BL-sorsolás: Gulácsi és Willi Orbán Mourinho ellen

zaggar
Kulcsjátékos

Re: BL-sorsolás: Gulácsi és Willi Orbán Mourinho ellen

HozzászólásSzerző: zaggar » 2024.01.13. 13:34

Javier Arizmendi írta:van az a befektetői tanács, talán éppen Soros Gyuri bácsitól, hogy aki részvényt vagy mittomén mit vesz, az utána rakja be a fiókba, és legközelebb csak 5 év múlva nézzen rá. az a szakmaitlan kérdésem van, hogy előfordul-e veletek, hogy amire fogadtok, azt utána nem követitek élőben? Maradona úr pl. ha jól értem többet nyert volna legutóbb, ha hagyja magukra a meccseket és nem figyeli őket kapkodva. most pl. mind a 30 eseményt követni fogod? nem lenne-e jobb egészsügyi szempontból, hogy ez a szelvény, ja, de majd ha minden lement, csekkolom, hogy min is ment el? a kérdéskört - kivételesen - nem provokációnak szánom, tényleg érdekel a pszichológia, ami mögötte van.

én ugye baloldaliként nem fogadok, munka nélkül szerzett pénz lenne, de őszintén szólva mostanra ez lett a legszórakoztatóbb topic. remélem valamelyikötök megkopasztja a NER zrt-t.

annyiban igazad van, h sok felesleges idegeskedést meg lehet(ne) spórolni
ma pl a két törökkel nyitottam, mindkettőt x-re téve, az egyik a hosszabbításban összejött, a másikat 3-1-re nyerte a hazai csapat úgy, h a vendégek két gólját les miatt érvénytelenítették. Ha nem lennék kajakómában, ideges lennék, pedig elég lenne csak az eredményt megnézni, akkor sem lenne más a találati arány.
Újpest-Munkás
Serie A iránt érdekl?d? (Milan és a többiek)

"Az ön parancsa nekem nem parancs. Az én látható f?hatóságom az árkodi püspök meg a vallás- és közoktatásügyi miniszter, a láthatatlan meg, aki ígéreteimet számon tartja, maga a megváltó Krisztus."

Maradonapoli
Aranylabdás

HozzászólásSzerző: Maradonapoli » 2024.01.13. 14:10

Jól indul az ügy. Három meccsen is gólcsend eddig.
Burnsley FC, Borussia Münchengladbach

Szarka
Aranylabdás

HozzászólásSzerző: Szarka » 2024.01.13. 14:55

Maradonapoli írta:
Javier Arizmendi írta:van az a befektetői tanács, talán éppen Soros Gyuri bácsitól, hogy aki részvényt vagy mittomén mit vesz, az utána rakja be a fiókba, és legközelebb csak 5 év múlva nézzen rá. az a szakmaitlan kérdésem van, hogy előfordul-e veletek, hogy amire fogadtok, azt utána nem követitek élőben? Maradona úr pl. ha jól értem többet nyert volna legutóbb, ha hagyja magukra a meccseket és nem figyeli őket kapkodva. most pl. mind a 30 eseményt követni fogod? nem lenne-e jobb egészsügyi szempontból, hogy ez a szelvény, ja, de majd ha minden lement, csekkolom, hogy min is ment el? a kérdéskört - kivételesen - nem provokációnak szánom, tényleg érdekel a pszichológia, ami mögötte van.

én ugye baloldaliként nem fogadok, munka nélkül szerzett pénz lenne, de őszintén szólva mostanra ez lett a legszórakoztatóbb topic. remélem valamelyikötök megkopasztja a NER zrt-t.

általánosságban: az ember elsősorban az élvezet, az izgalom miatt játszik - olyan nem igazán lesz szerintem, hogy egy sportfogadó ne kövesse a megtett meccseket, ha nincs valami extra kizáró ok - pl. meló, családi kötelezettség (keresztelő, lagzi stb.)
Soros Gyuri bácsi tanácsa nem hülyeség, de az csak az általa elmondottakra igaz - mert ott ha fiók mélyébe is teszed - elvileg emberek dolgoznak azért, vagyis elvileg törődnek vele, hogy az később neked is hasznot hajtson. Itt az is ellene szól, hogy nem 5 évre lát előre az ember hanem pár óra alatt megtörténik. Ki az a hülye, akit nem izgat a dolog, hogy mi lett a végeredmény? :)

