Szombati foci: Fradi-Vidi!

nyúl
Kincstári Főegerész

Re: Szombati foci: Fradi-Vidi!

HozzászólásSzerző: nyúl » 2026.07.29. 12:34

SuperDepor írta:
nyúl írta:
Adamek írta:kb. a papírformát hozta a többi meccsen nézhetetlen focival és mindig egy mákos villanással, az a tuképpen felesleges bukaresti pontmentés tette őt az azóta markórosszozós fekete pólósok szemében nemzeti hőssé
a én szememben mindig is egy pökhendi, nagyotmondó piás szürke volt és marad, nem érdemli meg a pozit amit betölt (a helyzetbe hozott haverokról meg ne is beszéljünk, csoda, hogy a fijjai még nincsenek lilában)
A védekezést stabilizálta. Azt jól mérte fel, hogy milyen antifutball kell egy lassú, statikus kerettől. A meccsek többségét lehoztuk nulla kapott góllal. Pintérben senki sem hitt, az volt a téma, hogy órákat vesz, hogy az anyanyelvén el tudjon mondani nevetést nem kiváltó három mondatot nyelvhelyességi hiba nélkül. Dárdai hozott és átsugárzott egy aurát, ami önbizalmat adott. Annak semmilyen tudásbeli alapja nem volt, de működött.
Mindezt javára írom.

Emberként nem ítélem meg sokkal kedvezőbben, mint te vagy Pisti. Engem nagyon kellemetlenül lepett meg, hogy az apja, Pali bácsi, aki nem élt 20 évet Németországban, mennyivel értelmesebben és szerényebben beszélt, holott véméndi parasztfiú volt. Jóval 30-on túl láttam játszani gyerekkoromban a PMSC-ben, jobb futballistának tűnt, mint a fia bármikor, holott a töredékét nem érte el annak, amit Pali.
Mi, akik emlékszünk a 90-es évekre, tudjuk, hogy soha nem volt sztárfutballista. Nem értem, miért állít magáról ilyet. 16 évesen debütált, nyilván számított, hogy az apja és a nagybátyja is elismert játékosok voltak a megyében, az apja klublegenda. Amikor támadó középpályás volt, sem éreztem átütőnek. 4-4,5 év alatt 14 nb1-es gólt lőtt, az akkor élcsapat BVSC-ben 26 meccsen hármat. Ez a sztárság? Bundesliga 2-be igazolt. Akkor ez volt a sztárság? Odakint azonnal málhás szamár lett. Dicséretes a klubrekord, de cihelte a zongorát, nem játszott rajta. Ma meg úgy beszél, mintha Göröcs Titi lett volna.
A szakmai igazgatóságát hasonlóan látom. Az edzői ambíció elfogyása is mögötte van. Az urambátyám világ kényelme.

Így-így. Szerencséje volt, h a németek visszarendelték, mert az átsugárzott önbizalma ezt a 4-5 meccset töltötte ki. Megtudni már nem fogjuk, de kétlem, h hosszabb távon működött volna. Nem volt meg hozzá a kellő IQ-ja - elsősorban a verbális intelligencia - és EQ-ja. A vagányságáról, bátorságáról pedig mindent elmond, miután kétszer EL-be vitte a berlinieket - tegyük hozzá, h ezt a 7. és 6. hely jelentette, ami nagyjából középmezőny - nem volt mersze másik bundesliga csapat kispadjára ülni, inkább ment a gyerekekhez bohóckodni. Jött a hülye magyarázkodással, h a családja Berlinben él, nem akar más városba költözni stb. Az újpesti szerepvállalása tökéletesen beleillik a karrierje sormintájába. Hallottam többször nyilatkozni németül - 10+ év után talán állást foglalhatok ebben - tipikus kelet európai aki nagyon németnek akar mutatkozni, a hülye akcentusa persze rögtön elárulja. Egy pojáca.
A német egy fura nyelv. Én csak magánúton, meg önszorgalomból tanultam. Nyilván az a Hochdeutsch, amit én hallgattam leckeként. Az ARD-n értem a hírek zömét, de amikor Münchenben jártam (egyetlen német utam életemben), nem értettem, mit vakerált a bajor átlagember.
A németek azonnal kiszúrják, hogy nem vagy német. S most nem arra célzok, hogy nem beszélsz valami szász, bajor, észak-német stb. dialektust, hanem más
dallammal beszélsz, pl. magyarként első szótagot nyomsz meg, ami náluk nem jellemző, máshogy ejted az - r - t a "ch" - t stb. Ők hangokat szavak végén nem ejtenek. Hadarnak.
Pali nagyon magyarul beszél németül, ez levágós az én fülemnek is, pedig max. középfokon tudok, de egyébként egyfajta magyaros humorral. S állítólag ezt ott bírják.
Löw Cica beszél jól, ott én már szinte nem hallom a különbséget. Vagy jobb nyelvérzéke van, vagy nem tudom. Lisztes se egy hülye ember, de ő is nagyon kínlódik, elég minimál szókincsen beszél. Bem mondanád meg, hány évet húzott le ott. Szabics viszont szintén jól. Szóval leginkább nyelvérzék függvénye lehet.

