Szombati foci: Fradi-Vidi!

ManBat
Aranylabdás

Re: Szombati foci: Fradi-Vidi!

HozzászólásSzerző: ManBat » 2020.06.23. 00:04

Savaria1919 írta:
ManBat írta:
Adamek írta:maradt még egy pár ilyen Pesten is, Elektromos vagy a Loki tesócsapata a BKV-Előre
a Tungsram sajnos le lett gyalulva, de ott már a nyolcvanas években se lehetett a tető alá bemenni, lehet, hogy az nem is tribün volt csak egy szétmállott tetőszerkezet a klubházon

a hátramenet nélküli buszosoknak amilyen szép a megmaradt tribünje annyira aránytalan, egyrészt a mostanság Előre-meccsre járó 30-40 főre elég erős overkill még a félpályánál félbevágott lelátónagyság is, másrészt viszont a másik 3 oldal üressége teljes képzavar ezzel a monstrummal, különösen a másik oldalvonaltól kb másfél méterre lévő műfüves kispályával van egy magasabbról nézett edzőmeccs hangulata ott mindig a meccseknek - nagyon hiányzik onnan az az elgyalult szemközti lelátó a stadionérzethez

Kép
Ezek szerint volt egy olyan terv is, hogy elfordítják a pályát, így még furábban nézne ki. A tribün műemléki védettség alatt áll, remélem méltó módon megóvják az utókornak és nem valami nyersbeton&fóliasátor kombós "plasztik-aréna" váltja.

maradjunk annyiban, hogy ezen a tervezeten nagyon sok más dolog is hibádzik a valósághoz képest
ezen a videón viszont nagyjából megismerhetetlen a pálya, különösen azt elnézve hogy már a 2002-es hasonló párosítás során készült magyarfutballos képek is kb. a mai állapotokat mutatják, csak még a műfű nélkül
https://www.youtube.com/watch?v=tg6rOtEcjFw
Az idő lejár
A világ megáll
Hogy hited mit ér
Arról bírád ítél

НИКОГАШ СЕВЕРНА!

Adamek
Flegma

HozzászólásSzerző: Adamek » 2020.06.23. 00:06

Savaria1919 írta:
Adamek írta:
Savaria1919 írta:durva, hogy ott 78-ban 11 ezer néző előtt rendeztek NB1-es bajnokit.
Mi lesz a helyén? UTE terjeszkedik?

nem az UTE hanem az UFC (a belga up klubja), de valszeg csak idő kérdése, hogy összeragadjanak
lett ott hirtelen vagy 5-5 műfüves és füves edzőpálya (Chinoin, Tungsram, Dunacipő telepek össze lettek nyitva), állítólag az új jégcsarnok állt volna pont a Tungi stadion helyén
nagyon szerettem abban bajnokit játszani, mondjuk kilencven környékén az Elektromos volt a csúcs az egyedülálló esti meccslehetőséggel

Egészen ifjú koromban én is sokat jártam a Tungsram pályára, Multi rocco meccsekre, Faterék akkoriban lettek Budapest-bajnokok a 85-ös korosztállyal. A Blaha pályára is ráférne némi tatarozás, emlékeim szerint az is elég rossz állapotban van

vállalhatatlanul szar a Blaha utcai régi Pamut pálya, mondjuk az soha az életben nem volt jó
én is a MR-ban toltam el az utolsó két ifista évemet, meg még egyet a tartalékban, csak én 10 évvel idősebb korosztályból való vagyok
aztán még pár évet a Tungi volt a hazai pályánk egy kisebb blasz csapattal, heti két edzésünk végén a Kisteleki vezette Újpest jött utánunk a pályára tréningezni
Peter Rufai - Benedict Iroha, Stephen Keshi, Okechukwu Uche - Sunday Oliseh - Finidi George, Emmanuel Amunike, Augustine "Jay-Jay" Okocha - Victor Ikpeba, Rashidi Yekini - Daniel Amokachi

Savaria1919
Aranylabdás
Kapcsolat:

