Dárdai Pál Palkóra bízza a döntést

Pető
Aranylabdás

Re: Dárdai Pál Palkóra bízza a döntést

HozzászólásSzerző: Pető » 2017.04.05. 07:56

Adamek írta:
Pető írta:
Adamek írta:tényleg nem értelek, mentségemre szolgáljon, hogy egyre kevésbé akarlak érteni

Pedig nem nehéz amit kérdezek. :(

nem nehéz, csak hülyeség
kérdeztél valamit, válaszoltam, kifejtve, hogy ez a lényeg, emellett az összes dolog jelentéktelen a szememben
te rákérdezel még háromszor, mint egy beragadt lemezjátszó
vagy verkli

Értelek. Fura, hogy neked ez a perdöntő egy válogatott választásnál. Ha Magyarországra jönne két cseh ember és itt élnének 2 évtizede, perfekt beszélnének magyarul, évente 2X mennének haza, abszolút Budapesten képzelnék el a jövőjüket, a gyerekük itt születik, magyar közegben nő fel, itt jár iskolába, magyar barátai vannak, magyar szakemberektől tanulja a szakmát, s ezután a cseh válogatottat választja, mert az anyja meg az apja cseh, hát nekem ez nem tetszene, s nem igen érteném, hogy ez miért történt.
Bayern München
DVTK
Depower

Reginald McFreez
Aranylabdás

HozzászólásSzerző: Reginald McFreez » 2017.04.05. 08:15

Pető írta:
Adamek írta:
Pető írta:

nem nehéz, csak hülyeség
kérdeztél valamit, válaszoltam, kifejtve, hogy ez a lényeg, emellett az összes dolog jelentéktelen a szememben
vagy verkli

Értelek. Fura, hogy neked ez a perdöntő egy válogatott választásnál. Ha Magyarországra jönne két cseh ember és itt élnének 2 évtizede, perfekt beszélnének magyarul, évente 2X mennének haza, abszolút Budapesten képzelnék el a jövőjüket, a gyerekük itt születik, magyar közegben nő fel, itt jár iskolába, magyar barátai vannak, magyar szakemberektől tanulja a szakmát, s ezután a cseh válogatottat választja, mert az anyja meg az apja cseh, hát nekem ez nem tetszene, s nem igen érteném, hogy ez miért történt.

betegsrac írta:egyébként a kedvenc hozzáállásom van itt is. egy srác, aki külföldön született, csak a szülei magyarok, és nem a magyar válogatottat választja? hát a kurva anyját. egy srác, akinek külföldi szülei vannak, de nálunk él, és nem a mi válogatottunkat választja? hát bizony, annak is a kurva anyját
Nancy - Why do you do that? The whole sexist thing? The whole oppression thing? Why do you do that?
Hooman - You guys scare the shit out of us.

Ne zavarj, amikor pánikolok - Tunyacsáp

Autodidakta vagyok. Ezt a szót is én tanítottam meg magamnak. - Brooke

Vénaszkenner
Serdülõ

HozzászólásSzerző: Vénaszkenner » 2017.04.05. 09:25

adrenalin69 írta:
Vénaszkenner írta:Dárdai nyilatkozataiból eddig is ki lehetett venni, hogy legfeljebb a legkisebb fiából lehet valami. De ő még nagyon fiatal. Amúgy nyilvánvaló, hogy magyar érzelmű, identitású mindhárom gyerek. Viszont érthetően nem dönthet az apjuk helyettük, és ez így van rendjén.

Ès honnan a faszból tudod te, hogy milyen identitású a 3 gyerek?

Személyesen ismerem őket és számos interjút készítettem velük ebben a kérdésben.
"Ha sétálok a sporttelepen és meglátom a szemetet a földön, akkor nem felhívok valakit, hogy jöjjön oda és szedje fel, hanem lehajolok érte és kidobom." (Kubatov Gábor, 2017)

Adamek
Flegma

HozzászólásSzerző: Adamek » 2017.04.05. 09:29

Pető írta:
Adamek írta:
Pető írta:

nem nehéz, csak hülyeség
vagy verkli

nálam biztos a származásom döntene, ha idegenben születtem volna és ott növök fel akkor is a gyökereim határoznak meg szerintem és nem a közvetlen környezetem
mondjuk a germánok pont a másik véglet, ők területi alapon válogatják a migrielfet
Peter Rufai - Benedict Iroha, Stephen Keshi, Okechukwu Uche - Sunday Oliseh - Finidi George, Emmanuel Amunike, Augustine "Jay-Jay" Okocha - Victor Ikpeba, Rashidi Yekini - Daniel Amokachi

extex
Aranylabdás

HozzászólásSzerző: extex » 2017.04.05. 10:37

Pető írta:
Adamek írta:
Pető írta:
Szüleit leírtam én is. Ezen kívül?

