Szombati foci: Fradi-Vidi!

Savaria1919
Aranylabdás
Kapcsolat:

Re: Szombati foci: Fradi-Vidi!

HozzászólásSzerző: Savaria1919 » 2025.09.11. 22:03

nyúl írta:
Savaria1919 írta:Most volt a 15. évfordulója a Megyeri úti 6-0-nak. Akkor még magyarok játszották a vezető szerepet mindkét csapatban és a kispadon is, nem volt VAR és a mezőny egyik legmagasabban jegyzett légiósának kiállítását alighanem visszanézné a rendszer. Az akkor látott szurkolói rendbontások sem jellemzőek már.

Azóta az Újpest két bajnokin tudta hazai környezetben legyőzni a Fradit. Előbbi azóta összesen négy kupát nyert (három MK és egy szuperkupa) és egyszer bronzérmes lett, tétmeccsen fogadhatta a Sevillát. A Ferencváros annak az idénynek a végén bronzérmes lett Prukner László irányításával, és kiléphetett a nemzetközi porondra. Détári Lajos 2011-12-es regnálása óta magyar edző csak megbízottként ült az FTC kispadján, amely 2016-ban és 2019 óta évről évre bajnok, és állandó nemzetközi szereplővé nőtte ki magát, mostanra tavasszal is versenyben marad a sorozatban. A Fradi új stadiont kapott, Újpestre némi ráncfelvarrás meg egy ígéret jutott.

Egy régi korszak végnapjait idézte ez a meccs, meg ezek az évek is, a lepusztult infrastruktúrával, a hamar véget érő nemzetközi kalandokkal, a YouTube-videók alapján igazolt légiósokkal. Nem volt névre szóló jegyértékesítés és vénaszkenner sem, még tizenhat csapat küzdött egymással harminc fordulón keresztül, léteztek vidéki rangadók, meg valódi középcsapatok. Az igazi Legendák már rég kikoptak, ikonok és korszakos kedvencek azért még maradtak hírmondónak a csapatokban. A másodvonalból üde színfoltok jutottak fel, a két liga között nem volt hatalmas a szakadék. Szerethetőbb világ volt, de lehet azért, mert akkor még létezett a Haladás. Mi több, Csertői Aurél távozását követően jött Aczél Zoltán és sorozatban nyolc hazai meccset nyertünk meg, 5-6000-es nézőszámmal a régi Rohonci úton.

Emlékezetes meccs volt, bár nem jó.
Nekem erről a napról mindig az ikertornyok jutnak eszembe. Ahogy az Egyetem téren egy oszlop árnyékában pusmognak a barátaim gondterhelt arccal, majd odaérek, és rám néznek kémlelve, tudom-e. Nem tudtam. De akadt egy cinikus is (azóta borkereskedő), aki odavetette: "legalább megmozdul a tőzsde".
9 évvel később aznap a Ferencváros ugyan nagyon megégett, de a magyar ikertornyok közül csak ő maradt állva. Ma már tudjuk, kb. évtizede nincs ilyen rangadó. Nemcsak az eredménysor világrekord-gyanús egyoldalúsága miatt, hanem azért is, mert átlag 18 külföldivel átélhetetlen.

"Szerethető". Mondanám, akkor voltunk fiatalok, de én már elmúltam 30 akkor is és az életem éppen (vagy akkor sem) volt örömünnep. A Loki túl volt egy olyan idényen, amelyikben minden hazai kiírást megnyert, és bejutott a BL-csoportkörbe. De nem jelentett annyit, mint Márton Pista gólja a Veszprém ellen, amikor osztályozóra mentettünk egy olyan idényt, amiben 20 gólt szereztünk. S bocs, így a Haladás esett ki. Ez 90-ben volt. A kapu mögött álltam, mellettem a 11 éves Bernáth Csaba zsebrádión hallgatta a Körkapcsolást.

Ma sterilebb. De nem olyan baj, hogy a piszoárban nem ér bokáig a létyó vagy nagyobb szökkenésre nem válnak le betondarabok a lábunk alatt. Vagy nincs erdőből dobálás, vízágyú elöl futás.

Középosztályosodott a foci annak minden előnyével és hátrányával.

