Pintér szerint nem az az elsődleges, kijutunk-e az Eb-re, vb-re

nb1.hu12
Toborzórajáró

HozzászólásSzerző: nb1.hu12 » 2017.11.16. 16:24

Budapest – „Nekünk minden azonnal kell.”

A Puskás Akadémia vezetőedzője, Pintér Attila szerint nem szabadna a vb- és az Eb-részvételt hajtani, sokkal inkább váltani kellene az utánpótlás-nevelésben, hogy olyan alázatos, fegyelmezett és céltudatos fiatal labdarúgók kerüljenek ki a műhelyekből, akikből klub és válogatott egyaránt profitálhat.

A fiatal magyar labdarúgók hamar elszállnak maguktól, ha tehetségesnek kiáltják ki őket, s rögtön külföldi karrierre vágynak, ám ebben nem egyedül ők a hibásak, mondta Pintér Attila az M4 csütörtöki Sportreggelijében.

„Minden téren váltani kellene az utánpótlás-nevelésünkben ahhoz, hogy minél több alázatos fiatal labdarúgó kerüljön ki az akadémiákról, a csapatok utánpótlásműhelyeiből. Olyan, aki nem gondolja magáról rögtön azt, hogy ő Cristiano Ronaldo, ha egy egyeneset bele tud rúgni a labdába. Hanem igenis tegyen még többet azért, hogy kimagasló NB I-es labdarúgó legyen belőle, és ha majd az lesz, csak azt követően kezdjen el külföldi karrierre vágyni.”

A Puskás Akadémia trénere szerint a magyar felfogás miatt sorra szenvednek kárt a nevelőegyesületek, ami kihat az NB I-re és a válogatottra is.

„Nem normális a gondolkodás a magyar futballban. Itt nevelik fel a játékosokat 17-18 éves korukig, tehát először a magyar kluboknak kellene belőlük profitálni, és csak utána a nemzetközi porondra lépni. Hiszen magyar labdarúgókból kellene nekünk felépítenünk egy komoly NB I-es mezőnyt, hogy aztán a nemzeti csapat is minél jobban szerepelhessen. Válogatott szinten lehetne a magyar futballt a legjobban képviselni nemzetközi porondon. Ehhez azonban az kell, hogy – és senkit nem akarok megbántani – sokkal fegyelmezettebb és céltudatosabb játékosok jöjjenek ki 18-19 évesen az utánpótlásból.”

Pintér szerint vannak most tehetségei, értékei a magyar labdarúgásnak, ám ezek a fiatal játékosok sosem kapják meg a bizalmat, ha itt és most, rögtön szeretnénk mindent, s nem vagyunk türelemmel.

„Nekünk minden azonnal kell. Pedig nem szabadna azzal foglalkozni, hogy kijutunk-e a vb-re vagy az Eb-re, hanem végre el kell kezdeni hosszú távra tervezni és felépíteni egy válogatottat. Megint elvesztettünk két évet. Ha mi mindig azokban a játékosokban bízunk, akik 5-6 éve már bebizonyították, hogy nem tudunk velük előre lépni, akkor nem lesz változás. El kell engedni a kezüket és meg kell adni azoknak a fiataloknak a lehetőséget, akik tehetségesek, akikre lehet válogatott szinten számítani és tovább is akarnak lépni. Szerintem most rendelkezik ilyenekkel a magyar labdarúgás. Én anno ezt akartam, szépen előre lépegetni. De ha nem építkezel, akkor nem lesz jövőd, ha pedig nincs jövőd, nem lesz futballod sem.”

A szakember azt is elárulta, szerinte mi okoz gondot és mire lenne szükség a válogatottnál.

„Több hit és több munka kell. Ahhoz, hogy érett és egységes legyen a válogatott, edzőtáborokra van szükség, mert bármennyire fáj is az igazság, nem kapták meg azt a képzést, ami ahhoz kellene, hogy minden rendszerben megfelelően tudjanak mozogni. Óriási probléma, hogy az alap mozgásokban olyan hibákat vétünk, amilyeneket nemzetközi szinten már nem lenne szabad.”

