Savaria1919 írta:Adamek írta:RAUL7 írta:Püspökúrnak van csapata, stadionja, egyeteme, iskolái, éttermei, hoteljei, meg a faszom tudja még milyei, de mindegyikről süt a verseny hiánya. Amíg kapják az ingyen lét, addig jó, aztán ha egyszer elfogy majd, összeroskad az egész... egy darabig jártunk az egyik éttermébe ebédelni, mert viszonylag olcsón adták a menüt, de rajtunk kívül nem nagyon volt fizető vendég, kb mindenki ingyen kapta, mert a(z akkor még) fősulin dolgozott vagy valami kamualapítványánál.
Szerintem nézők sem lennének, a másodosztályban sem tud kiemelkedő nézőszámot hozni. Persze lehet az Nb1 varázsa - nevetés nélkül sikerült leírnom! - hozna 1 szezonra több nézőt, de én sehol sem látom azt a szegedi fellegvárat, amit sokan vizionálnak.
ráadásul ez a gyulai gyökerű klub egy abszolút NB1-s újonc lenne, annyira fellegvár mint a RedBull volt Lipcsében amikor feljutott
Makói gyökerű ráadásul, annak az indulási jogát vették meg 15 éve és lett belőle Szeged 2011. Két NB II-es idény után a kisvárdaiak elleni osztályozón estek ki 2013 nyarán, akkor volt is nagy balhé, de a szurkolók már korábban összevesztek a sporigazgató Adem Kapiccsal. Utána költözött Gyulára a klub, lett belőle Grosits Akadémia (akinek annyi köze van ehhez, hogy ő is Gyula), és ott vezették be az országban elsőként az extraszigorú klubkártyát (ha jól emlékszem). Mindeközben 2016-ban feljutott az SzEOL is a másodosztályba, ők maradtak Szegeden az SZVSE-pályán, és a helyi ultrák inkább ezt a csapatot támogatták. Amíg csont nélkül ki nem esett. 2018-ban a püspökúr szegedi/gyulai formációja is búcsúzott, de egy évad után már vissza is tért, akkorra készült el az új stadion. Ahol azért lettek részben zöldek a székek, mert püspökúr ferencvárosi szimpatizáns (ez talán még hozzátesz RAUL7 kiváló karakterrajzához).
Néző szerintem még így is lenne, ha történne valamiféle kiegyezés a szurkolók és a klubvezetés között, valamint lenne akarat az élvonalra. De ez csak feltételezés, és elnézve a tabellát, aligha tudjuk meg.
igen, az lemaradt, hogy azért zöldek a székek, amiért írtad, a kék a Tiszát szimbolizálja, a fekete meg Grosics miatt fekete, mert püspökúr kapus volt, és Grosics volt a példaképe. Van is egy szép nagy fekete párduc a stadion előtt.
Valamelyik politológus mondta rá, hogy a hozzá hasonló arcok miatt volt anno a reformáció.
Jópár ex-fradista is megfordult a klubnál Kapicson kívül is: Vukmir, Lisztes, Nyilas Elek, Takács László, és ki tudja hányan még, már régóta nem követem ezt a bohóckodást. Anno, míg Gyulán volt az akadémia, akkoriban mérték fel a belgák az akadémiákat, és ha jól tom a gyulait még jóindulattal sem lehetett akadémiának nevezni. 15 év alatt nem is nagyon jött ki onnan senki.