HozzászólásSzerző: Savaria1919 » 2020.06.23. 00:12

ManBat írta:
Savaria1919 írta:
ManBat írta:a hátramenet nélküli buszosoknak amilyen szép a megmaradt tribünje annyira aránytalan, egyrészt a mostanság Előre-meccsre járó 30-40 főre elég erős overkill még a félpályánál félbevágott lelátónagyság is, másrészt viszont a másik 3 oldal üressége teljes képzavar ezzel a monstrummal, különösen a másik oldalvonaltól kb másfél méterre lévő műfüves kispályával van egy magasabbról nézett edzőmeccs hangulata ott mindig a meccseknek - nagyon hiányzik onnan az az elgyalult szemközti lelátó a stadionérzethez

Kép
Ezek szerint volt egy olyan terv is, hogy elfordítják a pályát, így még furábban nézne ki. A tribün műemléki védettség alatt áll, remélem méltó módon megóvják az utókornak és nem valami nyersbeton&fóliasátor kombós "plasztik-aréna" váltja.

maradjunk annyiban, hogy ezen a tervezeten nagyon sok más dolog is hibádzik a valósághoz képest
ezen a videón viszont nagyjából megismerhetetlen a pálya, különösen azt elnézve hogy már a 2002-es hasonló párosítás során készült magyarfutballos képek is kb. a mai állapotokat mutatják, csak még a műfű nélkül
https://www.youtube.com/watch?v=tg6rOtEcjFw

A 95-ös, Vác elleni osztályozón is látszik még az álló rész, gondolom kellett a hely a többi pályának. A BVSC-pályát is hasonlóképp körbeépítették az elmúlt években, bár annak olyan hőskori hangulata sose volt.
Szombathely jobban szereti a Haladást, mert érzi, hogy szeretetével nem sztárokat és egyéneket támogat, hanem az eszményien tiszta amatőr sportszellemet.
Ez a tiszta sport a Haladás érdeme. A Haladás mindegyik játékosa él-hal az egyesületért, s a csapat minden mérkőzésén mindig megtesz mindent, ami tőle telik, akár az NB2-ben játszik, akár az NB1-ben.
- Képes Sport 1940.

Savaria1919
Aranylabdás
Kapcsolat:

HozzászólásSzerző: Savaria1919 » 2020.06.23. 00:26

Adamek írta:
Savaria1919 írta:
Adamek írta:nem az UTE hanem az UFC (a belga up klubja), de valszeg csak idő kérdése, hogy összeragadjanak
lett ott hirtelen vagy 5-5 műfüves és füves edzőpálya (Chinoin, Tungsram, Dunacipő telepek össze lettek nyitva), állítólag az új jégcsarnok állt volna pont a Tungi stadion helyén
nagyon szerettem abban bajnokit játszani, mondjuk kilencven környékén az Elektromos volt a csúcs az egyedülálló esti meccslehetőséggel

Egészen ifjú koromban én is sokat jártam a Tungsram pályára, Multi rocco meccsekre, Faterék akkoriban lettek Budapest-bajnokok a 85-ös korosztállyal. A Blaha pályára is ráférne némi tatarozás, emlékeim szerint az is elég rossz állapotban van

vállalhatatlanul szar a Blaha utcai régi Pamut pálya, mondjuk az soha az életben nem volt jó
én is a MR-ban toltam el az utolsó két ifista évemet, meg még egyet a tartalékban, csak én 10 évvel idősebb korosztályból való vagyok
aztán még pár évet a Tungi volt a hazai pályánk egy kisebb blasz csapattal, heti két edzésünk végén a Kisteleki vezette Újpest jött utánunk a pályára tréningezni

Jó csapat volt az, néhányan eljutottak az NB1-ig is (Freud Gábor, Pál András).
A Vízművek-pályának volt még legendásan jó a talaja, bár egy haver szerint nyaranta ott nem lehet játszani, annyi a szúnyog
Szombathely jobban szereti a Haladást, mert érzi, hogy szeretetével nem sztárokat és egyéneket támogat, hanem az eszményien tiszta amatőr sportszellemet.
Ez a tiszta sport a Haladás érdeme. A Haladás mindegyik játékosa él-hal az egyesületért, s a csapat minden mérkőzésén mindig megtesz mindent, ami tőle telik, akár az NB2-ben játszik, akár az NB1-ben.
- Képes Sport 1940.

dingo
Sztár

HozzászólásSzerző: dingo » 2020.06.23. 07:48

Adamek írta:
Savaria1919 írta:
nyúl írta:Nem rossz.

