Adamek írta:ez így ebben a formában nem igaz, az első fele a munkásságának nem volt rossz szakmailag (kivéve a mindenkori nyári igazolások amik szerintem elsődlegesen felelnek a nyári buktákért), látványosan javultunk egy ideig, csak aztán valami nagyon eltört nagyjából pont a felénél
pontosan igy latom en is. a helyzet az, hogy az nb2-t megjarva egy totalisan lezullott klubot vasarolt(?) meg az allam. nem tudom, hogy kubatov akarta-e, vagy csak parancsra kerult oda, szerintem mindketto szerepet jatszhatot, de akkor ennyire nem mertek meg direktbe tolni a kretent, igy kerestek egy bohocot, aki eljatsza az osfradistat, ez lett orosz. a problemak a kovetkezok voltak:
- moralisan megsemmisult a klub
- gazdasagilag a csod szelen tancolt a klub, az nb2-es meneteles is ennek volt koszonheto
- ezzel egyutt jart a brutalis tartozas
- szakertok a kornyekre sem mereszkedtek
- a szurkoloi rendbontasok is nagy figyelmet kaptak, mondjuk ugy, hagyomanya volt
- epkezlab jatekos nem volt a keretben
- utanpotlast leraboltak, se edzo, se labda, se jatekos
- a merchandise jogok nem a klube volt, hanem a tudjuk kie
- ja es a ket diszmadarnak koze nem volt a klubvezeteshez, mondhatni az onbizalmuk es a lelkesedesuk messze meghaladta a skilljeiket
ilyen allapotok mellett nincs olyan klub, aki talprallna kulso segitseg nelkul. viszont orom az uromben, a diktator kedvenc jateka a foci, es penzzel azert eleg sok lyukat be lehet tomni. most nem lapozgatnek vissza, hogy mekkora elbaszasok voltak, de a tomentelen penz azert megtette a hatasat, par ev alatt egyenesbe kerult mind a klub, mind a csapat, de a szakertelem meg mindig hianyzott. erre jott a csodaotlet a ket dilettans nimandtol, hogy hozni kell mindenert IS felelos es mindenben donto embert, ez lett a moniz. o talalta kit kell leigazolni, kubi adta a penzt, orosz meg mosolyt. kb innentol datalhato, hogy a bajnoksagban a vegelszamolasnal mar a fradi is megjelent. monizzal mar eleg jok voltunk, amig meg nem "orult", igy megint jott a kenyszer, kellett valaki. ez lett doll.
kubiek a kritikakra reagalva dollnak mar nem adtak szabad kezet, moniznal volt nehoany csunya mellefogas igazolasok teren. majd ok jobban csinaljak. hat nem csinaltak, rosszabb lett. volt egyket siker, amivel lehetett takarozni, besic, nagy adam stb, de az igazolasok sorban bedontottek a nemzetkozit, gondolok itt nalepara, hajovicra meg a franc tudja meg kikre, akiknek a nevet sem jegyeztem meg. a mateosos elengedest, meg a pavlovicos okorkodes is azt jelezte, hogy penz az mar volt, szakertelem tovabbra sem. doll kapcsolatrendszeret kihasznalva, mostmar kubiek hoztak meg a szar donteseket, neha erthetetlen volt, hogy kit es miert igazoltunk le. pl hajnal utolso 3 eve ertekelhetetlen volt, megis keretben maradt, valami furcsa lojalitas miatt.
ebben valtozas talan 2 eve tortent, egyre jobban sikerultek az igazolasok (cukic munkajat kulon kiemelnem), bar a painstil ugy hullamai meg ma is kisertenek. nem tudom mi valtozott a hatterben, igazabol egy jo scout meg egy sportigazgato lehet, aki fu alatt kubiek helyett intezi a dolgokat. a mutyurland es a midok elleni kieses bar elore boritekolhato volt, a palyan nyujtott teljesitmeny miatt viszont itt mar indokolatlan volt a tanyerdobalas, de ezt tobben el is ismertek, balszerencse miatt estunk ki a nalunk nagyobb nevek ellen, sokkal inkabb volt koszonheto a hangoskodas annak, hogy evtizedek ota csak igeret volt egy kiugro szereples a nemzetkoziben.
valaki irta, hogy a mostani vidi keret gyengebb, mint az utobbi evek ferencvarosai, es szerintem igaza is van. megis a vidi ert el eredmenyeket. a fenti kaosznak ebben nagy szerepe lehetett. de en ugy latom a dolgok a helyukre kerultek, nagyon sokba kerult, mert rengeteg pocsek dontes szuletett, de osszeallni latszik a klub. mar csak az a kerdes, hogy rebrovot honnan szedtek? miert most es miert ot? azon gondolkodtam, ismerve a fentieket, hogy lehet csak megkerdeztek petrjak-ot, hogy nem-e tud valakit? tehat a tudatossag tovabbra is a fu alatt van, de penzzel kompenzalhatonak tunik a dilettantizmus, a csanyi recept bevalt...