Sterilebb, ez jó szó. És valahogy egyre több mindennel kapcsolatban érzem ezt, nekem például a Balaton is sterilebb lett, mint amilyen tizenöt éve volt.
Szombathely jobban szereti a Haladást, mert érzi, hogy szeretetével nem sztárokat és egyéneket támogat, hanem az eszményien tiszta amatőr sportszellemet.
Ez a tiszta sport a Haladás érdeme. A Haladás mindegyik játékosa él-hal az egyesületért, s a csapat minden mérkőzésén mindig megtesz mindent, ami tőle telik, akár az NB2-ben játszik, akár az NB1-ben.
- Képes Sport 1940.

Savaria1919
Aranylabdás
Kapcsolat:

HozzászólásSzerző: Savaria1919 » 2025.09.11. 22:05

Adamek írta:
Savaria1919 írta:
Adamek írta:a hazai sajátos viszonyok miatt ameddig az anya klub létezik addig bármikor lehet indítani egy futball szakosztályt ha gond lenne
idehaza nincs esélye egyetlen futballcsapatnak sem végleg kimúlni
ha a klub is megszűnne akkor meg ott az önkori, a baráti klub végül valami telephelycsere ha semmi más nem marad

Végigmentünk ennek az összes fázisán az elmúlt harminc évben, mondjuk ezzel aligha vagyunk egyedül a mezőnyben, ritka itt az egyenes vérvonal.

ennek az egésznek az a módszerváltás idején meghúzott idiótaság ágyazott meg, amikor is angol? mintára kényszer FC-k lettek kreálva a multiklubok futball szakosztályaiból, plusz engedélyezték talán usa módra a telephely cseréket
azóta lehet tét nélkül garázdálkodni, az egyesület mindig tud egy szakosztályt növeszteni és mindig akad egy környékbeli falu aki átpasszol egy harmadosztályú licencet

Igen, 93 körül lett a HVSE-ből HVFC, aztán az indulási jogok is nagy vándorlásba kezdtek, kft-k születtek és lettek megszüntetve, vagy épp kerültek új kezekbe.
Szombathely jobban szereti a Haladást, mert érzi, hogy szeretetével nem sztárokat és egyéneket támogat, hanem az eszményien tiszta amatőr sportszellemet.
Ez a tiszta sport a Haladás érdeme. A Haladás mindegyik játékosa él-hal az egyesületért, s a csapat minden mérkőzésén mindig megtesz mindent, ami tőle telik, akár az NB2-ben játszik, akár az NB1-ben.
- Képes Sport 1940.

SuperDepor
Moderátor

HozzászólásSzerző: SuperDepor » 2025.09.13. 14:36

Croizet miért Croizet- Kollár, magyar a zasszony és felvette a nevét, mint Elkjear Larsen az anyjáét?
Ne aggódjatok hát a holnapért mert a holnap majd aggódik magáért. Elég minden napnak a maga baja.

alehndr
Világsztár

HozzászólásSzerző: alehndr » 2025.09.13. 20:44

itt a korona az eddigi teljesítményre :lol:

zaggar
Kulcsjátékos

HozzászólásSzerző: zaggar » 2025.09.13. 23:00

legalább a felcsút kiesett a csába
Újpest-Munkás
Serie A iránt érdekl?d? (Milan és a többiek)

"Az ön parancsa nekem nem parancs. Az én látható f?hatóságom az árkodi püspök meg a vallás- és közoktatásügyi miniszter, a láthatatlan meg, aki ígéreteimet számon tartja, maga a megváltó Krisztus."

Maradonapoli
Aranylabdás

HozzászólásSzerző: Maradonapoli » 2025.09.14. 07:52

SuperDepor írta:Croizet miért Croizet- Kollár, magyar a zasszony és felvette a nevét, mint Elkjear Larsen az anyjáét?

mint a Tutsek dédonoka Torockóét
Burnsley FC, Borussia Münchengladbach

Maradonapoli
Aranylabdás

HozzászólásSzerző: Maradonapoli » 2025.09.14. 08:47

27-es kötés, 48 esemény, 100 forintos tét, 19 978,5-es eredő 1 997 850,51 forintos lehetséges nyeremény.

Még párszor megtettem volna, de már nem engedték a rohadékok kötéstiltásra hivatkozva, szánalmas banda...

zaggar
Kulcsjátékos

HozzászólásSzerző: zaggar » 2025.09.14. 10:39

Maradonapoli írta:27-es kötés, 48 esemény, 100 forintos tét, 19 978,5-es eredő 1 997 850,51 forintos lehetséges nyeremény.