Kicsit fáj a szívem a régiért. Szeretem a tribünös retró pályákat. Az meg eleve nagyon szép helyen is van.
A Vágóhíd utcai pályát pl. sose kedveltem a környék csúfsága miatt. Most nem tudom, milyen arrafelé, mert 25 éve nem jártam ott, de gyerekkoromban a stadion mellett volt a zsibvásár (KGST piac), ahol Kadlott Karcsi szólt sztereóban, bálában állt a gagyi cucc, terjengett a lacipecsenye szag, és melegítős cigányok méregették az embert. Szegény nagymamám mennyi kacatot vett ott! Egyszer hozott egy héthúros szovjet dobozgitárt, amit még a szimfonikus zenekarban játszó énektanárom sem tudott behangolni. Meg egy 45-ös Salvo hokikorit (akkor volt 39-es a lábam). Azt mondjuk el tudtam adni egy szomszéd gyerek jetinek. Halála után elmehettem volna ószeresnek a sok szajréval.

Én is kedvelem a tribünös pályákat, van egy nosztalgikus hangulatuk, a futball hőskorát idézik. Szépen felújították a dorogi pályát (sajnos a vendégszektorban a Merda Körmend feliratot nem sikerült lemosni), de a szarvasi (egyébként nagyon szép környezetben lévő) Erzsébet-ligeti sporttelep sem változott sokat az elmúlt száz év során:
Kép

maradt még egy pár ilyen Pesten is, Elektromos vagy a Loki tesócsapata a BKV-Előre
a Tungsram sajnos le lett gyalulva, de ott már a nyolcvanas években se lehetett a tető alá bemenni, lehet, hogy az nem is tribün volt csak egy szétmállott tetőszerkezet a klubházon

A nagkőrösi Kinizsi pályára hajaz csak annak kicsit magasabb a közepe.
ÁLOMSORSOLÁS!ÁLOMSORSOLÁS!ÁLOMSORSOLÁS! :D

"A fiatal dingó nagyon kedves jószág, ám felnőve bizalmatlanná, harapóssá, rendkívül önállóvá válik, ragadozó természete minduntalan kitör belőle, ezért háziállatként tartása semmiképpen nem ajánlott."

Adamek
Flegma

HozzászólásSzerző: Adamek » 2020.06.23. 09:28

Savaria1919 írta:
Adamek írta:
Savaria1919 írta:Egészen ifjú koromban én is sokat jártam a Tungsram pályára, Multi rocco meccsekre, Faterék akkoriban lettek Budapest-bajnokok a 85-ös korosztállyal. A Blaha pályára is ráférne némi tatarozás, emlékeim szerint az is elég rossz állapotban van

A Vízművek-pályának volt még legendásan jó a talaja, bár egy haver szerint nyaranta ott nem lehet játszani, annyi a szúnyog

igen, az egy jó pálya
és elvileg valami bamba szponzor most lecsapott rájuk és NB3-ba akarja őket vinni
jó kis Blasz1 jön, THSE, Kelen, REAC, Vízművek, SZAC - mindegyik fel akar jutni
Peter Rufai - Benedict Iroha, Stephen Keshi, Okechukwu Uche - Sunday Oliseh - Finidi George, Emmanuel Amunike, Augustine "Jay-Jay" Okocha - Victor Ikpeba, Rashidi Yekini - Daniel Amokachi

Savaria1919
Aranylabdás
Kapcsolat:

HozzászólásSzerző: Savaria1919 » 2020.06.23. 10:49

Adamek írta:
Savaria1919 írta:
Adamek írta:vállalhatatlanul szar a Blaha utcai régi Pamut pálya, mondjuk az soha az életben nem volt jó

igen, az egy jó pálya
és elvileg valami bamba szponzor most lecsapott rájuk és NB3-ba akarja őket vinni
jó kis Blasz1 jön, THSE, Kelen, REAC, Vízművek, SZAC - mindegyik fel akar jutni

A volt NB1-es bíró, Szabó Zsolt az elnökük. Erős mezőny lesz, Csepellel, Pénzügyőrrel.
- Képes Sport 1940.

