HozzászólásSzerző: Cselszky » 2024.05.13. 17:09
Tegnap biztossá vált, hogy az 5. helyen végzünk. Hullámvasút volt az egész szezon, a tavalyi kiegyensúlyozottság nyomokban sem volt érzékelhető. Becsúszott néhány komolyabb zakó, sok volt a váratlan vereség, pontvesztés, és a győzelmeink zöme is nyögvenyelősre sikeredett. Volt egy olyan benyomás, hogy amint halad előre a bajnokság, úgy lesz egyre gyengébb a játékminőség, egyre hektikusabb a csapat, de a produkció a nagyon gyenge-közepes skálán mozgott, kimagasló játék csak ritkán volt tapasztalható. A tavalyi és az idei Blago-korszak összevetésében a meccsenkénti 1,7-1 rúgott-kapott gól és 1,9 PPM-mutató 1,5-1,4-re és 1,5 PPM-re változott, szóval minden tekintetben romlottunk, bár az várható volt, hogy a tavalyi flow-t nem lehet megismételni. Babunski és Mance távozását és a pótlásuk hiányát alaposan megéreztük, de a védekezés adatai még rosszabbak lennének, ha nincs egy Megyerink.
A citromdíj nálam Loncsaré, aki árnyéka korábbi önmagának, visszaesett Manrique és Romancsuk játéka is, Szuhodovszki eddig csalódás. Hosszú időre kidőlt Kusnyír, de Dreskovics és Pellumbi hiányát is megéreztük. Majdevaccal és az izlandival befürödtünk, Kocsis a várakozásaimnak megfelelőt, azaz nullát hoz, Bárány sokak reményei ellenére erősen közepes. A pozitívumok oldalán kevesebb említhető, közéjük tartozik Ojediran fejlődése, helyenként Vajda, Domingues és Baranyai játéka.
Van még egy nekünk szinte érdektelen meccs, maximum a jobb szájíz megmaradása a tét, a csútiak viszont formába lendültek, és van még sanszuk a dobogóra, úgyhogy nem mi leszünk az esélyesek.
Kérdés Blagojevics sorsa, elvileg 2025-ig szól a szerződése, de sokan beleálltak. A kritikák szerintem túlzóak, ugyanakkor van némi alapjuk. Néhány posztra egyszerűen nem voltak megfelelő emberek/helyettesek, ami behatárolta a mozgásterét. A tavalyi kifutott, szinte sérülések nélküli szezont mércének állítani szerintem nem méltányos vele szemben. A klubvezetés által kitűzött célt (1-6.) teljesítettük, nem értem, ezt számos szurkoló miért képtelen elfogadni. A Várda-Kövesd duó távozásával, a Nyír1-Vasas/ETO feljutásával, az Újpest várható felturbózásával a helyzetünk csak nehezebb lesz, úgyhogy a tavalyi 3. és a mostani 5. helyet szerintem inkább meg kellene becsülni, nem pedig kutyázni, mert még visszasírhatjuk, főleg hogy DzsB maradása és fizikai terhelhetősége is kérdéses. Ha nem vonul vissza és hosszabbít 1 évet, továbbra is egy lassan 38 éves emberre akarunk alapozni, nem a kiváltásán dolgozni? A célra kiszemelt Soma sajnos nem mutatkozik erre alkalmasnak, de hátha változik a kép.
GARAMVÖLGYI LAJOS (1952-2008) :( Köszönet mindenért, Gara! MIKLÓS FEHÉR (1979 - PARA SEMPRE) Tóth Móni, nyugodj békében! :( Soha nem feledünk! R.I.P. Baldj! :( DVSC-TEVA!