Szarka
Aranylabdás

HozzászólásSzerző: Szarka » 2026.07.29. 17:19

Savaria1919 írta:
nyúl írta:A védekezést stabilizálta. Azt jól mérte fel, hogy milyen antifutball kell egy lassú, statikus kerettől. A meccsek többségét lehoztuk nulla kapott góllal. Pintérben senki sem hitt, az volt a téma, hogy órákat vesz, hogy az anyanyelvén el tudjon mondani nevetést nem kiváltó három mondatot nyelvhelyességi hiba nélkül. Dárdai hozott és átsugárzott egy aurát, ami önbizalmat adott. Annak semmilyen tudásbeli alapja nem volt, de működött.
Mindezt javára írom.

Ezt én is így gondolom.
Emlékszem a kinevezését követő sajtótájékoztatóra, számomra felüdülést jelentett az elődeihez képest. El tudta hitetni, hogy ő az a magyar, de valahol mégis nyugati tréner, aki végre megkezdi a kirángatásunkat az elmúlt évtizedek posványából. Ha nem is a teljes hazai labdarúgást, legalább a válogatottat. Meg a hazai foci előrelépését egyáltalán nem segítő, sokszor megbukott közegnek is erős fricskát jelentett a kinevezése, Bognár Gyuri szerint ezzel a döntéssel szembeköpték a magyar edzőket.
Ami amúgy valahol igaz is. Pinyő soha nem kapta meg azt a közbizalmat, ami Dárdait az első perctől körüllengte. Nyilván nem Pintér lett volna az elsőszámú jelölt a válogatott kispadjára, de nem maradt más, aki elvállalná. Az is tisztán él bennem, mennyire megdöbbentett a kinevezése, fel is hívtam apámat és a nagyapámat... A kezdetektől röhögtek rajta a szurkolók, beárazta a szövetség is a kommunikációs tréninggel, fúrta a szakma (Sziviccsel üzengettek egymásnak), fúrták az újságírók és semmibe vették a játékosai (Szalai Ádám le is mondta akkor a válogatottságot). Összetartásokkal próbálkozott, meg ligaválogatottal, nem is bírta a szervezete, 2014 júniusában a kazahok ellen már a pályaedzője meccselt, mert őt kórházban ápolták gyomorfekéllyel. Egy tétmeccs adatott meg neki, hajrágólokkal fordítottak az északírek, pár nappal később az MLSZ székházát a hátsó bejáratnál kellett elhagynia. Megalázó lehetett.
Dárdaival az a bukaresti döntetlen heroikus eredmény, kézzelfogható siker a korábbi év(ek) katasztrofális vereségei után. Nyertünk utána Feröer ellen idegenben meg itthon a finnek ellen, szóval kármentesített, és miután sikerült kikönyörögni a Herthától (valahol már ez is a ciki kategória, egy magára valamit is adó szövetség ne könyörögjön egy klubcsapatnak), hogy nyárig maradhasson, letette az alapokat az Eb-kijutáshoz. Szóval a közhangulat, a válogatott megítélése nála fordult át, ezt nem venném el tőle.
Mostanra azt látom, teljesen idomult a közeghez, már nem a pályakezdő tréner ígérete, hanem a pocakos szaki rögvalósága, aki előszeretettel osztja az észt, csak épp eredményt nem tud felmutatni.