ManBat
Aranylabdás

HozzászólásSzerző: ManBat » 2020.06.23. 11:01

Brković és Tabaković kirakva a keretből
Az idő lejár
A világ megáll
Hogy hited mit ér
Arról bírád ítél

НИКОГАШ СЕВЕРНА!

ManBat
Aranylabdás

HozzászólásSzerző: ManBat » 2020.06.23. 11:11

ja és a legszebb: Sálas Fecó elvben buzimikivel és LT-vel trécselve volt kint a vasárnapi meccsen
Az idő lejár
A világ megáll
Hogy hited mit ér
Arról bírád ítél

НИКОГАШ СЕВЕРНА!

Savaria1919
Aranylabdás
Kapcsolat:

HozzászólásSzerző: Savaria1919 » 2020.06.23. 11:38

ManBat írta:ja és a legszebb: Sálas Fecó elvben buzimikivel és LT-vel trécselve volt kint a vasárnapi meccsen

az meglepne, ha Feczkót elküldenék. Simán lehet, hogy LT érdekkörébe tartozó valamelyik másik csapatról egyeztettek
- Képes Sport 1940.

ManBat
Aranylabdás

HozzászólásSzerző: ManBat » 2020.06.23. 11:56

Savaria1919 írta:
ManBat írta:ja és a legszebb: Sálas Fecó elvben buzimikivel és LT-vel trécselve volt kint a vasárnapi meccsen

az meglepne, ha Feczkót elküldenék. Simán lehet, hogy LT érdekkörébe tartozó valamelyik másik csapatról egyeztettek

Bódog is dobva lett az első minimális hullámvölgy után, a Sántha-LT duóból kitelik hogy Feczkótól se bírják elviselni hogy visszaszól
"másik érdekkörös" csapat meg nincs HF szintjén, az Eger NB3-as, az SBTC pedig megye egyes
Az idő lejár
A világ megáll
Hogy hited mit ér
Arról bírád ítél

НИКОГАШ СЕВЕРНА!

Savaria1919
Aranylabdás
Kapcsolat:

HozzászólásSzerző: Savaria1919 » 2020.06.23. 12:08

ManBat írta:
Savaria1919 írta:

Bódog is dobva lett az első minimális hullámvölgy után, a Sántha-LT duóból kitelik hogy Feczkótól se bírják elviselni hogy visszaszól
"másik érdekkörös" csapat meg nincs HF szintjén, az Eger NB3-as, az SBTC pedig megye egyes

Kassa?
Bódogot indokolatlanul hamar dobták szerintem, aztán Fernandót meg indokolatlanul sokáig hagyták. Mondjuk hasonló itt is rémlik, Illésék is inkább edzőt cseréltek, ahelyett hogy a keretet tették volna rendbe.
- Képes Sport 1940.

ManBat
Aranylabdás

HozzászólásSzerző: ManBat » 2020.06.23. 12:27

Savaria1919 írta:
ManBat írta:
Savaria1919 írta:az meglepne, ha Feczkót elküldenék. Simán lehet, hogy LT érdekkörébe tartozó valamelyik másik csapatról egyeztettek

Kassa?
Bódogot indokolatlanul hamar dobták szerintem, aztán Fernandót meg indokolatlanul sokáig hagyták. Mondjuk hasonló itt is rémlik, Illésék is inkább edzőt cseréltek, ahelyett hogy a keretet tették volna rendbe.

a Kassa is valahol a szlovák alsóbb ligákban tengődik, a VSS után nemrég a Lokomotíva is megszűnt ott, úgyhogy a kassai fociélet jószerivel halottnak tekinthető
Bódognál jó eséllyel már csak az első rosszabb sorozatra vártak, az Ugrai-Busai-Lipták trió nem szerette ha megmondják nekik hogy mit és hogy csináljanak, Fernando viszont átvette HF bratyizós stílusát, úgyhogy őt szerették a játékosok, így végül az LT-éra történelmének leggyengébb - talán csak a Lézer helyére szezont befejezni beugró, az up bugyraiból előkotort Kovac Zoltán hasonlítható hozzá - edzője kapta meg a leghosszabb türelmet, amit semmivel nem érdemelt ki
Az idő lejár
A világ megáll
Hogy hited mit ér
Arról bírád ítél

НИКОГАШ СЕВЕРНА!