nem tudom mit szeretnél még itt olvasni, biztos van fontosabb mint a származása
egy valami biztos nem lesz soha, német
legyen bármelyik válogatott tagja, ha egyáltalán lesz belőle előbb profi futballista

Az érveidet amivel alátámasztod azon állításod, hogy az lenne a helyes ha minket választana. De sokáig nem jutottunk :/

Milyen érv kell? Magyar a srác, hogy a picsbe jöhetne szóba a német válogatott? Persze nem vagyunk egyformák, mindenki magából indul ki. Bennem van olyan erős az identitás-tudat (nem földrajzi értelemben), hogy egy percig sem gondolkodnék, ha megkapnám a két meghívót.

Reginald McFreez
Aranylabdás

HozzászólásSzerző: Reginald McFreez » 2017.04.05. 10:39

Vénaszkenner írta:
adrenalin69 írta:
Vénaszkenner írta:Dárdai nyilatkozataiból eddig is ki lehetett venni, hogy legfeljebb a legkisebb fiából lehet valami. De ő még nagyon fiatal. Amúgy nyilvánvaló, hogy magyar érzelmű, identitású mindhárom gyerek. Viszont érthetően nem dönthet az apjuk helyettük, és ez így van rendjén.

Ès honnan a faszból tudod te, hogy milyen identitású a 3 gyerek?

Személyesen ismerem őket és számos interjút készítettem velük ebben a kérdésben.

Hol olvashatjuk őket?
Nancy - Why do you do that? The whole sexist thing? The whole oppression thing? Why do you do that?

extex
Aranylabdás

HozzászólásSzerző: extex » 2017.04.05. 10:44

Pető írta:
Adamek írta:
Pető írta:

nem nehéz, csak hülyeség
vagy verkli

Pedig sokkal inkább helye lenne a cseh nemzeti válogatottban, mint a magyarban. Legalábbis az én megítélésem szerint (is). Élhetsz bárhol, szerezhetsz bármilyen papírt, attól még nem leszel más, mint aminek születtél.

Pető
Aranylabdás

HozzászólásSzerző: Pető » 2017.04.05. 11:09

Bayern München
DVTK
Depower

Adamek
Flegma

HozzászólásSzerző: Adamek » 2017.04.05. 11:25

Pető írta:http://www.nemzetisport.hu/nemet_labdarugas/hertha-dardai-pal-fia-bekerult-a-gladbach-elleni-keretbe-2561635?utm_source=nsofb&utm_medium=page&utm_campaign=nsofbn

váu, nyertem egy meg nem köttetett fogadást
Peter Rufai - Benedict Iroha, Stephen Keshi, Okechukwu Uche - Sunday Oliseh - Finidi George, Emmanuel Amunike, Augustine "Jay-Jay" Okocha - Victor Ikpeba, Rashidi Yekini - Daniel Amokachi

cogito ergo sum
jeti

HozzászólásSzerző: cogito ergo sum » 2017.04.05. 11:25

Adamek írta:
Pető írta:
Adamek írta:nem nehéz, csak hülyeség
vagy verkli

nálam biztos a származásom döntene, ha idegenben születtem volna és ott növök fel akkor is a gyökereim határoznak meg szerintem és nem a közvetlen környezetem
mondjuk a germánok pont a másik véglet, ők területi alapon válogatják a migrielfet

Ezen axióma mentén, nem él egy magyar sem a Földön.
Piaci alapokon nyugvó magyar labdarúgást!

Adamek
Flegma

HozzászólásSzerző: Adamek » 2017.04.05. 11:27

cogito ergo sum írta:
Adamek írta:
Pető írta:

bezzeg a Syriuson

Szpari4Life
Kulcsjátékos
Kapcsolat:

HozzászólásSzerző: Szpari4Life » 2017.04.05. 11:44

Láttam már játszani a srácot, nem egy csiszolatlan gyémánt, ahova eljutott, azt 30%-ban köszönheti a tehetségének, 70%-ban a belefektetett munkának, meg apucinak, aki a legprofibb körülményeket biztosította neki és átlendítette a holtpontokon. 99,9%-ig biztos vagyok benne, hogy nem fogják keresni a német felnőtt válogatottól, viszont abban is biztos vagyok, hogy tartósan Bundesliga/Bundesliga 2-es játékos lesz. Magyarul szinte biztosan magyar válogatott lesz, ergo nincs miről beszélni. Az UP válogatottaktól mindenkit megkeresnek itthon is, a németeknél meg pláne. Főleg, ha egy Bundes 1-es edző fia vagy és többször edzőtáboroztál már a felnőtt csapattal és bekerültél már a felnőtt keretbe is. Most megy is a Gladbach elleni meccsre. Jó lesz ő, szurkolok neki, hogy összejöjjön, de annyi esélyt látok arra, hogy felnőtt német válogatott lesz, minthogy Pinyővel fog VB-t nyerni Szíria.

