Döglégy írta:John McClane írta:ZotyeszKB írta:Itt az egyetlen hiba amit ki lehet emelni az a kiírásban az a pont, hogy azonos pontszám esetén a több győzelem dönt. A Balmaz és a Diók ugyanannyi ponttal végeztek és hiába verte 3-szor is a Balmaz őket ez nem számított. Persze 3 körös bajnokságban nehéz az egymás ellenit is vizsgálni, mert valaki többször van otthon a másik ellen, ami alapból ferdévé teszi az egészet.
A mi szempontunkból jobban örültem volna az NB II-ben Diósgyőr-Barcika meccseknek :)
Minden ebből a 3 körös agyrémből adódik,ami már önmagában gátja a korrekt lebonyolításnak.
Van egyáltalán ilyen még valahol?A dánok és a szlovákok talán kipróbálták,de ha jól tudom egy-két szezon után ők is változtattak.
Mindig az a szar, ami éppen van.
Lehet 10 csapat és 4 kör, az kb oké, de akkor azon menne a sírás, hogy miért nem több.
Lehet 14 csapat és 2 kör, 26 meccs viszont kevés.
14-nél több első osztályú csapat Magyarországon már erősen a minőség rovására megy, szerintem még 14 se kell.
Ha alsó/felsőházra bomlik a táblázat, csomó csapatnak tét nélkülivé válik a bajnokság idejekorán. Pont az NB1 az a liga, ahol bárki megverhet bárkit.
A végig "izgalmas" (csapatokat legalább elvileg motiváltan tartó) bajnokságért nem nagy ár, hogy páratlan kör van és így nem dönthet egymás elleni eredmény. Valahogy úgy képzelem, hogy akik a háromkörös bajnokság és az abból adódó pontazonosság eldöntésén problémáznak, azok lehetnek azok az emberek, akik próbafülkében felpróbálva vesznek alsónadrágot, felhívják a Danone zöld számot, ha nem ízlik a joghurt, fiúkra gerjednek stb.
Műanyag izgalmak ezek, amelyek a játékosállomány rovására mennek. Ugyan nem értek egyet inreallife drasztikus játékospolitikai nézeteivel, de teljesen jogos az a felvetése, miszerint az állandó teljesítménykényszerben lévő csapatok nem engedhetik meg maguknak, hogy fiatalok mutatkozzanak be a csapatokban, mert könnyen katasztrófához vezethet. Lásd nálunk Bárdos, aki lehet, hogy egy NB1 szinten elfogadható playává is kinőhetné magát, ha nem a Fradi pályán várnák tőle abszolút rutintalanul azt a csodát, hogy azonnal befoltozzon egy évek óta lyukas csapatrészt.
Lovrencsics pl. egy karriert köszönhet annak, hogy volt egy semmiben lebegő Lombard Pápa, amiben felépíthette magát. Kellenek a tét nélkül játszó középcsapatok a bajnokságba.