Savaria1919
Aranylabdás
Kapcsolat:

HozzászólásSzerző: Savaria1919 » 2020.06.23. 12:46

ManBat írta:
Savaria1919 írta:
ManBat írta:Bódog is dobva lett az első minimális hullámvölgy után, a Sántha-LT duóból kitelik hogy Feczkótól se bírják elviselni hogy visszaszól

Kassa?

a Kassa is valahol a szlovák alsóbb ligákban tengődik, a VSS után nemrég a Lokomotíva is megszűnt ott, úgyhogy a kassai fociélet jószerivel halottnak tekinthető
Bódognál jó eséllyel már csak az első rosszabb sorozatra vártak, az Ugrai-Busai-Lipták trió nem szerette ha megmondják nekik hogy mit és hogy csináljanak, Fernando viszont átvette HF bratyizós stílusát, úgyhogy őt szerették a játékosok, így végül az LT-éra történelmének leggyengébb - talán csak a Lézer helyére szezont befejezni beugró, az up bugyraiból előkotort Kovac Zoltán hasonlítható hozzá - edzője kapta meg a leghosszabb türelmet, amit semmivel nem érdemelt ki

A másodosztályban vannak (FC Kosice néven), LT decemberben vásárolta be magát oda. Az talán mégse lenne lenne HF szintje alatt.
Az meglepne, ha visszatérne Diósgyőrbe, hagyni kell Feczkót melózni + a lehetőségekhez mérten jól igazolni (szerintem Hegedűs be fog válni). Bár pont Benczés a példa arra, hogy mindig van visszaút...
- Képes Sport 1940.

ManBat
Aranylabdás

HozzászólásSzerző: ManBat » 2020.06.23. 15:14

Savaria1919 írta:
ManBat írta:
Savaria1919 írta:Kassa?

A másodosztályban vannak (FC Kosice néven), LT decemberben vásárolta be magát oda. Az talán mégse lenne lenne HF szintje alatt.
Az meglepne, ha visszatérne Diósgyőrbe, hagyni kell Feczkót melózni + a lehetőségekhez mérten jól igazolni (szerintem Hegedűs be fog válni). Bár pont Benczés a példa arra, hogy mindig van visszaút...

lehet hogy nem volt véletlen, hogy az MTK-nál is inkább a Lucsánszkyval való kiesős bohóckodást választották tavaly Feczkó helyett
Az idő lejár
A világ megáll
Hogy hited mit ér
Arról bírád ítél

НИКОГАШ СЕВЕРНА!

ManBat
Aranylabdás

HozzászólásSzerző: ManBat » 2020.06.23. 19:32

a mai meccstől kb. mindenki azt várta hogy a bajnoki cím döntője lesz, elképesztő mi lett másfél év alatt a Vidiből
Az idő lejár
A világ megáll
Hogy hited mit ér
Arról bírád ítél

НИКОГАШ СЕВЕРНА!

Adamek
Flegma

HozzászólásSzerző: Adamek » 2020.06.23. 21:08

Rebrov tarkarongy

Savaria1919
Aranylabdás
Kapcsolat:

HozzászólásSzerző: Savaria1919 » 2020.06.23. 21:36

Adamek írta:Rebrov tarkarongy

Bedobja a törülközőt?
- Képes Sport 1940.

Adamek
Flegma

HozzászólásSzerző: Adamek » 2020.06.23. 22:00

Savaria1919 írta:
Adamek írta:Rebrov tarkarongy

Bedobja a törülközőt?

vagy két féldekást

ManBat
Aranylabdás

HozzászólásSzerző: ManBat » 2020.06.23. 23:02

a lilák megmenekültek, marad a Loki-Várda-Paks trió közt leboxolás
Az idő lejár
A világ megáll
Hogy hited mit ér
Arról bírád ítél

НИКОГАШ СЕВЕРНА!

Vissza: “www.nb1.hu”