Az már más kérdés, hogy hogy döntene, ha meghívnák mindkettőbe, de nem fogják. Viszont szerintem rosszul közelítitek meg a témát. Nyilván mindenki azt mondja, hogy ő aztán biztosan csak a magyart választaná. Rosszul álltok hozzá. Tegyétek fel magatoknak úgy a kérdést, hogy vajon ha a papa meg a mama skót lenne, viszont ugyanúgy Magyarországon nőttetek volna fel, élnétek, ugyanúgy maradna minden a múltatokban, emlékek, barátok, iskolák, munkahelyek, mint volt az valójában, akkor melyiket választanátok?
kanoczrobert.hu

cogito ergo sum
jeti

HozzászólásSzerző: cogito ergo sum » 2017.04.05. 11:53

Adamek írta:
cogito ergo sum írta:
Adamek írta:nálam biztos a származásom döntene, ha idegenben születtem volna és ott növök fel akkor is a gyökereim határoznak meg szerintem és nem a közvetlen környezetem

bezzeg a Syriuson

Nem értem, hogy jön ide egy zenekar. A Sziriusz meg egy csillag. Valszeg ott sem élnek sokan.

Reginald McFreez
Aranylabdás

HozzászólásSzerző: Reginald McFreez » 2017.04.05. 12:11

cogito ergo sum írta:
Adamek írta:
cogito ergo sum írta:

bezzeg a Syriuson

Nem értem, hogy jön ide egy zenekar. A Sziriusz meg egy csillag. Valszeg ott sem élnek sokan.

Ezt legfeljebb az hiheti, aki nem képes elképzelni jelenlegi ismereteink alapján nem anyagi természetűként definiálható életformákat.

cogito ergo sum
jeti

HozzászólásSzerző: cogito ergo sum » 2017.04.05. 13:02

Reginald McFreez írta:
cogito ergo sum írta:
Adamek írta:bezzeg a Syriuson

Ezt legfeljebb az hiheti, aki nem képes elképzelni jelenlegi ismereteink alapján nem anyagi természetűként definiálható életformákat.

Elképzelni sok mindent el tudok. Azt is, hogy az Újpest nyeri a BL-t.
Jelenlegi tudásom alapján erre nagyobb az esély, mint az interdimenzionális fénylények létezésére.

Ha léteznek is interdimenzionális fénylények, nem valószínű, hogy magyarok.

dingo
Sztár

HozzászólásSzerző: dingo » 2017.04.05. 13:35

betegsrac írta:egyébként a kedvenc hozzáállásom van itt is. egy srác, aki külföldön született, csak a szülei magyarok, és nem a magyar válogatottat választja? hát a kurva anyját. egy srác, akinek külföldi szülei vannak, de nálunk él, és nem a mi válogatottunkat választja? hát bizony, annak is a kurva anyját

Konkrétan csak két eset jut eszembe ami erre hajaz Miriuta és Koman. Nem emlékszem hogy bármelyiket is rituális kivégzéssel fenyegették volna meg arra az esetre ha nem minket választ.
ÁLOMSORSOLÁS!ÁLOMSORSOLÁS!ÁLOMSORSOLÁS! :D

"A fiatal dingó nagyon kedves jószág, ám felnőve bizalmatlanná, harapóssá, rendkívül önállóvá válik, ragadozó természete minduntalan kitör belőle, ezért háziállatként tartása semmiképpen nem ajánlott."

cain
Aranylabdás

HozzászólásSzerző: cain » 2017.04.05. 14:39

Szpari4Life írta:Láttam már játszani a srácot, nem egy csiszolatlan gyémánt, ahova eljutott, azt 30%-ban köszönheti a tehetségének, 70%-ban a belefektetett munkának, meg apucinak, aki a legprofibb körülményeket biztosította neki és átlendítette a holtpontokon. 99,9%-ig biztos vagyok benne, hogy nem fogják keresni a német felnőtt válogatottól, viszont abban is biztos vagyok, hogy tartósan Bundesliga/Bundesliga 2-es játékos lesz. Magyarul szinte biztosan magyar válogatott lesz, ergo nincs miről beszélni. Az UP válogatottaktól mindenkit megkeresnek itthon is, a németeknél meg pláne. Főleg, ha egy Bundes 1-es edző fia vagy és többször edzőtáboroztál már a felnőtt csapattal és bekerültél már a felnőtt keretbe is. Most megy is a Gladbach elleni meccsre. Jó lesz ő, szurkolok neki, hogy összejöjjön, de annyi esélyt látok arra, hogy felnőtt német válogatott lesz, minthogy Pinyővel fog VB-t nyerni Szíria.

