Maradonapoli írta:Javier Arizmendi írta:van az a befektetői tanács, talán éppen Soros Gyuri bácsitól, hogy aki részvényt vagy mittomén mit vesz, az utána rakja be a fiókba, és legközelebb csak 5 év múlva nézzen rá. az a szakmaitlan kérdésem van, hogy előfordul-e veletek, hogy amire fogadtok, azt utána nem követitek élőben? Maradona úr pl. ha jól értem többet nyert volna legutóbb, ha hagyja magukra a meccseket és nem figyeli őket kapkodva. most pl. mind a 30 eseményt követni fogod? nem lenne-e jobb egészsügyi szempontból, hogy ez a szelvény, ja, de majd ha minden lement, csekkolom, hogy min is ment el? a kérdéskört - kivételesen - nem provokációnak szánom, tényleg érdekel a pszichológia, ami mögötte van.
én ugye baloldaliként nem fogadok, munka nélkül szerzett pénz lenne, de őszintén szólva mostanra ez lett a legszórakoztatóbb topic. remélem valamelyikötök megkopasztja a NER zrt-t.
általánosságban: az ember elsősorban az élvezet, az izgalom miatt játszik - olyan nem igazán lesz szerintem, hogy egy sportfogadó ne kövesse a megtett meccseket, ha nincs valami extra kizáró ok - pl. meló, családi kötelezettség (keresztelő, lagzi stb.)
Soros Gyuri bácsi tanácsa nem hülyeség, de az csak az általa elmondottakra igaz - mert ott ha fiók mélyébe is teszed - elvileg emberek dolgoznak azért, vagyis elvileg törődnek vele, hogy az később neked is hasznot hajtson. Itt az is ellene szól, hogy nem 5 évre lát előre az ember hanem pár óra alatt megtörténik. Ki az a hülye, akit nem izgat a dolog, hogy mi lett a végeredmény? :)
Személyes story, életem legmegrázóbb sportfogadási élménye: 2013-ban sziszifuszi munkával sikerült összepakolnom 20 ezer ft-ból pár hónap alatt 2-300 ezret a bwinen. /Nem mellesleg az már akkor úgy működött - sőt jobban - , mint most az új tippmixpro./ Voltam akkora fasz, hogy ezt a 2-300 ezret egyben feltettem 14 kötésesbe. Oké, nem világmegváltó tippek voltak benne, hanem olyanok, hogy 1,5 over, H vagy X, továbbá olyan opció is volt (az akkori kedvencem), hogy tehettél x-re, de ha mondjuk az esélyesebb nyert, visszakaptad a pénzt. Ez a DNB módosított változata tulképp, de sokkal jobb oddsa volt.
Lényeg a lényeg 14-es kötés és azt használtam ki, hogy európai kupák és onnan is csak a BL -mert ugye csak azt veszik komolyan klubcsapatok. + pár biztosabbnak tűnő meccs topligákból (augusztus környéke volt már, elkezdődtek azok is részben). Akkoriban otthon éltem, mert évekkel korábban pályakezdőként csak szülőfaluban kaptam melót. No, de akkoriban valamin mocskosul összevesztem anyámmal, akiről tudni kell, hogy rohadtul terrorista ha bebolondul. Nem egy óráig. Napokig. Bezsibbadt a fejem 2 nap ordítozástól és bementem a miskolci lakásomba, hogy végre nyugalomba legyek, mer a faszom ki van má'. Nagyjából csak a fejemből néztem ki órákig, teljesen lezsibbasztott az otthoni balhé. Elkezdtem netezni. Estefelé megéheztem. Vacsi. Eszembe nem volt, továbbra sem, az említett a szelvényt megraktam. Estefelé kezdek magamhoz térni, gondoltam teszek pár meccset csak úgy szórakozásból, legyen mit követni. Ismétlem többedszerre: Továbbra sem volt eszembe, hogy már pakoltam. Lépek be a bwinre, azt hittem leesek a székről: 1,8 milla felettit mutat az egyenlegem. Pár másodperc újabb K.O. után mint az őrült nyitom meg a szelvényt. Hazudnék, ha azt mondanám, hogy minden jött, de a 14-ből egy sem bukott volt vagy 4-5 olyan, amin 1-es szorzó lett végül, de nagyjából a nagyobbik fele összejött a tippeknek. Na, akkor ugyanezeken gondolkodtam, amiket most felvetettél, hogy mit ér az, ha izgulunk felette? A sors úgyis elrendezi vagy így vagy úgy, nem vagyunk rá befolyással... ha azt akarja, hogy nyerjünk így is nyerünk, ha nem és bármekkora nagy szakértelemmel választjuk ki és bábáskodunk felette, akkor is bukunk, nem tudjuk megakadályozni. Lám én a legnagyobb idegbetegségben csíptem meg saját szintemen a "kassza robbantást".
Ja és hogy mi motivált akkor, több mint 2 havi tanári fizetés feltételében? Az, hogy úgy voltam vele, hogy nem azt kockáztatom, hanem csak 20 000 ft-omat, ami pár hónappal korábban feltettem. Úgy voltam ha veszítek,"csak" 20 rongyot veszítek, hisz többet nem tettem bele. :)