Egy álommal kevesebb! Sima vereség Portugáliában

BlancoAgilon38

Re: Egy álommal kevesebb! Sima vereség Portugáliában

HozzászólásSzerző: BlancoAgilon38 » 2017.03.26. 08:35

Generaciováltás. Az. Hogyne.

:D

nyúl
Kincstári Főegerész

HozzászólásSzerző: nyúl » 2017.03.26. 09:18

Engem nem vert földhöz ez az eredmény. A selejtező-sorozat remélt sikere már Feröeren odaveszett, amikor nem hoztuk a kötelező győzelmet. Nem tudom, hogy a nyári tornának és utána egyes játékosok csalódásának a vágyott, de elmaradt ajánlatok miatt mekkora szerepe van abban, hogy szemlátomást kulcsembereknek nem megy a játék, de inkább abban hiszek, hogy a tavalyi teljesítmény volt erőn felüli és a mostani a reális. A világ közvetlen élmezőnye még mindig 3-4 góllal meg tud verni. Amint tegnap látszott, különösebb erőlködés nélkül. Nincs szervező értelem a támadásban. Nagy Ádám egy kengyelfutó rövidpassz-masina, de a finomságokhoz nem konyít, soha nem is fog. Kalmár súlytalan és nem elég intelligens. Tegnap lelkes volt, jól is mozgott, de amikor megpróbálta keresztbe eltolni a labdát, hogy lendületből meginduljon, egy másodperc spéttel vette észre, hogy már lelopták a lábáról. Esélye sem volt kapu felé fordulni, nem hogy lőni. Kleinheisler alkalmanként képes ugyan delikát dolgokra, de egyszerű, mint a rajzszög és lelkileg sem bírja a felelősséget. Soha nem lesz belőle olyan játékos, akire tartósan építeni lehet. Dzsudzsák egydimenziós futballista, aki elszaladgál a mészcsík mellett és egyszer-egyszer elsül a lába, de a játék szervezésére soha nem volt alkalmas. Varga Roland neve is felvetődött. Belterjes magyar futballsutyerák, tankönyvi illusztráció. Ahogy Filonov kolléga írja, irreleváns a meccs alakulása szempontjából (s pont elég, hogy általában az, mert egy játékos értékét az "általában" milyensége határozza meg). Csak zongoracipelőink és kottalapozóink vannak. A Storck-manufaktúra meg tudja tanítani a majmot cintányérral tapsolni, de beszélni ő sem. A vénséges Gera kiváltására nincs ember. Ő a maga fél-alkalmatlanságával még messze a legjobb megoldás továbbra is.

sznot
Admin

HozzászólásSzerző: sznot » 2017.03.26. 09:18

Portugál haver azt írta nagyszerű meccs lesz, mondom ja, nektek, és minimum 2 góllal nyertek. Olyan sokat nem is tévedtem.
VB-re akkor jutunk ki ha ugyanúgy felhigítják mint az EB-t, a maximális cél a harmadik hely.
Ami nincs fent YouTube-on, az meg sem történt, amit nem talál a Google, az nem is létezik, aki nincs regisztrálva Facebook-on, az nem is ember!

¡ɐssɐʌlolǝ ıʞɐ ǝʎlnɥ

Lorne Malvo
Toborzórajáró

HozzászólásSzerző: Lorne Malvo » 2017.03.26. 09:48

Rohadt Soros bérenc portugálok, le lesz számolva velük. Majd ha megtanulunk focizni.

Reginald McFreez
Aranylabdás

HozzászólásSzerző: Reginald McFreez » 2017.03.26. 09:51

BlancoAgilon38 írta:Generaciováltás. Az. Hogyne.