Az utánpótlás és a válogatott után Pintér a szurkolókra is kitért, s arra szeretné ösztönözni a drukkereket, változtassanak ők is a magyar labdarúgás érdekében.

„Meg kell nézni, mi történik Angliában. Ha egy csapat kiesik, sírnak az emberek. De a következő fordulóban már kint vannak, akkor is, ha egy osztállyal lentebb játszik már az együttes. Szurkolnak, buzdítják övéiket, hogy minél előbb visszajussanak az első osztályba. A lelátói habitusnak is meg kell tehát változnia.”

Brutális képek a megkéselt Fradi-ultrákról - fenyegetik őket, állítják - NB1.hu

Brutális fotók a megkéselt fradistákról

Gunners
Aranylabdás

Re: Pintér szerint nem az az elsődleges, kijutunk-e az Eb-re, vb-re

HozzászólásSzerző: Gunners » 2017.11.16. 16:26

Te sem játszatsz fiatalokat bazdmeg!
Go Gunners Hajrá Videoton

Adamek
Flegma

HozzászólásSzerző: Adamek » 2017.11.16. 16:28

elsődleges, hogy kiessetek
Peter Rufai - Benedict Iroha, Stephen Keshi, Okechukwu Uche - Sunday Oliseh - Finidi George, Emmanuel Amunike, Augustine "Jay-Jay" Okocha - Victor Ikpeba, Rashidi Yekini - Daniel Amokachi

BlancoAgilon38

HozzászólásSzerző: BlancoAgilon38 » 2017.11.16. 16:33

Mikről? Mintha akadémiát említett volna...

Kemptener
Sztár

HozzászólásSzerző: Kemptener » 2017.11.16. 16:45

Ez a barom véleménye kellett ahhoz, hogy teljes legyen a napom...
Az egyik legnagyobb sírásója a magyar focinak a teljes politikai hátterével, és az ehhez mért tehetségtelenségével, illetve tudatlanságával.
Engem két dolog érdekel igazán: az állapot térmodell alkalmazása az irányításelméletben és a pina.

Lobanovszkij
Tartalék

HozzászólásSzerző: Lobanovszkij » 2017.11.16. 16:58

Ez a nyilatkozat kb olyan öngól, mint amit a finnek ellen szereztünk 97-ben.
Gyõri ETO FC
Everybody do you, ingem rövi-do-you

Cselszky
Aranylabdás

HozzászólásSzerző: Cselszky » 2017.11.16. 17:09

Arcátlan.
GARAMVÖLGYI LAJOS (1952-2008) :( Köszönet mindenért, Gara! MIKLÓS FEHÉR (1979 - PARA SEMPRE) Tóth Móni, nyugodj békében! :( Soha nem feledünk! R.I.P. Baldj! :( DVSC-TEVA!

SAW
Aranylabdás

HozzászólásSzerző: SAW » 2017.11.16. 19:13

Érdemes figyelni a véleményére. Látva az ár-érték arányban és abszolúte is mértékadó sikereket, amelyeket ez az ékkőként tündöklő utánpótlásbázis és koronagyémántjaként Attila vezetésével az össznépi népszerűségnek örvendő klub fel tud mutatni.
Elengedhetnélek... de nem válna javadra.

Reginald McFreez
Aranylabdás

HozzászólásSzerző: Reginald McFreez » 2017.11.16. 21:01

Én vagy ötször leírtam ide, amit gondolok, de mindannyiszor visszatöröltem. :)
Nancy - Why do you do that? The whole sexist thing? The whole oppression thing? Why do you do that?
Hooman - You guys scare the shit out of us.

Ne zavarj, amikor pánikolok - Tunyacsáp

Autodidakta vagyok. Ezt a szót is én tanítottam meg magamnak. - Brooke

Reginald McFreez
Aranylabdás

HozzászólásSzerző: Reginald McFreez » 2017.11.16. 21:02

Cselszky írta:Arcátlan.