Ezt az ertékelést adom.
Magyarország - Newcastle - Real Madrid , ebben a sorrendben.
"Intensity is our Identity"

Móni, Boston United, baldj: Nyugodjanak békében

Javier Arizmendi
Sztár

HozzászólásSzerző: Javier Arizmendi » 2026.07.29. 20:45

Eddig azt hittem, hogy en utálom a legjobban Dardait. Erre kIderult, hogy én kedvelem a legjobban. Akármilyen balfék, évekig volt bundás 1 es edző, amit rajta kívül senki sem mondhat el magarol magyarként. Kb ugyanaz, mint Szalai Ádám játékosként. Lehet, hogy szar volt, de a Bundasba valahogy mégis befert, a Herthanak évekig megfelelt. Az, hogy nem ment máshova, pozitív is lehet, jól mérte fel a korlátait. Azert mindig amikor elment a Herthatol, rögtön visszaestek nélküle.
ETO

Mech
Aranylabdás

HozzászólásSzerző: Mech » Tegnap, 08:34

Révész leigazolt egy 19x azeri válogatottat, végén még megint bent tartja ezt a világválogatottat?

Javier Arizmendi
Sztár

HozzászólásSzerző: Javier Arizmendi » Tegnap, 08:39

Mech írta:Révész leigazolt egy 19x azeri válogatottat, végén még megint bent tartja ezt a világválogatottat?

Jól atbaszta a delszlavokat, akiket májusban elkuldott a bizonytalan jövőre hivatkozva
ETO

Mech
Aranylabdás

HozzászólásSzerző: Mech » Tegnap, 08:51

Javier Arizmendi írta:
Mech írta:Révész leigazolt egy 19x azeri válogatottat, végén még megint bent tartja ezt a világválogatottat?

Jól atbaszta a delszlavokat, akiket májusban elkuldott a bizonytalan jövőre hivatkozva

nekem is ez jutott eszembe

Mech
Aranylabdás

HozzászólásSzerző: Mech » Ma, 09:11

még ma hivatalos lehet a Nagy Ádi - Fradi comeback

Cselszky
Aranylabdás

HozzászólásSzerző: Cselszky » Ma, 18:16

Ez a Dénes Vili gyerek mit tud? Rémlik a ZTE-ből, hogy voltak jó dolgai, aztán mintha elszürkült volna. A TM szerint 1,1M-et köhögtek ki érte a belgák, hogy szűk egy év után most lepasszolják. Gondolom, befürödtek vele, és szabadulni akartak tőle, mivel a szezon során egyre kevesebbet játszott. Remélem, nem a palimadár szerepét játszottuk el, és bagóért ideadták.
GARAMVÖLGYI LAJOS (1952-2008) :( Köszönet mindenért, Gara! MIKLÓS FEHÉR (1979 - PARA SEMPRE) Tóth Móni, nyugodj békében! :( Soha nem feledünk! R.I.P. Baldj! :( DVSC-TEVA!

Javier Arizmendi
Sztár

HozzászólásSzerző: Javier Arizmendi » Ma, 20:55

Cselszky írta:Ez a Dénes Vili gyerek mit tud? Rémlik a ZTE-ből, hogy voltak jó dolgai, aztán mintha elszürkült volna. A TM szerint 1,1M-et köhögtek ki érte a belgák, hogy szűk egy év után most lepasszolják. Gondolom, befürödtek vele, és szabadulni akartak tőle, mivel a szezon során egyre kevesebbet játszott. Remélem, nem a palimadár szerepét játszottuk el, és bagóért ideadták.

Fradi ellen volt egy jó meccse
ETO

Vissza: “www.nb1.hu”