Pótselejtező: Romániát is fogadhatnánk a döntőben

Adamek
Flegma

Re: Pótselejtező: Romániát is fogadhatnánk a döntőben

HozzászólásSzerző: Adamek » Ma, 00:00

Savaria1919 írta:
Javier Arizmendi írta:Amúgy számomra meglepő, hogy Vik nem lépte ezt meg, hogy valamelyik stadion nem épült volna meg, helyette hozhatott volna egy sztáredzot évi 10 millabol.

Bölöni László lehetett volna szövetségi kapitány, de nem fogadta el az MLSZ ajánlatát.

és ezzel mindenki jól járt
Peter Rufai - Benedict Iroha, Stephen Keshi, Okechukwu Uche - Sunday Oliseh - Finidi George, Emmanuel Amunike, Augustine "Jay-Jay" Okocha - Victor Ikpeba, Rashidi Yekini - Daniel Amokachi

RAUL7
BL-menõ

HozzászólásSzerző: RAUL7 » Ma, 07:40

nyúl írta:
Javier Arizmendi írta:Amúgy számomra meglepő, hogy Vik nem lépte ezt meg, hogy valamelyik stadion nem épült volna meg, helyette hozhatott volna egy sztáredzot évi 10 millabol.

Nálunk nem edzőkérdés, hogy 40 éve nincs egy korosztályban egy csapatnyi nemzetközileg alkalmas játékos. De inkább 60 éve nincs. Nemcsak játéktudásban, hanem alkatilag sem. A magyar futballista (az átlagról beszélek) a gnómság variábilis jegyeit hordja, ami a dilettáns beltenyészet iskolapéldája. Vagy kicsi tömzsi, vagy esetlen lakli. Vagy darabos harcihörcsög, vagy sovány konflisló. Nézzétek meg azt a Lukácsot (az előbb valamiért Bőlét írtam, de nem eresztem bő lére). Mint egy szipus anyagmozgató. Azok java, akiket áterőltetnek a működésképtelen utánpótlásrendszeren már első blikkre nem futballisták, s el se kell jutni nyaktól felfelé, ahol szintén gyengék. Már az eye test alapján röhög az ellen. Egy fanyűvő ír is.
Az akadémia teljes tévedés. Egy kamasz a legfogékonyabb éveiben a hozzá hasonló szalagmunkás-jelöltekkel gyújtogatja a fingját. Hiába van ott toronyóra láncostul, egy belterjes, zárt közegben csak félemberek nevelődnek, akik nem ismerik az életet, a szabadságot, a kreativitást. Oxigénhiányos, rosszul programozott szakbarbárok. Beteszel hármat egy nb1-es csapatba, s csont nélkül kiesik.

nem teljesen értem ezt a szemre megmondom, ki a focista alkat dolgot. Egy Modricra vagy Dani Olmora ha ránézek, minden eszembe jut, csak az nem, hogy klasszis fodballisták.

RC
Moderátor

HozzászólásSzerző: RC » Ma, 07:48

Javier Arizmendi írta:
Savaria1919 írta:

Bölöni László lehetett volna szövetségi kapitány, de nem fogadta el az MLSZ ajánlatát.

Nem pont erre a szintre gondoltam. Eurórol beszélek, Tuchelre, Nagelsmannra, Mancinire, Allegrire, aki épp elérhető volt ezen a szinten 2016 környékén egy stadion áráért. Meglep, hogy nem lépték meg

Ha gondolkodtak is volna rajta, rájöttek volna, hogy esélytelen bármelyik megnevezett.
Ria-ria-Sabaria
Piros-fehér-kék

Javier Arizmendi
Sztár

HozzászólásSzerző: Javier Arizmendi » Ma, 08:41

RAUL7 írta:
nyúl írta:

Nálunk nem edzőkérdés, hogy 40 éve nincs egy korosztályban egy csapatnyi nemzetközileg alkalmas játékos. De inkább 60 éve nincs. Nemcsak játéktudásban, hanem alkatilag sem. A magyar futballista (az átlagról beszélek) a gnómság variábilis jegyeit hordja, ami a dilettáns beltenyészet iskolapéldája. Vagy kicsi tömzsi, vagy esetlen lakli. Vagy darabos harcihörcsög, vagy sovány konflisló. Nézzétek meg azt a Lukácsot (az előbb valamiért Bőlét írtam, de nem eresztem bő lére). Mint egy szipus anyagmozgató. Azok java, akiket áterőltetnek a működésképtelen utánpótlásrendszeren már első blikkre nem futballisták, s el se kell jutni nyaktól felfelé, ahol szintén gyengék. Már az eye test alapján röhög az ellen. Egy fanyűvő ír is.
Az akadémia teljes tévedés. Egy kamasz a legfogékonyabb éveiben a hozzá hasonló szalagmunkás-jelöltekkel gyújtogatja a fingját. Hiába van ott toronyóra láncostul, egy belterjes, zárt közegben csak félemberek nevelődnek, akik nem ismerik az életet, a szabadságot, a kreativitást. Oxigénhiányos, rosszul programozott szakbarbárok. Beteszel hármat egy nb1-es csapatba, s csont nélkül kiesik.

nem teljesen értem ezt a szemre megmondom, ki a focista alkat dolgot. Egy Modricra vagy Dani Olmora ha ránézek, minden eszembe jut, csak az nem, hogy klasszis fodballisták.

