HozzászólásSzerző: Szarka » 2023.09.20. 15:04
Jelentem, már hazaúton. A kommunikációs vonal még nem tökéletes.
Pár szóban a tapasztalatokról: Vezetési kultúra a magyar alatt, buszos, gyalogos, Vespás szabadon értelmezi a szabályokat, az elsőbbségadás azon múlik ki ér oda előbb. A piros lámpa egyes gyalogosoknak csak díszlet, egy csaj olyan magabiztossággal sétált át mozgó kocsik közt, hogy csak pislogtam.
Tömegközlekedés: Sűrű a belvárosban, illetve amerre jártam, de nagyon leharcolt a járműállomány. MilanoCard egy átverés, csak szopás van vele, és semmi hasznos kedvezményt nem ad. 3 napos bérlet fele annyiba kerül, és csak az a lènyeges.
A városban nagyon elszaporodtak a brit szigeteken őshonos szarkák, főleg a város délnyugati sarkán. A nap folyamán fokozatosan szállták meg a belvárost, főleg a Dóm környékét. Angol fajhoz képest rendesen viselkedtek, inkább magukat szórakoztatták.
Ez főleg a meccsre menet tapasztaltuk, egy nagyobb rajjal utaztunk, és ők az út folyamán a fajra jellemző éneklésbe fogtak,egészen az út végéig.
A mérkőzésről csak annyit, hogy teljesen másképp láttam , mint a klub szurkolói és hangadói. Ők főleg jó szerkezetről, helytálló védőkről és jó labda nélküli mozgásról írtak, elismerve, hogy előre képtelenek voltunk helyzeteket kidolgozni. Szerintem meg ha 25 lövést engedsz meg, akkor nem lehet jó a labda nélküli munjád. Azt se mondanám, hogy veszélytelen helyzetek voltak, és többször is kaotikusan kellett reagálni. Ha a kapusnak kell 8 védést bemutatnia , akkor igenis baj volt. Össze tehetjük a kezünket a 0-0-ért, ez legalább 2-0 kellett volna hogy legyen. Főleg amikor Leao azt hitte lemásolhatja Grafite gólját.
Élményre viszont hatalmas volt. A Curva Sud nagyon odatette magát, remek hangulatot csináltak. Az angolok bár nem fogták vissza magukat, teljesen elnyomta a hazai tábor. Középen voltak azért üres részek, öszeszesen 65 ezren mentek ki. A játékosoknak is nagy élmény volt. Egy Murphy, Burn vagy Longstaff max álmodhatott egy ilyen lehetőségről, és ez látszott is az arcukon a meccs kezdetekor.
Szegény San Sirora azért nagyon ráférne egy felújítás. Ha még élne Berlusconi papa, és hatalomra jutott volna, orbáni mintára már rendbe rakta volna.
Magyarország - Newcastle - Real Madrid , ebben a sorrendben.
"Intensity is our Identity"
Móni, Boston United, baldj: Nyugodjanak békében