Az már más kérdés, hogy hogy döntene, ha meghívnák mindkettőbe, de nem fogják. Viszont szerintem rosszul közelítitek meg a témát. Nyilván mindenki azt mondja, hogy ő aztán biztosan csak a magyart választaná. Rosszul álltok hozzá. Tegyétek fel magatoknak úgy a kérdést, hogy vajon ha a papa meg a mama skót lenne, viszont ugyanúgy Magyarországon nőttetek volna fel, élnétek, ugyanúgy maradna minden a múltatokban, emlékek, barátok, iskolák, munkahelyek, mint volt az valójában, akkor melyiket választanátok?

valamit csak látnak benne, ha beválogatták az osztrákok elleni u18as keretbe.
Life is death, death is life.
No life, no death.
Life is life, death is death.

Mrs.Dolcetti
Aranylabdás
Kapcsolat:

HozzászólásSzerző: Mrs.Dolcetti » 2017.04.05. 14:56

Nyilván,hogy magyarként azt mondom,hogy válasszon minket, hallgasson a szívére és hogy is helyezhetne bármelyik nemzetet is elénk.Nem is értem akik magyarként(????) itt mást akarnak megmagyarázni.Anyanyelve magyar, apja, anyja magyar.Igen most egy másik országban élnek,ott született,de ennyi. Ráadásul ahhoz nagyon jónak kell lennie,hogy a németeknél szóba kerüljön,hozzánk kevesebb is elég,mert nincs akkora konkurencia. És szerintem Pali is efelé fogja ösztönözni inkább.
"Hihetetlen büszke vagyok, hogy lehetõségem volt ez a gyönyörû országot, Magyarországot, képviselni."-Karl Erik Böhn

Vénaszkenner
Serdülõ

HozzászólásSzerző: Vénaszkenner » 2017.04.05. 16:00

Reginald McFreez írta:
Vénaszkenner írta:
adrenalin69 írta:Ès honnan a faszból tudod te, hogy milyen identitású a 3 gyerek?

Hol olvashatjuk őket?

A prosport.ro oldalon publikáltuk.
"Ha sétálok a sporttelepen és meglátom a szemetet a földön, akkor nem felhívok valakit, hogy jöjjön oda és szedje fel, hanem lehajolok érte és kidobom." (Kubatov Gábor, 2017)

Szarka
Aranylabdás

HozzászólásSzerző: Szarka » 2017.04.05. 17:19

Mrs.Dolcetti írta:Nyilván,hogy magyarként azt mondom,hogy válasszon minket, hallgasson a szívére és hogy is helyezhetne bármelyik nemzetet is elénk.Nem is értem akik magyarként(????) itt mást akarnak megmagyarázni.Anyanyelve magyar, apja, anyja magyar.Igen most egy másik országban élnek,ott született,de ennyi. Ráadásul ahhoz nagyon jónak kell lennie,hogy a németeknél szóba kerüljön,hozzánk kevesebb is elég,mert nincs akkora konkurencia. És szerintem Pali is efelé fogja ösztönözni inkább.

Azt felejti el mindenki, hogy ő nem kiugrott pár évre, hanem születésétől fogva Németországban él.

Persze hacsak nem világklasszis, nem lesz német válogatott, efelől kár vitatkozni. De az se alap, hogy azt a nemzetet válassza, amelyikbe max nyaralni járt. Persze a vérrel lehet jönni, de nálam azért többet számít a közösség, hogy mit adott a hely, hogy hol éltem. Más az, ha 20 év után szabadulsz külföldre, akkor örökre hontalannak érzed majd magad. De olyasvalakinél, aki az életét alapból más közegben kezdte, annak hogy várhatnánk el, hogy érezzen valamit azután, amit összesen jó ha egy hónapig láthatott.
Érezheti ő magyarnak magát még ettől, de ez rohadtul nem alap, csak mert két szülője magyar állampolgár.
Magyarország - Newcastle - Real Madrid , ebben a sorrendben.
"Intensity is our Identity"

Móni, Boston United, baldj: Nyugodjanak békében

Vissza: “www.nb1.hu”