Ez az egész generációváltás-szemszög eleve téves, és csak felesleges vitákat generál. A pro érv mindig az, hogy de hát tele van - és tényleg tele van - fiatalokkal (a portugálok ellen a keret bő fele), a kontra meg Gera. :) Mindkettő erős érv. Szerintem a generációváltás - ha már ezen a téves megközelítési vonalon témázgatunk - egy folyamat, amibe simán belefér, hogy szerepel egy 35+-os játékos. Én inkább nevezném vérfrissítésnek. Hogy ez aztán milyen, azon lehet vitatkozni. Az élvonalhoz képest - Nagyot leszámítva - elég gyér az alapanyag. Az utánpótlás-képzés fejlesztése nélkül ez így is marad. Az utánpótlás-képzés meg nem fog egyik napról a másikra csodákat produkálni, ha ma elkezdjük, akkor 15 év múlva talán megmutatkozik az eredményekben. Eredmények alatt pedig én azt érteném, hogy legalább 8-10 játékos topbajnokság erős közép vagy élcsapatánál alapember. Bundesliga kettőben senki nem tanulja meg, hogyan kell CRX meg Quaresma ellen játszani.
Nancy - Why do you do that? The whole sexist thing? The whole oppression thing? Why do you do that?
Hooman - You guys scare the shit out of us.

Ne zavarj, amikor pánikolok - Tunyacsáp

Autodidakta vagyok. Ezt a szót is én tanítottam meg magamnak. - Brooke

MindigÚjpest
fanatikus

HozzászólásSzerző: MindigÚjpest » 2017.03.26. 10:44

kisbene írta:Fos, az. Ne zavarjon meg az ellenfél kvalitása egyéni és csapatszinten, hogy épp nyáron nyerték meg az EB-t, csapatjátékkal, úgy, hogy közben tele vannak klasszisokkal a pályán, akik ellen nem lehet, csak sündisznóban védekeznünk, és csoda, ha jut lehetőségünk kontrára, ellentámadásra, mivel túl mélyről kell építeni a labdaszerzés után ahhoz, hogy ne legyünk életveszélyben 2 félidőn keresztül. És még ez sem volt elég, mert egészen más tempóban tud focizni a két csapat. Ez meg egy adottság, lehet cserélni bárkit a válogatottnál, nem leszünk gyorsabbak, jobbak, ezt tudjuk játszani. Nem mindig elég, el kellene fogadni, hogy nagyon nem mi vagyunk a sportág királyai, és néha egy döntetlen is kurvanagy érték tud lenni, vagy akár csak egy szerzett gól is.. De itthon a teljesítménynek ritkán van becsülete, amennyiben az nem jár totális győzelemmel..

MindigÚjpest írta:
kristof98.haladas írta:Nem azt mondtam,hogy dicsérni kell őket.De az EB után én türelmes vagyok velük szemben.
Amúgy én is ,de ez a mai sajnos tényleg fos volt. :(
Sok mindenben igazad van,de engem akkor is zavar,hogy keveset lőttünk kapura és annak is a felét az utolsó öt percben.
Sosem felejtem el, volt hogy fociról mentünk át a Komjádiba, ott voltunk a BEK meneteléskor, világsztár csapatunk volt, aminek az egyik legfényesebben ragyogó csillaga Benedek Tibi volt. Nyugodj Békében bajnok!

Adamek
Flegma

HozzászólásSzerző: Adamek » 2017.03.26. 10:46

mijafasz, itt a tavasz? előbújt a debil a barlangjából?
Peter Rufai - Benedict Iroha, Stephen Keshi, Okechukwu Uche - Sunday Oliseh - Finidi George, Emmanuel Amunike, Augustine "Jay-Jay" Okocha - Victor Ikpeba, Rashidi Yekini - Daniel Amokachi

laller89
Ifista

HozzászólásSzerző: laller89 » 2017.03.26. 10:49

Ki lehet kapni, de könyörgöm legalabb ezeket a marhasagokat ne nyilatkoznak.

"Tanulni kell a meccsböl, meg 30 percig jol jatszottunk"

Ki nem szarja le 0 kapura lövesetek volt az egesz mecsen, erdekes ezzel semki nem dicsekedett.

