HozzászólásSzerző: Savaria1919 » 2022.02.21. 17:12
RC írta:Savaria1919 írta:RC írta:Elúszott ez a Halinak, a DVTK meg gond nélkül feljut.
Tényleg az kellene, hogy legyen egy másodosztályú városi rivális, nagyobb ambícióval, akkor talán észbe kapnának, és nem ez a langyos fosban való fürdés lenne évek óta. De aztán lehet, hogy jó ez a nb2-es jelenlét a vezetőségnek, nem tudom.
Gabeszék lehetnének majd azok, de nekik egyelőre a harmadosztály se jön össze. Az biztos, hogy a másodosztályú lét kevésbé költségigényes, mint az élvonalbeli, plusz a fiatalokat innét is megveszik, erre példa Mocsi, Medgyes és TGK értékesítése.
Én egy piros-fehér-kék csapatra gondoltam, de azt újra is kéne először alapítani... :). Még hely is lenne egy pofásabb stadiont felhúzni az Arena Savaria mellé, a rekortánt meghagyva az atlétáknak.
A minap - készülve a Rohonci úti otthonunk felavatásának 100. évfordulójára - érdekes cikkekre bukkantam a húszas évek végéről. A kórház idegosztályának bővítése miatt az illetékes miniszter felszólította a SzAK-ot, a Sabariát és az SzSE-t, hogy a pályáikat költöztessék arrább, mert zavarják a gyógyulni vágyókat. A három sportegyesület segítségére a Haladás sietett, közösen építettek volna egy hatalmas (mai szóval élve) sportkomplexumot:
"A tervezet értelmében a nagymúltú egyesület 24.000 négyszögöl területen hajlandó felépíteni modern stadiontelepét. Kötelezi magát a Haladás, hogy öt éven belül valamennyi sportobjektum állani fog.
Lesz 8 tenniszgyakorló és egy tennisz versenypálya, egy 30X50 méteres uszoda a szükséges öltözőkkel és klubhelyiségekkel, egy futball gyakorlópálya, kisebb fedett nézőtérrel, egy nagy fedett tribün, 1200 ülőhellyel, torna, illetve vívóteremmel, öltöző és klubhelyiségekkel, kantinnal, mosdókkal, vendégszobákkal, gondnoki lakással, raktárhelyiségekkel stb.; továbbá egy stadion versenypálya, amelynek a közepén 70X110 méteres futballpállja létesül. Ezt övezi egy 400 méteres atlétikai pálya, egy 450 méteres úrlovas- és egy 500 méteres kerékpár- és motorversenypálya. Mindezt egy 10.000 néző befogadóképességű lépcsőzetes állóhely fogja szegélyezni.
A szombathelyi vasutas sportegylet akciója országos érdekű és annak mielőbbi megvalósulása nagymértékben lendítené elő az egyetemes sportéletét. A Szombathelyi Stádion pont olyan szerepre volna hivatott, mint a dortmundi Sportpalast, ma az első német sportintézmény."Ezt a szép tervet a gazdasági világválság keresztülhúzta, az SzSE beszüntette labdarúgó szakosztályát, a Sabaria a Hunyadi úton építkezett (játszott is ott a Hali, amikor a jég nem olvadt fel tavasszal a Rohonci úton).
Szombathely jobban szereti a Haladást, mert érzi, hogy szeretetével nem sztárokat és egyéneket támogat, hanem az eszményien tiszta amatőr sportszellemet.
Ez a tiszta sport a Haladás érdeme. A Haladás mindegyik játékosa él-hal az egyesületért, s a csapat minden mérkőzésén mindig megtesz mindent, ami tőle telik, akár az NB2-ben játszik, akár az NB1-ben. - Képes Sport 1940.