Személyes story, életem legmegrázóbb sportfogadási élménye: 2013-ban sziszifuszi munkával sikerült összepakolnom 20 ezer ft-ból pár hónap alatt 2-300 ezret a bwinen. /Nem mellesleg az már akkor úgy működött - sőt jobban - , mint most az új tippmixpro./ Voltam akkora fasz, hogy ezt a 2-300 ezret egyben feltettem 14 kötésesbe. Oké, nem világmegváltó tippek voltak benne, hanem olyanok, hogy 1,5 over, H vagy X, továbbá olyan opció is volt (az akkori kedvencem), hogy tehettél x-re, de ha mondjuk az esélyesebb nyert, visszakaptad a pénzt. Ez a DNB módosított változata tulképp, de sokkal jobb oddsa volt.
Lényeg a lényeg 14-es kötés és azt használtam ki, hogy európai kupák és onnan is csak a BL -mert ugye csak azt veszik komolyan klubcsapatok. + pár biztosabbnak tűnő meccs topligákból (augusztus környéke volt már, elkezdődtek azok is részben). Akkoriban otthon éltem, mert évekkel korábban pályakezdőként csak szülőfaluban kaptam melót. No, de akkoriban valamin mocskosul összevesztem anyámmal, akiről tudni kell, hogy rohadtul terrorista ha bebolondul. Nem egy óráig. Napokig. Bezsibbadt a fejem 2 nap ordítozástól és bementem a miskolci lakásomba, hogy végre nyugalomba legyek, mer a faszom ki van má'. Nagyjából csak a fejemből néztem ki órákig, teljesen lezsibbasztott az otthoni balhé. Elkezdtem netezni. Estefelé megéheztem. Vacsi. Eszembe nem volt, továbbra sem, az említett a szelvényt megraktam. Estefelé kezdek magamhoz térni, gondoltam teszek pár meccset csak úgy szórakozásból, legyen mit követni. Ismétlem többedszerre: Továbbra sem volt eszembe, hogy már pakoltam. Lépek be a bwinre, azt hittem leesek a székről: 1,8 milla felettit mutat az egyenlegem. Pár másodperc újabb K.O. után mint az őrült nyitom meg a szelvényt. Hazudnék, ha azt mondanám, hogy minden jött, de a 14-ből egy sem bukott volt vagy 4-5 olyan, amin 1-es szorzó lett végül, de nagyjából a nagyobbik fele összejött a tippeknek. Na, akkor ugyanezeken gondolkodtam, amiket most felvetettél, hogy mit ér az, ha izgulunk felette? A sors úgyis elrendezi vagy így vagy úgy, nem vagyunk rá befolyással... ha azt akarja, hogy nyerjünk így is nyerünk, ha nem és bármekkora nagy szakértelemmel választjuk ki és bábáskodunk felette, akkor is bukunk, nem tudjuk megakadályozni. Lám én a legnagyobb idegbetegségben csíptem meg saját szintemen a "kassza robbantást".

Ja és hogy mi motivált akkor, több mint 2 havi tanári fizetés feltételében? Az, hogy úgy voltam vele, hogy nem azt kockáztatom, hanem csak 20 000 ft-omat, ami pár hónappal korábban feltettem. Úgy voltam ha veszítek,"csak" 20 rongyot veszítek, hisz többet nem tettem bele. :)

Az igen! Szép sztori, viszont minden befektető pont az ilyen hülyeségtől óvna és fogna vissza. Mindent egy lapra feltenni, főleg 14 lapra, még ha 1.05-ös odds is, butaság. Ahogy minden pénzedet OTP részvénybe tenni. 99% hogy nyernél rajta 5 év múlva, de ha buksz, mindent buksz. Ha túl magasan vetted, csak nagy veszteséggel tudsz kiszállni, vagy csak nagyon későn. Ezért kell több részvénybe fektetni, hogy ha egyiken buksz is, ne mindent bukj, és így eloszd a kockázatot.

Ugyanez igaz fogadásokra is. Nem teszel fel minden pénzt egy darab 1.2-es oddsra. Szét kell osztani több szelvényre, amin nincs átfedés. Így megoszlik a kockázat, és kisebb a teljes bukás esélye.