Még párszor megtettem volna, de már nem engedték a rohadékok kötéstiltásra hivatkozva, szánalmas banda...

hajrá:DD
Újpest-Munkás
Serie A iránt érdekl?d? (Milan és a többiek)

"Az ön parancsa nekem nem parancs. Az én látható f?hatóságom az árkodi püspök meg a vallás- és közoktatásügyi miniszter, a láthatatlan meg, aki ígéreteimet számon tartja, maga a megváltó Krisztus."

Maradonapoli
Aranylabdás

HozzászólásSzerző: Maradonapoli » 2025.09.14. 10:40

zaggar írta:
Maradonapoli írta:27-es kötés, 48 esemény, 100 forintos tét, 19 978,5-es eredő 1 997 850,51 forintos lehetséges nyeremény.

hajrá:DD

köszi :D

Adamek
Flegma

HozzászólásSzerző: Adamek » 2025.09.14. 16:57

az Újpest nemcsak bajnok de kupagyőztes esélyes is
Peter Rufai - Benedict Iroha, Stephen Keshi, Okechukwu Uche - Sunday Oliseh - Finidi George, Emmanuel Amunike, Augustine "Jay-Jay" Okocha - Victor Ikpeba, Rashidi Yekini - Daniel Amokachi

SuperDepor
Moderátor

HozzászólásSzerző: SuperDepor » 2025.09.14. 19:00

Adamek írta:az Újpest nemcsak bajnok de kupagyőztes esélyes is

Kezd nagyon kellemetlen lenni a sztori - na nem nekem -, kiváltképp a korábbi nyilatkozatok tükrében. Nem úgy működik a futball, h itt van egy rakás pénz, igazoljatok akit akartok, semmi nem számít, mintha nem lenne holnap. A karvalyorrúnak ez lehetett az utolsó meccse, bár nem gondolom, h edzőprobléma lenne Újpesten. Bevallom őszintén nem tudom nyomonkövetni, h kik ezek a légiósok, de van köztük olyan aki kiemelkedik a mezőnyből? Az már önmagában is érdekes, h egy csapat Fiolával és Besével akar nagy sikereket elérni.
Ne aggódjatok hát a holnapért mert a holnap majd aggódik magáért. Elég minden napnak a maga baja.

Adamek
Flegma

HozzászólásSzerző: Adamek » 2025.09.14. 19:36

SuperDepor írta:

Kezd nagyon kellemetlen lenni a sztori - na nem nekem -, kiváltképp a korábbi nyilatkozatok tükrében. Nem úgy működik a futball, h itt van egy rakás pénz, igazoljatok akit akartok, semmi nem számít, mintha nem lenne holnap. A karvalyorrúnak ez lehetett az utolsó meccse, bár nem gondolom, h edzőprobléma lenne Újpesten. Bevallom őszintén nem tudom nyomonkövetni, h kik ezek a légiósok, de van köztük olyan aki kiemelkedik a mezőnyből? Az már önmagában is érdekes, h egy csapat Fiolával és Besével akar nagy sikereket elérni.

azt tudtad, hogy Fityula vezeti az nb1 minden idők legtöbb sárgáját bitorló spílere címet?
az első három amúgy újpesti kötődés
Peter Rufai - Benedict Iroha, Stephen Keshi, Okechukwu Uche - Sunday Oliseh - Finidi George, Emmanuel Amunike, Augustine "Jay-Jay" Okocha - Victor Ikpeba, Rashidi Yekini - Daniel Amokachi

SuperDepor
Moderátor

HozzászólásSzerző: SuperDepor » 2025.09.14. 19:46

Adamek írta:
SuperDepor írta:

azt tudtad, hogy Fityula vezeti az nb1 minden idők legtöbb sárgáját bitorló spílere címet?

nem tudtam, de nem is lepődók meg. most is megcsapta a kecskeméti kissrácot
lassan érik a Tímár Szabó Pista csere

Adamek
Flegma

HozzászólásSzerző: Adamek » 2025.09.14. 19:54

SuperDepor írta:
Adamek írta:
SuperDepor írta:Kezd nagyon kellemetlen lenni a sztori - na nem nekem -, kiváltképp a korábbi nyilatkozatok tükrében. Nem úgy működik a futball, h itt van egy rakás pénz, igazoljatok akit akartok, semmi nem számít, mintha nem lenne holnap. A karvalyorrúnak ez lehetett az utolsó meccse, bár nem gondolom, h edzőprobléma lenne Újpesten. Bevallom őszintén nem tudom nyomonkövetni, h kik ezek a légiósok, de van köztük olyan aki kiemelkedik a mezőnyből? Az már önmagában is érdekes, h egy csapat Fiolával és Besével akar nagy sikereket elérni.

