nyúl írta:20 éve nem értem Nigériát. Mert hogy azóta nem láttam jónak világbajnokságon. Holott erősek, remekül tudnak futballozni, vannak egyéniségeik is (Musa a mezőny egyik legjobb képességű játékosa), mégsem akarnak igazán, nem működnek csapatként. Korábban azt éreztem néhány tornán, hogy a bojkottot súrolja nemtörődömségük. Most is továbbjutást herdáltak el. Otthon sok tíz millió a nyomorban vár valamit, aminek örülhet, ők meg lötyögnek. Ezért nem sajnálom őket, hogy egy indiszponált Argentína eléjük került.
'94-ben valami brutálisan mást hoztak a fociba mint ami addig volt a világversenyeken - erő, gyorsaság, szellemesség hármasuk minden túlzás nélkül mondom a legnagyobbakkal egy szintre röpítette őket
aztán 98-ra még tovább csiszolódva egy szinte tökéletes arányt alkottak a zsugások-erőemberek, az a csapat világbajnoki esélyes volt szerintem, de felvettek egy ronda euro-amerikai szokást, taktikázni kezdtek a torna sorsával és nem túl etikus módon kiejtették a spanyolokat az utolsó csoportmeccsen, meg is jött a sors büntetése egy lyukasmarkú kapuson át támadva (már a bolgár mecscen is visszavettek az iramból vezetés után, ezt azelőtt soha nem tették meg és már ez figyelmeztető jel volt)
szerintem azóta és ezért van átok a fejükön, 2002-re teljesen összezuhantak, utána ki sem jutottak a germán dzsemborira
a 2010-es csapat már erősebb, de nagyon sótlan volt, töketlen és szar szakvezetéssel, szót sem érdemelnek
nagyjából Keshi mester színrelépése volt a fordulat, azóta megint jönnek felfelé, már a 14-es VB is rendben volt az akkori erejükhöz mérten, a mostani csapat meg már nyomokban újra Szuper Sas gárda, elkapták megint az erő-gyorsaság vonalat, már csak a zsugások hiányoznak
és ami nagyon fontos, tetszik ez a kapus srác, ez a poszt mindig kritukus (inkább kritikán aluli) volt, Rufai bár ügyes volt rémesen nagy potyákat tudott produkálni, Shorunmu se volt jobb, Enyeama lehetett volna nagy kapus ha el meri hagyni a gólvonalat
Uzoho viszont látszik, hogy már nem ösztönkapus mint az elődök, baromi iskolázottak a mozdulatai és jól jön ki, kis rutin és 150 válogatottságig meg sem áll
amúgy meg tegnap nem volt lötyögés, csak néha azt hiszik nekik taktikázni kell ha kezdvező az eredmény, nos ez hiba
Peter Rufai - Benedict Iroha, Stephen Keshi, Okechukwu Uche - Sunday Oliseh - Finidi George, Emmanuel Amunike, Augustine "Jay-Jay" Okocha - Victor Ikpeba, Rashidi Yekini - Daniel Amokachi