedvükre a pénzt, van mögöttük akadémia, erre döglődnek a másodosztályban.
Adamek írta:Savaria1919 írta:Cselszky írta:A Vasas szopott a forduló előtt kiesőhelyen álló Sori ellen, úgy tűnik, Pinyővel sem áll össze egyelőre a sztori. Az utolsó 4 meccsen 3 bukó+kiesés az MK-ból, csodálatos történet ismét.
Megérne egy hosszabb tanulmányt ez a két klub is, az újmagyar futball kudarcait tekintve dobogós mindkettő. Hemi meg Jámbor kb. élete üzletét kötötte, és utólag a megítélésük is jelentősen feljavult. A szentesi kerítésépítők meg a két Nagy és Csányi triója új stadiont kapott, szórhatták kedvükre a pénzt, van mögöttük akadémia, erre döglődnek a másodosztályban.
10 csúcsakadémiánkból 3 NB2-s csapat mögött van 1 meg megye I. és talán valami halvány kapcsolatban az NB3-mal is van

Savaria1919 írta:Adamek írta:Savaria1919 írta:Megérne egy hosszabb tanulmányt ez a két klub is, az újmagyar futball kudarcait tekintve dobogós mindkettő. Hemi meg Jámbor kb. élete üzletét kötötte, és utólag a megítélésük is jelentősen feljavult. A szentesi kerítésépítők meg a két Nagy és Csányi triója új stadiont kapott, szórhatták kedvükre a pénzt, van mögöttük akadémia, erre döglődnek a másodosztályban.
10 csúcsakadémiánkból 3 NB2-s csapat mögött van 1 meg megye I. és talán valami halvány kapcsolatban az NB3-mal is van
Akadémiai rendszerről jut eszembe, hogy ajánlották ezt a könyvet:
[img]https://cdn.nemzetisport.hu/2024/09/DZoEPEk8LOhpkezLUo8hjAsBh_7jN6udN3Sj3UxRXzo/fit/760/1024/no/1/aHR0cHM6Ly9jbXNjZG4uYXBwLmNvbnRlbnQucHJpdmF0ZS9jb250ZW50LzkyMmQ3MDkyYzZjNTRkNTliYmUzMTBjNjY1NTMwZjFi.jpg[img]
El is olvastam, voltak benne erős mondatok, pl. a pedagiai programra azt mondták az egyik akadémián, hogy minek az.
Jelenlévő fórumozók: RC valamint 5 vendég