A meccs közbeni pénzkivételre is nagyon jó példa az 5 éves szabály.Az idő mindegy is, a lényeg, hogy egy adott időre vársz egy eredményt ( 2*90 percre, vagy öt évre ), ha jól utánajártál, és bízol a döntésedben, akkor ne változtass közben az esetleges ingadozásokra ( másik csapat szerez először gólt, a részvény éppen esésben van ), bízz abban, hogy hosszútávon kijön a számításod. Akkor kell közbelépni, ha nem várt esemény történik, aminek hosszútávú kihatása van ( kiállítás, sérülés, részvény esetén valami nem várt esemény, ami évekre hat ki ).

Olyan nincs, hogy a sors megírta, hogy nyerned kell vagy sem. Az eredményt nem tudod persze befolyásolni, de a kockázatot tudod mérsékelni.
Magyarország - Newcastle - Real Madrid , ebben a sorrendben.
"Intensity is our Identity"

Móni, Boston United, baldj: Nyugodjanak békében

Maradonapoli
Aranylabdás

HozzászólásSzerző: Maradonapoli » 2024.01.13. 15:29

Jelentem a kísérlet elbukott. Nem értem el olyan fázisig, hogy nyereséggel tudtam volna kivenni a lóvét, pár száz forintért meg nem tartottam érdemesnek. A Chelsea-Fulham párosnak pedig a kurvaanyát, egy gól kellett volna még, hogy javuljanak az esélyek!

Javier Arizmendi
Sztár

HozzászólásSzerző: Javier Arizmendi » 2024.01.13. 15:31

köszönöm a válaszokat. hajrá, hajrá mára! a spanyol másodosztályra is érdemes tenni két és félnél kevesebb gólra (Tenerife, Oviedo, Elche, Zaragoza, és főleg a Huesca.)
ETO

Adamek
Flegma

HozzászólásSzerző: Adamek » 2024.01.13. 15:40

Napoli és Villarreal idénre mehet végleg a bóvli kategóriába, nem érdemelnek több esélyt
Peter Rufai - Benedict Iroha, Stephen Keshi, Okechukwu Uche - Sunday Oliseh - Finidi George, Emmanuel Amunike, Augustine "Jay-Jay" Okocha - Victor Ikpeba, Rashidi Yekini - Daniel Amokachi

Maradonapoli
Aranylabdás

HozzászólásSzerző: Maradonapoli » 2024.01.13. 15:47

Adamek írta:Napoli és Villarreal idénre mehet végleg a bóvli kategóriába, nem érdemelnek több esélyt

a nápolyi fb oldalon az egyik csokifiú szuahéliul:

"Wasenge tu nyinyi"

-> Szemetek vagytok.

- mintha én magam mondtam volna

Adamek
Flegma

HozzászólásSzerző: Adamek » 2024.01.13. 15:58

Maradonapoli írta:
Adamek írta:Napoli és Villarreal idénre mehet végleg a bóvli kategóriába, nem érdemelnek több esélyt

"Wasenge tu nyinyi"

-> Szemetek vagytok.

mindkét reaktivált edzőfenomén mehet a kukába
Peter Rufai - Benedict Iroha, Stephen Keshi, Okechukwu Uche - Sunday Oliseh - Finidi George, Emmanuel Amunike, Augustine "Jay-Jay" Okocha - Victor Ikpeba, Rashidi Yekini - Daniel Amokachi

Maradonapoli
Aranylabdás

HozzászólásSzerző: Maradonapoli » 2024.01.13. 16:05

Adamek írta:
Maradonapoli írta:

"Wasenge tu nyinyi"

-> Szemetek vagytok.

volt egy jó hasonlat ADL nápolyi ámokfutására a helyi sajtóban- mert ugyebár művészet ahogy szétverte a bajnokcsapatot az idiótája - 2 nyugdíjasra bízott egy Ferrarit

a hasonlat csak ott hibádzik, hogy a kopasz kókler mindkettőjüktől idősebb volt

Szarka
Aranylabdás

HozzászólásSzerző: Szarka » 2024.01.13. 16:11

Hát azt nem vártam, hogy 3-at kap a Villarreal, mégha a vereség nem is lep meg.