nem tudtam, de nem is lepődók meg. most is megcsapta a kecskeméti kissrácot
lassan érik a Tímár Szabó Pista csere

erre már én is gondoltam, de Tímárnak még lesz 4-5 zakója előtte, Pistabá szerződése szerintem már tutira be van kéretve elnök úrhoz, valszeg már rég interjúztatják az új balekot is

Maradonapoli
Aranylabdás

HozzászólásSzerző: Maradonapoli » 2025.09.14. 20:21

A Kelen SC-t kaptuk, a legjobb 16 közé jutás ezzel garantált, onnan meg már sétagalopp a kupa elhódítása, főleg, hogy sorra esnek ki az nb1-es riválisok.

Cselszky
Aranylabdás

HozzászólásSzerző: Cselszky » 2025.09.15. 10:38

Nem úgy volt eddig, hogy az alacsonyabb osztályúnál játsszák az MK-meccseket? Vagy csak a szeptemberi körig volt így?
GARAMVÖLGYI LAJOS (1952-2008) :( Köszönet mindenért, Gara! MIKLÓS FEHÉR (1979 - PARA SEMPRE) Tóth Móni, nyugodj békében! :( Soha nem feledünk! R.I.P. Baldj! :( DVSC-TEVA!

Cselszky
Aranylabdás

HozzászólásSzerző: Cselszky » 2025.09.15. 10:43

Nem hittem, hogy ebben a körben az NB1 harmada ki is száll a buliból. 0-2 búcsúzóra tippeltem volna.
GARAMVÖLGYI LAJOS (1952-2008) :( Köszönet mindenért, Gara! MIKLÓS FEHÉR (1979 - PARA SEMPRE) Tóth Móni, nyugodj békében! :( Soha nem feledünk! R.I.P. Baldj! :( DVSC-TEVA!

Adamek
Flegma

HozzászólásSzerző: Adamek » 2025.09.15. 11:12

Cselszky írta:Nem hittem, hogy ebben a körben az NB1 harmada ki is száll a buliból. 0-2 búcsúzóra tippeltem volna.

ha úgy nézzük pont az a négy csapat esett ki akik a legerősebb, csak egy osztállyal lejjebb szereplő csapattól zakóztak, de azért aki nem vak az látja és tudja, hogy az NB1 és az NB2 között nem egy normál osztály a difi
a Szpari ritka fos szezont fut, nagyon alul teljesít a keretéhez képest, úgy néz ki Szabó fater egy egyslágeres előadó, semmi olyat nem tud ami alapján körbe kellene hakniznia az összes padot, pedig így lesz és hamarosan el is indul
a Várda meglepetés, azt gondoltam ők simán behúzzák, főleg a 3 kapott gól gáz
a Csút szerintem recseg és ropog, nem lepődnék meg egy közeli edzőváltáson ott sem, szerintem a végén az ötben se lesznek a Vasas meg egy egy tüskére ki tud emelkedni az NB2-ből
tegnap beszéltük az ÚFC-t, szerintem ott most pont az és akkora káosz van mint nálunk volt a ner korszak elején, hülyeségeket dumálnak és kapkodnak, az lesz a csoda ha megint nem a 28. forduló környékén lesz biztos a bennmaradásuk

Savaria1919
Aranylabdás
Kapcsolat:

HozzászólásSzerző: Savaria1919 » 2025.09.15. 11:23

Cselszky írta:Nem úgy volt eddig, hogy az alacsonyabb osztályúnál játsszák az MK-meccseket? Vagy csak a szeptemberi körig volt így?

Új nóvum, ettől az idénytől vezették be. Én is meglepődtem.
- Képes Sport 1940.

Cselszky
Aranylabdás

HozzászólásSzerző: Cselszky » 2025.09.15. 13:00

Savaria1919 írta:
Cselszky írta:Nem úgy volt eddig, hogy az alacsonyabb osztályúnál játsszák az MK-meccseket? Vagy csak a szeptemberi körig volt így?

Új nóvum, ettől az idénytől vezették be. Én is meglepődtem.

Milyen indokkal?

Vissza: “www.nb1.hu”