Inkább csak ehhez csatlakoznék, Cselszky elmondott mindent.
Nancy - Why do you do that? The whole sexist thing? The whole oppression thing? Why do you do that?
Hooman - You guys scare the shit out of us.

Ne zavarj, amikor pánikolok - Tunyacsáp

Autodidakta vagyok. Ezt a szót is én tanítottam meg magamnak. - Brooke

SuperDepor
Moderátor

HozzászólásSzerző: SuperDepor » 2017.11.17. 06:51

Ez az ember a munkájával kapcsolatos, alapvető dolgokkal, szabályokkal sincs tisztában:
http://index.hu/sport/futball/2017/08/0 ... naszkodas/
Ne aggódjatok hát a holnapért mert a holnap majd aggódik magáért. Elég minden napnak a maga baja.

Bejg Lee
Sztár

HozzászólásSzerző: Bejg Lee » 2017.11.17. 09:02

Hányinger kerülget, mikor ezt a buflák-fejűt valahányszor meglátom ....

ÖÖÖÖ.....öööööö.......öööööö

Jár még beszédterapeutához???
"When the Priest killed a Maiden in the Metal Church - Armored Saints and Warlocks watched the Slaughter
Rage of the Slayer forced the Pretty Maids - To Kiss the Queen in Crimson Glory" - SABATON

imici
Aranylabdás

HozzászólásSzerző: imici » 2017.11.17. 09:15

Atis, annyira jól mondod, te látod szerintem a legjobban hiszen egy utánpótlás-nevelő gyárban dolgozol. Most már azt is értem hogy miért van annyi nyugger a csapatban mert a fiatalok ifiből rögtön külföldre mennek.
Hajrá Fradi! Hajrá Nagyvárad!
DePower, minden másra ott a Mászterkárd

Vénaszkenner
Serdülõ

HozzászólásSzerző: Vénaszkenner » 2017.11.17. 15:15

Most olvasom végre Mezey doktori tézisét. Évekig kerestem, kérdezgettem utána. Hát ez valami egészen döbbenetesen zseniális írás. Prímán összefoglalja a folyamatokat amik azóta végigmentek a magyar futballban, sőt, a magyar sportban. Egy normális világban minden magyar sportbarátnak kötelező darab lenne Both József összes könyvével együtt. De figyelembe véve hogy az átlag magyar szurkolónak büdös az olvasás és Mezeyt okolja lassan a dinoszauruszok kihalásáért is, nem vagyok túl optimista ebben a tekintetben.

Sportbaráti üdvözlettel,
Ifj. Knézy Jenő
"Ha sétálok a sporttelepen és meglátom a szemetet a földön, akkor nem felhívok valakit, hogy jöjjön oda és szedje fel, hanem lehajolok érte és kidobom." (Kubatov Gábor, 2017)

cogito ergo sum
jeti

HozzászólásSzerző: cogito ergo sum » 2017.11.17. 15:20

Vénaszkenner írta:Most olvasom végre Mezey doktori tézisét. Évekig kerestem, kérdezgettem utána. Hát ez valami egészen döbbenetesen zseniális írás. Prímán összefoglalja a folyamatokat amik azóta végigmentek a magyar futballban, sőt, a magyar sportban. Egy normális világban minden magyar sportbarátnak kötelező darab lenne Both József összes könyvével együtt. De figyelembe véve hogy az átlag magyar szurkolónak büdös az olvasás és Mezeyt okolja lassan a dinoszauruszok kihalásáért is, nem vagyok túl optimista ebben a tekintetben.

Sportbaráti üdvözlettel,
Ifj. Knézy Jenő

Ő csak tudja, hisz pénz olvasva, asszony verve jó.
Piaci alapokon nyugvó magyar labdarúgást!

Vissza: “www.nb1.hu”