Adamek
Flegma

HozzászólásSzerző: Adamek » 2017.03.26. 11:14

adrenalin69 írta:Generációváltás Gerával a fedélzeten? Ha a sebészed kicsit jobban megnyomja a szikét mint portugál kollégája vagy a taxisod kicsit mindig nagyobb ívben veszi a kanyart mint spanyol kollégája, akkor is felmented őket a boncasztalon, hogy tőlük ennyi tellett? Nem uncsi ez a tisztes helytállás duma? Mellesleg a 3-2 lett volna a tisztes helytállás és nem ez a fos! Az lehet, hogy nem mi vagyunk a sportág királyai, de nem is akarnak egyesek azok lenni! És abban sincs igazad, hogy csak a totális győzelemnek van értéke, lásd EB! De engedtessék meg, hogy a szart szarnak hívjuk! Hagyjuk már ezt a liberális gyereknevelést, ahol akkor is megdicsérem, ha épp a szomszéd még élő macskáját boncolja! Az vezetett ide, hogy úgy jön haza a suliból, hogy ki a fasznak képzeli magát a tanár! Svájc és Feröer ellen lehetett volna brillírozni, de ott a csapatot és Storckot is beárazták! Abban viszont igazad van, más tempóban focizott a két csapat! ;)
kisbene írta:Fos, az. Ne zavarjon meg az ellenfél kvalitása egyéni és csapatszinten, hogy épp nyáron nyerték meg az EB-t, csapatjátékkal, úgy, hogy közben tele vannak klasszisokkal a pályán, akik ellen nem lehet, csak sündisznóban védekeznünk, és csoda, ha jut lehetőségünk kontrára, ellentámadásra, mivel túl mélyről kell építeni a labdaszerzés után ahhoz, hogy ne legyünk életveszélyben 2 félidőn keresztül. És még ez sem volt elég, mert egészen más tempóban tud focizni a két csapat. Ez meg egy adottság, lehet cserélni bárkit a válogatottnál, nem leszünk gyorsabbak, jobbak, ezt tudjuk játszani. Nem mindig elég, el kellene fogadni, hogy nagyon nem mi vagyunk a sportág királyai, és néha egy döntetlen is kurvanagy érték tud lenni, vagy akár csak egy szerzett gól is.. De itthon a teljesítménynek ritkán van becsülete, amennyiben az nem jár totális győzelemmel..

MindigÚjpest írta: Amúgy én is ,de ez a mai sajnos tényleg fos volt. :(

nos igen, én sem értem, hogy a sebesség difi vagy a képességek közti különbség miért mentené meg az egész bizit
a fos akkor is csak fos ha az már akkor is szar volt amikor megették
Peter Rufai - Benedict Iroha, Stephen Keshi, Okechukwu Uche - Sunday Oliseh - Finidi George, Emmanuel Amunike, Augustine "Jay-Jay" Okocha - Victor Ikpeba, Rashidi Yekini - Daniel Amokachi

SuperDepor
Moderátor

HozzászólásSzerző: SuperDepor » 2017.03.26. 11:16

Egyszerű képességbeli különbségek vannak a két együttes között, ideig-óráig maximumra fejlesztett erőnléttel és tökéletesen megszervezett védekezéssel ellen lehet állni, de azt nem lehet sokáig ellensúlyozni, h a portugál középpályás miután megkapja a labdát kb 1 másodperc alatt 10-ből 9-szer jó döntést hoz és jó helyre passzol, míg egy magyar játékosnak kell 4-5 másodperc, és a passzok is többször mennek rossz helyre mint a másik oldalon. Évtizedes munkák vannak abban, h ezek a különbségek kialakulnak. De ugyanez áll a védekezésükre és a támadásukra is. Ahogy Hosszú Katinka is métereket tud verni a mezőnyre, úgy portugálok is megtették ezt velünk. Amiatt érzek némi csalódást, h az első fél óra után gyorsan jött a váltás, azt hittem jobban meg fognak szenvedni a portugálok.
Ne aggódjatok hát a holnapért mert a holnap majd aggódik magáért. Elég minden napnak a maga baja.

BlancoAgilon38

HozzászólásSzerző: BlancoAgilon38 » 2017.03.26. 11:17

Reginald McFreez írta:

Ez az egész generációváltás-szemszög eleve téves, és csak felesleges vitákat generál. A pro érv mindig az, hogy de hát tele van - és tényleg tele van - fiatalokkal (a portugálok ellen a keret bő fele), a kontra meg Gera. :) Mindkettő erős érv. Szerintem a generációváltás - ha már ezen a téves megközelítési vonalon témázgatunk - egy folyamat, amibe simán belefér, hogy szerepel egy 35+-os játékos. Én inkább nevezném vérfrissítésnek. Hogy ez aztán milyen, azon lehet vitatkozni. Az élvonalhoz képest - Nagyot leszámítva - elég gyér az alapanyag. Az utánpótlás-képzés fejlesztése nélkül ez így is marad. Az utánpótlás-képzés meg nem fog egyik napról a másikra csodákat produkálni, ha ma elkezdjük, akkor 15 év múlva talán megmutatkozik az eredményekben. Eredmények alatt pedig én azt érteném, hogy legalább 8-10 játékos topbajnokság erős közép vagy élcsapatánál alapember. Bundesliga kettőben senki nem tanulja meg, hogyan kell CRX meg Quaresma ellen játszani.