Torpe Messi, falfeher Iniesta, guluszemu, strumas Xavi, 20kgos Bebeto, kopcos Romario, nyaknelkuli Sztoicskov, teknősbeka Pappné, Haaland kulsejet meg mar eleget dicsertuk.
ETO

Javier Arizmendi
Sztár

HozzászólásSzerző: Javier Arizmendi » Ma, 08:50

RC írta:
Javier Arizmendi írta:
Savaria1919 írta:Bölöni László lehetett volna szövetségi kapitány, de nem fogadta el az MLSZ ajánlatát.

Nem pont erre a szintre gondoltam. Eurórol beszélek, Tuchelre, Nagelsmannra, Mancinire, Allegrire, aki épp elérhető volt ezen a szinten 2016 környékén egy stadion áráért. Meglep, hogy nem lépték meg

Ha gondolkodtak is volna rajta, rájöttek volna, hogy esélytelen bármelyik megnevezett.

Nem tom. Évi 8-10 milla euróért szerintem simán eljott volna barmelyik sztaredzo. Matthaus, és Erwin Koeman is eljottek a töredékéért, nyilvan en most top edzokrol beszelek, de ennyi pénz csábító, de Budapest még sem Arabia.
ETO

Mech
Aranylabdás

HozzászólásSzerző: Mech » Ma, 08:52

Elleptük (újra) a belga ligát, ami szerintem jó irány lehet az nb1-ből:
- Vancsa (Lommel), Kovács M. (La Louvière), Átrok (Zulte Waregem), Dénes (Kortrijk)

Így most itt van a legtöbb magyar egy ligában*, holtversenyben a polák ligával: Molnár Á. (Raków), Molnár R. és Szalai A. (Pogon), Szabó L. (Lubin)

Ha az első és másodosztályt összeadjuk akkor pedig a németeknél és az angoloknál vagyunk a legtöbben (3+3 mindkét helyen):
- Orbi, Gula (RB), Schafer (Union), Dárdai (Wolfsburg), Dárdai (Hertha), Keresztes (Fürth)
- Szobo, Kerkez (Pool), Tóth A. (Bmouth), Tóth B. (Blackburn), Styles (WBA), Kosznovszky (Pmouth)

Ami extra, az hogy idén 3 magyar is lesz a portugál ligában (ilyen nekem nem rémlik még soha):
- Nikitscher (Rio Ave), Szűcs (Famalicao), Szalai G. (Marítimo)

Illetve az osztrákoknál is újra 3-an leszünk:
- Redzic (RB), Bolla (Rapid), Pécsi (Hartberg)

*a román ligát nem számoltam a Csíkszereda 8 magyarjával

Szarka
Aranylabdás

HozzászólásSzerző: Szarka » Ma, 09:03

Javier Arizmendi írta:
RAUL7 írta:
nyúl írta:Nálunk nem edzőkérdés, hogy 40 éve nincs egy korosztályban egy csapatnyi nemzetközileg alkalmas játékos. De inkább 60 éve nincs. Nemcsak játéktudásban, hanem alkatilag sem. A magyar futballista (az átlagról beszélek) a gnómság variábilis jegyeit hordja, ami a dilettáns beltenyészet iskolapéldája. Vagy kicsi tömzsi, vagy esetlen lakli. Vagy darabos harcihörcsög, vagy sovány konflisló. Nézzétek meg azt a Lukácsot (az előbb valamiért Bőlét írtam, de nem eresztem bő lére). Mint egy szipus anyagmozgató. Azok java, akiket áterőltetnek a működésképtelen utánpótlásrendszeren már első blikkre nem futballisták, s el se kell jutni nyaktól felfelé, ahol szintén gyengék. Már az eye test alapján röhög az ellen. Egy fanyűvő ír is.

Torpe Messi, falfeher Iniesta, guluszemu, strumas Xavi, 20kgos Bebeto, kopcos Romario, nyaknelkuli Sztoicskov, teknősbeka Pappné, Haaland kulsejet meg mar eleget dicsertuk.

Azért ebből a névsorból van pár fizikailag kiemelkedő atléta, igazán egyik se lóg ki, attól hogy nem egy leányálom a többsége.
De pl nemreg keszített képet egymásról Arshavin es Crouch:
https://x.com/i/status/2078071222244446370
Egyikről se mondanád, hogy valaha egyáltalán sportoltak volna :)
Ok, karrierjük után vannak, de ez a fizimiska akkor is kirívó :)
Magyarország - Newcastle - Real Madrid , ebben a sorrendben.
"Intensity is our Identity"

Móni, Boston United, baldj: Nyugodjanak békében

Vissza: “www.nb1.hu”