ManBat írta:Savaria1919 írta:nyúl írta:A pesti stadionok közül számomra a régi Bozsik volt az egyik legcsúnyább. Egyetlen dolog tetszett benne: a lábakon álló eredményjelző, annak a formája.
A Hali régi pályája tetszett, s tényleg, a kapu hálótartó vasa jellegzetes volt. Arról jegyeztem meg gyerekkoromban én is.
Az újak közül kettőre mondanám, hogy sokkal kevésbé tetszik, mint a régi: a győri és az MTK pálya. Finoman fogalmaztam, mert mindkettő borzalmas.
Egyébként a 74-ben avatott Fradi-pálya még a régi lapos fa ülőhelyekkel, meg a székházzal is jobban tetszett, mint a Groupama, bár az tényleg minden igényt kielégít. Csak valahogy lélektelenebb.
A győri egy befejezetlen pálya. Ott az EB-rendezésre készültek eredetileg, de azt a pályázatot elbuktuk. Az egyik oldal legalább beépült a szállodával. Tisztességes vendégszektort azóta sem sikerült összehozni, pársoros mobillelátó az egész, pedig már 12 éves a pálya. Úgy néz ki, abban a városban csak ilyen féloldalas arénákat tudnak építeni, a gyirmóti is hasonló kialakítású, bár ott legalább jutott tető a vendégrész fölé is. Bár mostanság kiadják az egyik nagy oldalt a vendégeknek.
Az MTK pálya is félmegoldás, nagyon kis helyre kellett bepasszírozni, belül borzalmasan nyomasztó érzése van az embernek.
az MTK pályán sokat segítene ha nem olyan hideg színezése lenne a székeknek amilyen (ez a szerte Magyarországon elterjedt minta nélküli színváltós őskáosz a kék és a fehér keverékéből gyakorlatilag jégkockaérzetet ad még egy kellemes őszi időben is), a siratófalakra pedig valami művészeti elemet tenni, mondjuk egy Hidegkuti freskót vagy egy gigadrapériát
meg eleve nem értem miért kellett azt ott elforgatni, a felszabadult helyet semmilyen értelmes módra nem sikerült felhasználni
elvileg valami UEFA előírás, hogy észak-déli tájolásúnak kell lennie. A Rohoncin is forgattak pár fokot.