Ugye azzal tisztában vagy te is, meg Bene is, hogy két U-csapatunk is bekerült az elitkörbe? De itt semmi se jó, semmi sem fejlődik.

Libritor
Aranylabdás

HozzászólásSzerző: Libritor » 2017.03.26. 11:17

adrenalin69 írta:Generációváltás Gerával a fedélzeten? Ha a sebészed kicsit jobban megnyomja a szikét mint portugál kollégája vagy a taxisod kicsit mindig nagyobb ívben veszi a kanyart mint spanyol kollégája, akkor is felmented őket a boncasztalon, hogy tőlük ennyi tellett? Nem uncsi ez a tisztes helytállás duma? Mellesleg a 3-2 lett volna a tisztes helytállás és nem ez a fos! Az lehet, hogy nem mi vagyunk a sportág királyai, de nem is akarnak egyesek azok lenni! És abban sincs igazad, hogy csak a totális győzelemnek van értéke, lásd EB! De engedtessék meg, hogy a szart szarnak hívjuk! Hagyjuk már ezt a liberális gyereknevelést, ahol akkor is megdicsérem, ha épp a szomszéd még élő macskáját boncolja! Az vezetett ide, hogy úgy jön haza a suliból, hogy ki a fasznak képzeli magát a tanár! Svájc és Feröer ellen lehetett volna brillírozni, de ott a csapatot és Storckot is beárazták! Abban viszont igazad van, más tempóban focizott a két csapat! ;)

MindigÚjpest írta: Amúgy én is ,de ez a mai sajnos tényleg fos volt. :(

Svájc ellen speciel semmi beárazás nem volt, jól játszottunk.
Portugália ellen meg őszintén mit vártál? Ha nincs szar napjuk, nekünk meg 120%-os, akkor nem nagyon van esély. Egyéni szinten klasszisokkal jobbak, és még csapatként is jól működnek.

BlancoAgilon38

HozzászólásSzerző: BlancoAgilon38 » 2017.03.26. 11:22

Szanyi kapitány:

"Futball vs. Nacionalista hőbörgés = 3:0
Nagy kár, hogy a magyar válogatott hátterében ez van."

:D :D :D Édes faszom.

laller89
Ifista

HozzászólásSzerző: laller89 » 2017.03.26. 11:23

SuperDepor írta:Egyszerű képességbeli különbségek vannak a két együttes között, ideig-óráig maximumra fejlesztett erőnléttel és tökéletesen megszervezett védekezéssel ellen lehet állni, de azt nem lehet sokáig ellensúlyozni, h a portugál középpályás miután megkapja a labdát kb 1 másodperc alatt 10-ből 9-szer jó döntést hoz és jó helyre passzol, míg egy magyar játékosnak kell 4-5 másodperc, és a passzok is többször mennek rossz helyre mint a másik oldalon. Évtizedes munkák vannak abban, h ezek a különbségek kialakulnak. De ugyanez áll a védekezésükre és a támadásukra is. Ahogy Hosszú Katinka is métereket tud verni a mezőnyre, úgy portugálok is megtették ezt velünk. Amiatt érzek némi csalódást, h az első fél óra után gyorsan jött a váltás, azt hittem jobban meg fognak szenvedni a portugálok.

Ma neharagudj de egy megye 3 mecsen ezt a dumat meg elfogadom de nem egy magyar valogatottnal akik ebböl elnek,
nem 3-0 zavar hanem egy ertelmes tamadast ne tudtak fuc. ing 90 perc alatt ezeka falabuak veghez vinni, kapura löves 0.

Azokat sajnalom akik kiutaztak a mecsre es elöben kelett vegig nezni ezt a szenvedest.

manderel
Légiós

HozzászólásSzerző: manderel » 2017.03.26. 11:26

laller89 írta:Ki lehet kapni, de könyörgöm legalabb ezeket a marhasagokat ne nyilatkoznak.

