nyúl írta:Cselszky írta:nyúl írta:Ennél értelmesebbek az idősek. Pláne, hogy ők jobban tudják, szegény Puskásnak az özvegye pénzéhségén túl semmi köze ehhez a falusi nagycirkuszhoz.
Azt tippelném, hogy ez Szőllősi szervilizmusa.
Egy újságírónak, ha semmi mást, azt tudnia, éreznie kell, mi a hír. Ha egy alsóházi csapat két góllal nyer a hétszeres címvédő otthonában, az címlapsztori.
Ez egy szakmai baklövés, ahogy Barnabás írja. Nem az az oka, hogy Sz. Gy. ennyire nem ért a mesterségéhez, hanem az a hűbéres mentalitás, hogy mindig igyekeznek a főnök kedvére tenni, kitalálni, mit szeretne. Aztán túlmennek, túlnyalnak.
De nem az volt a karmelitológiai híradás, hogy Gyuri és Kubi fasírtban vannak? Azt értem, hogy a Csútot tolja, de a tegnapi bukta után a Fradinak is érdemi hely járt volna a fentiek tükrében. Vagy esetleg már összeborultak a felek a Főni parancsára?
Szerintem Szőlőnek ilyen "áradással fenyegető időkben" fontosabb fölfelé nyalni, hűséget demonstrálni, mint Kubatovnak odarúgni. Most nem merte vagy felülmérlegelte a nyílt kárörömöt.
S persze az is benne lehet, amire utalsz, hogy össze lettek már békítve a pártigazgatóval.
Ha megtörtént volna a békítés, járhatnánk meccsekre. Így csak MTVA-s akkreditációval, szűkített lehetőségekkel élhetünk (én nem, mert a női kézi BL másképp működik, ott nem jogtulaj a közmédia). A FradiMédia anyagait sem használhatjuk, Kubatov nevét nem írhatjuk le, a női kézi beharangozókhoz maximum az EHF oldaláról vehetek át megszólalókat. De ezt nyíltan nem lehet kommunikálni.
Alaposan benne van ebben az önszorgalom, a megfelelési kényszer. Gyuri pár hónapja írt a saját facebook-posztja alapján egy jegyzetet, hogy régiós szinten mekkora király a magyar futball, és sosem felejti el megemlíteni a felcsúti sikerekkor, hogy "na, egy újabb nap, amikor senki nem jött ki az akadémiákról". (Volt, hogy eredetileg Tajti Mátyás szerepelt volna a címlapon, amiért eldöntötte az újpestiek meccsét, de cserélni kellett a felcsúti diadalra). Azt sem tartom véletlennek, hogy csütörtökön nem ő ült ott az M4-es podcastban Orbán és Bognár társaságában, hanem az oldalaktól függetlenül kedvelt Hajdú B. István. Holott ugye Szöllősi a sportlap főszerkesztője és hűsége elvitathatatlan, csak épp népszerűségben HBI közelében sincs. Mostanra már vitákat sem vállal, 2022-ben volt egy rendezvénye Egri Viktorral, azon ott voltam, és hát hiába vertük előtte 4-0-ra az angolokat, abból az eseményből nem Gyuri jött ki győztesen. Azóta a baráti Mokkába elmegy, a sportrádió hétfői kerekasztal-beszélgetésén részt vesz, és a fideszes rendezvényeken is megfordul, de konfrontációt nem vállal (max. beszól kommentben).