Savaria1919
Aranylabdás
Kapcsolat:

HozzászólásSzerző: Savaria1919 » 2024.01.13. 16:39

Maradonapoli írta:
Adamek írta:
Maradonapoli írta:a nápolyi fb oldalon az egyik csokifiú szuahéliul:

"Wasenge tu nyinyi"

-> Szemetek vagytok.

volt egy jó hasonlat ADL nápolyi ámokfutására a helyi sajtóban- mert ugyebár művészet ahogy szétverte a bajnokcsapatot az idiótája - 2 nyugdíjasra bízott egy Ferrarit

a hasonlat csak ott hibádzik, hogy a kopasz kókler mindkettőjüktől idősebb volt

tegnap olvastam - meg is írtam utána - hogy bezárta a játékosokat a szállodába a jobb eredmény érdekében, és ez arrafelé bevett szokás
Szombathely jobban szereti a Haladást, mert érzi, hogy szeretetével nem sztárokat és egyéneket támogat, hanem az eszményien tiszta amatőr sportszellemet.
Ez a tiszta sport a Haladás érdeme. A Haladás mindegyik játékosa él-hal az egyesületért, s a csapat minden mérkőzésén mindig megtesz mindent, ami tőle telik, akár az NB2-ben játszik, akár az NB1-ben.
- Képes Sport 1940.

Maradonapoli
Aranylabdás

HozzászólásSzerző: Maradonapoli » 2024.01.13. 16:40

Bolton-Cheltenhamen ugyan mi történhetett?

"nézők sérülése miatt félbeszakítva" - remélem nem dőlt össze a stadion...

Maradonapoli
Aranylabdás

HozzászólásSzerző: Maradonapoli » 2024.01.13. 17:22

A németeknek is be lehet fagyva a picsája, alig esik gól.

Adamek
Flegma

HozzászólásSzerző: Adamek » 2024.01.13. 17:26

Maradonapoli írta:Bolton-Cheltenhamen ugyan mi történhetett?

nem tom, de ez a kimenetel biztos magas odds volt

Szarka
Aranylabdás

HozzászólásSzerző: Szarka » 2024.01.13. 17:33

Maradonapoli írta:Bolton-Cheltenhamen ugyan mi történhetett?

Ha valaki rosszul lesz, pl szivroham , akkor meg szokták állítani.

Maradonapoli
Aranylabdás

HozzászólásSzerző: Maradonapoli » 2024.01.13. 18:32

Mai napom eddig tippmixileg:

Kép

Marad a tarhonya...

zaggar
Kulcsjátékos

HozzászólásSzerző: zaggar » 2024.01.13. 18:37

Maradonapoli írta:Mai napom eddig tippmixileg:

Kép

Marad a tarhonya...

Nálam sem lesz kasszarobbantás, de a 3 szelóból kettő már pluszos, még vannak nyitott kérdések, h mennyire tudnak az eredményektől függően felfutni.
Újpest-Munkás

"Az ön parancsa nekem nem parancs. Az én látható f?hatóságom az árkodi püspök meg a vallás- és közoktatásügyi miniszter, a láthatatlan meg, aki ígéreteimet számon tartja, maga a megváltó Krisztus."

Maradonapoli
Aranylabdás

HozzászólásSzerző: Maradonapoli » 2024.01.13. 18:49

zaggar írta:

Kép

Marad a tarhonya...

Nálam sem lesz kasszarobbantás, de a 3 szelóból kettő már pluszos, még vannak nyitott kérdések, h mennyire tudnak az eredményektől függően felfutni.

... és a magyarok Istene tűri ezt...?

zaggar
Kulcsjátékos

HozzászólásSzerző: zaggar » 2024.01.13. 18:55

Maradonapoli írta:
zaggar írta:

Kép

Marad a tarhonya...

... és a magyarok Istene tűri ezt...?

Olyannyira, h éppen a Mocsi bssza el az egyiket. (amúgy gratula neki a góljáért, de rúghatta volna máskor)
Újpest-Munkás

Szarka
Aranylabdás

HozzászólásSzerző: Szarka » 2024.01.13. 19:48

Isak és Gordon a fotball istenei és Bruno az ő prófétájuk :D B)

Vissza: “www.nb1.hu”