Adamek írta:Szarka írta:Adamek írta:ezt írja Havié is hetek óta, így vagy úgy de pénzzel megoldják a buckalakók, hogy náluk pattogjon a labda
én ezzel egyet is értek, meg fogják oldani, ez a Rinyáldo úgy teljesen meggyőzött, hogy így lesz, egyre nagyobb nevek egyre fiatalabban be fognak állni a sorba
viszont azzal már nem értek egyet, hogy ettől itt nálunk a kontinensen meghalna a foci, szerintem pont ez fogja elhozni azt az újjászületést amire mi, az elvakult futball-fundamentalisták várunk
annyi a kérdés csak bennem, hogy mennyire közel kezdjük újra az alapokfelé vissza, nagyon mélyről Minarikos szintről vagy csak úgy kb. a PL megszületése előtti állapotokról, szerintem utóbbi
a tömegbázis itt marad, mert az egészet lehetetlen elvinni, de ha ezt meg is tudnák tenni akkor is van második és sokadik bázis mert a foci itt olyan, hogy bármikor kinő egy vadi új hajtás, kurva mélyen vannak a gyökerek szerencsére, elviszik Messit? de itt marad az a 10 majdnem Messi akikből sose lett Messi miatt futballista mert csak egy Messi kellett
szerintem az lesz, hogy megcsinázzák a maguk cirkuszát Ázsiában 1-2 két nagyobb bázison, kis időre megkapják a fókuszt, aztán ott rohad rájuk az egész idővel mert valami végig hiányozni fog a dologból és nem lesz 150 év türelem se 10 évnél több érdeklődés mert jön majd egy újabb őrület ami gyorsabb és könnyebben érthető
mi meg itt kapunk egy új esélyt, hogy újra meccsekre járjunk és belenézzünk a nemzetközi kupákba is mert nem lesz olyan dögunalmas mint most
Egyre fiatalabbakat? Kit?
Ronaldo ügy is csak annyit mutat meg, mennyi extrát kell fizetni, hogy a legnagyobb név nálad vezessen le. 200 milliót. Egy 38 éves sztarért. Inieste olcsóbban vezet le a japóknál, Xavi is az araboknal vezetett le, mind azután, hogy kifújt a karrierjük. Ezek trófea-igazolások, de csak marketing szempontból. Ettől egy fikarcnyit se lett nézettebb egyik liga se, és nem is lesz. Ahogy a török , orosz se volt, amikor ők próbálkoztak , bár egy picivel sikeresebb volt.
Egyszerűen nem elég csak megvenni a top játékosokat, és nem is lehet a legjobbakat a prime-juk alatt odacsábitani, ahol se presztizs, se piac, se hangulat nincs.
Amit az arabok akarnak es tudnak , hogy tornákat visznek oda. De a Katari balhé után talán már ehhez se lesz elég a pénz. Igaz messze van 2030, bevonják a görögöket ....
Na mindegy , elszaladt velem a ló megint :)
A lényeg: Európában van ennek hagyománya, kiépített rendszere, itt mindig lesz foci, és hozzá piac, ahogy mondod. Épp ezért is semmi értelme elvinni innen, ezért inkább felvásárolják az Európán kívüliek. Mert a cél a foci népszerűségén élősködni, nem létrehozni egy újat otthon.
nagyjából ugyanazt mondjuk, csak szerintem meg fogják próbálni és belebuknak, a te írásodból meg úgy látom szerinted meg se próbálják majd
én úgy gondolom ezek a túl gyorsan gazdagodó ázsiai népek nem olyanok akik előre gondolkodnak, de még az is benne van, hogy számítanak ők is a buktára de akkor is megcsinálják
az egyre fiatalabb alatt nyilván nem nevesíthető mai sztárokat értek, hanem azt, hogy most még a 35+ akit el tudnak vinni nekünk felfoghatatlan de amúgy is irreális pénzekért, 10 év múlva már el tudom képzelni, hogy a 28-30 évesek is meggyőzhetők lesznek nagyobb tömegben is akár, de ha esetleg valami szakmai vonalat is meg tudnának vásárolni akkor simán begyűjthetnek pár sztárgyárt is (hogy aztán azokat is tönkrevágják)
mondjuk elkezdenek nem PL klubokat felvásárolni hanem például holland akadémiákat, az ott gyártott szurinami meg dél-szláv zsugásokat meg kicsatornázzák a homokozókba a felnőttkor küszöbén, ezt is simán szétrohasztják idővel de kis ideig szórakoztató volt, meg se bánják az eltapsolt lóvét
Amúgy akikben van potenciál, az Japán. Jó zsugásokat kezdenek kinevelni, de ott is inkább az van, hogy nyugati klubok scoutjai , vagy konkrétan együttműködése van a háttérben, nem helyi tőkések. De ott pl már lenne egy alap reszli egy topligához.
Azért se tudom elképzelni, mert amit mondtok, az olyan, mintha egy arab sejk kitalálna, hogy leigazolja a legjobb mérnököket, megveszi a legjobb alapanyagokat, hogy végül otthon terveztessen meg és építsen egy "arab Ferrarit". De neki nincs erre szándéka , ő fogja és megveszi a Ferrarit ( annyiban rossz példa, hogy a kocsi maga mozgatható ).
Egy Forma-1-es futamot odavisznek a sivatagba, de nem nyúlják le a komplett Forma1-et, vagy csinálnak rá rivális versenyt.