Maradonapoli írta:Javier Arizmendi írta:Maradonapoli írta:+ ahová beteszik a lábukat, ha tovább vannak kicsit is, másfél szezon alatt elszerbesítik a keretet
azt is mondhatjuk, hogy nem olyanok, mint mi magyarok, hogy Palee a családján kivül, vagy Bölöni senkinek, soha nem adta meg az esélyt a klubjainál. mondjuk én kifejezetten bírom a délszlávokat, meg azt is, ahogy egy Rakitics együtt tud játszani egy Gudelj-jel a Sevillában 30 évvel a háború után. egyszerűen jobb arcok, mint a germán vagy angol-szász népség. még annyit kijelentenék, hogy a magyar labdasportok nem igazán életképesek jelenleg a délszlávok nélkül.
Na igen, a magyarok a másik oldal extrém példája, annyira féltik az állásukat és a reputációjukat, hogy nem mernek/akarnak egyetlen honfitársnak sem lehetőséget adni. Bölöniben legalább annyi megvan, hogy az elvi lehetőségét nem zárta ki, pár hete Kövesden figyelte meg állítólag Varga Barnabást - mondjuk a hazaiak meg talán életük nb1-es meccsét játszották és lemosták a Paksot, ahol Varga is sz*rul játszott. De Paleera én is neheztelek emiatt, hogy ő még az elvi lehetőségét is kizárja ilyennek.
+ még egy kis adalék: Emlékszem olyanra, hogy Szekeres Tomi ellen rohadtul ki volt kelve valamelyik magyar csapattársa Cottbusban, mert konkrétan elkezdte fúrni a csapatban. Vagy ez már valamelyik norvég klubjánál lehetett? De a nevére határozottan emlékszem. Van még ilyen szerintetek?
"Paleera én is neheztelek emiatt, hogy ő még az elvi lehetőségét is kizárja ilyennek"
Kizárja? Nekem rémlik, hogy 2015 körül állítólag vitte volna Dzsudzsákot, de a vezetők nem bólintottak rá, vagy a játékos kért sokat.
Az persze látszik, hogy nem igazán forszírozta magyar játékosok odavitelét, de nem is nagyon hemzsegtek, hemzsegnek a jelöltek (ellentétben a délszlávokkal). Nem tudom, még kinek a leigazolása merült fel egyáltalán elméleti szinten, vagy egyáltalán volt-e ilyen. Nem felmenteni akarom, de nekem mindig az volt a benyomásom, hogy míg a stábtagok kiválasztására biztosan van ráhatása, a játékosállományra már korlátozottabb, Preetz-cel sem jártak össze kvaterkázni, Bobiccsal meg köztudottan kimondottan rossz volt a viszonya. Szvsz most sokkal inkább lenne és van lehetősége belefolyni a keret kialakításába, csak hát a licenc is épphogy meglett, de közben a visszajutást célozzák meg, ami így együtt elég szűk mezsgyét jelent. Kik jelentenének tuti erősítést? Pl. akik jelenleg a Bundes1-ben tolják (más kávéház), vagy pl. egy Kerkez, Szalai A. (szintén más kávéház), a fradista magyarok (nemigen vágynak csoportkör helyett másodosztályba), az NB1 nem fradista részéből már nem sokan jöhetnek szóba, esetleg egy Csoboth-kaliber tudna még segíteni.