Ki nem szarja le 0 kapura lövesetek volt az egesz mecsen, erdekes ezzel semki nem dicsekedett.

6 kapura lövésünk volt. Igaz csak 1 találta el.
GYIRMÓT

Libritor
Aranylabdás

HozzászólásSzerző: Libritor » 2017.03.26. 11:28

laller89 írta:
SuperDepor írta:Egyszerű képességbeli különbségek vannak a két együttes között, ideig-óráig maximumra fejlesztett erőnléttel és tökéletesen megszervezett védekezéssel ellen lehet állni, de azt nem lehet sokáig ellensúlyozni, h a portugál középpályás miután megkapja a labdát kb 1 másodperc alatt 10-ből 9-szer jó döntést hoz és jó helyre passzol, míg egy magyar játékosnak kell 4-5 másodperc, és a passzok is többször mennek rossz helyre mint a másik oldalon. Évtizedes munkák vannak abban, h ezek a különbségek kialakulnak. De ugyanez áll a védekezésükre és a támadásukra is. Ahogy Hosszú Katinka is métereket tud verni a mezőnyre, úgy portugálok is megtették ezt velünk. Amiatt érzek némi csalódást, h az első fél óra után gyorsan jött a váltás, azt hittem jobban meg fognak szenvedni a portugálok.

Ma neharagudj de egy megye 3 mecsen ezt a dumat meg elfogadom de nem egy magyar valogatottnal akik ebböl elnek,
nem 3-0 zavar hanem egy ertelmes tamadast ne tudtak fuc. ing 90 perc alatt ezeka falabuak veghez vinni, kapura löves 0.

Azokat sajnalom akik kiutaztak a mecsre es elöben kelett vegig nezni ezt a szenvedest.

Te nagyon nem érted a focit.

laller89
Ifista

HozzászólásSzerző: laller89 » 2017.03.26. 11:28

manderel írta:
laller89 írta:Ki lehet kapni, de könyörgöm legalabb ezeket a marhasagokat ne nyilatkoznak.

6 kapura lövésünk volt. Igaz csak 1 találta el.

Igen es abbol az 1 böl is 0 volt amiböl minimalis golszerzesi eselyünk volt. :)

laller89
Ifista

HozzászólásSzerző: laller89 » 2017.03.26. 11:30

Libritor írta:
laller89 írta:

Te nagyon nem érted a focit.

Te is gondolom, es nezeted a tegnapi mecset meröben mas velemenyed van a latottakrol :)

Cselszky
Aranylabdás

HozzászólásSzerző: Cselszky » 2017.03.26. 11:43

BlancoAgilon38 írta:
Reginald McFreez írta:

Ugye azzal tisztában vagy te is, meg Bene is, hogy két U-csapatunk is bekerült az elitkörbe? De itt semmi se jó, semmi sem fejlődik.

Örömteli, de ez önmagában, a jövőt illetően sajnos nem feltétlenül jelent előrelépést, ha utána nincs meg a fejlődés folytonossága, lásd 2009 U-VB.
GARAMVÖLGYI LAJOS (1952-2008) :( Köszönet mindenért, Gara! MIKLÓS FEHÉR (1979 - PARA SEMPRE) Tóth Móni, nyugodj békében! :( Soha nem feledünk! R.I.P. Baldj! :( DVSC-TEVA!

Reginald McFreez
Aranylabdás

HozzászólásSzerző: Reginald McFreez » 2017.03.26. 11:52

BlancoAgilon38 írta:
Reginald McFreez írta:

Szart sem érnek az ifieredmények, ha felnőtt szinten nincsen látszatja. Néhány éve U VB bronzot nyertünk. Mondom, ha ezek a fiatalok felnőtt szinten is eredményesek lesznek, akkor jelenthetjük ki, hogy eredményes az utánpótlás-képzés. A "semmi sem jó" maszlagot meg ne add a számba, nem érzelmi alapon fogalmazom meg a véleményem.
Nancy - Why do you do that? The whole sexist thing? The whole oppression thing? Why do you do that?
Hooman - You guys scare the shit out of us.

Ne zavarj, amikor pánikolok - Tunyacsáp

Autodidakta vagyok. Ezt a szót is én tanítottam meg magamnak. - Brooke

Vissza: “www.nb1.hu”