Irán: izraeliek ellen játszottak, kizárták őket a válogatottból

nb1.hu12
Toborzórajáró

HozzászólásSzerző: nb1.hu12 » 2017.08.11. 09:48

Teherán – A vb-re sem mehetnek, lázadnak a szurkolók.

Kizártak két kulcsjátékost az iráni labdarúgó-válogatottból, ezért a jövő évi oroszországi világbajnokságon sem léphetnek pályára. A görög Panioniosz két légiósát, Maszud Szodzsaeit (képen jobbra) és Ehszan Haszafit azért büntették meg ilyen szigorúan, mert a múlt héten pályára léptek az izraeli Makkabi Tel-Aviv ellen az Európa Liga selejtezőjében.

Bahram Gászemi, a külügyminisztérium szóvivője hétfőn emlékeztetett, hogy az iráni labdarúgók nem játszhatnak izraeli csapatok ellen, a külföldi klubcsapatban szereplő játékosoknak pedig szerződésben kell vállalniuk, hogy nem szegik meg a tilalmat.

"Mindkét játékos átlépte a határt, ezért ki lesznek zárva a nemzeti csapatból" - mondta Mohamed Rese Dawarsani sportminiszter-helyettes.

Az iráni sportolók a két nemzet közötti ellenségeskedés miatt általában elkerülik az izraeliek elleni versenyzést.

A mostani esettel számos szurkoló nem értett egyet, és ennek a közösségi oldalakon hangot is adtak, mondván, a "futball nem politika".

A közel-keleti ország válogatottja június 12-én biztosította részvételét az oroszországi világbajnokságon.

Kasai Viktor újra rangadót vezet - NB1.hu

Kassai Viktor ismét rangadót vezet

SuperDepor
Moderátor

Re: Irán: izraeliek ellen játszottak, kizárták őket a válogatottból

HozzászólásSzerző: SuperDepor » 2017.08.11. 10:29

Szép történet ez is....azt, h ellenőrzik, h az aktuális ellenfél csapatában légiósként játszik e izraeli játékos - pl. egy felkészülési meccsen - vagy csak csapatszinten ér a dolog
Ne aggódjatok hát a holnapért mert a holnap majd aggódik magáért. Elég minden napnak a maga baja.

Maradonapoli
Aranylabdás

HozzászólásSzerző: Maradonapoli » 2017.08.11. 11:03

SuperDepor írta:Szép történet ez is....azt, h ellenőrzik, h az aktuális ellenfél csapatában légiósként játszik e izraeli játékos - pl. egy felkészülési meccsen - vagy csak csapatszinten ér a dolog

emlékszem Illés Béláék amikor mentek bari meccset játszani hozzájuk, a válogatott Izraelben légióskodó vagy megfordult tagjait - akiknek izraeli pecsét volt az útlevelében - nem akarták beengedni, aztán nagy nehezen hosszas huzavona után
Burnsley FC, Borussia Münchengladbach

famate
Sztár

HozzászólásSzerző: famate » 2017.08.11. 11:17

Maradonapoli írta:
SuperDepor írta:Szép történet ez is....azt, h ellenőrzik, h az aktuális ellenfél csapatában légiósként játszik e izraeli játékos - pl. egy felkészülési meccsen - vagy csak csapatszinten ér a dolog

emlékszem Illés Béláék amikor mentek bari meccset játszani hozzájuk, a válogatott Izraelben légióskodó vagy megfordult tagjait - akiknek izraeli pecsét volt az útlevelében - nem akarták beengedni, aztán nagy nehezen hosszas huzavona után

A közel-keleten sokat járkáló (zsidó származású, de nem zsidó nevű) ismerősömnek két útlevele van, egyet az arab világban használ, egyet meg Izraelben, mert oda-vissza megy a szopatás különben. Nem tudom, hogy ez mennyire legális, vagy hogy csinálja, mindenesetre működik.
@SuperDepor: szerintem nincs annyi iráni légiós, úgyhogy nagyjából könnyen észreveszik, ha valaki izraeliek ellen játszik.
http://benfica.blog.nepsport.hu/
Fehér Miklós 1979-Para Sempre. Sosem feledünk!
Casillas-Nesta, Maldini, R. Carlos- Zidane, Rui Costa- Figo, Rivaldo, Beckham- Ronaldo, Nuno Gomes

SuperDepor
Moderátor

HozzászólásSzerző: SuperDepor » 2017.08.11. 11:24

famate írta:
Maradonapoli írta:

A közel-keleten sokat járkáló (zsidó származású, de nem zsidó nevű) ismerősömnek két útlevele van, egyet az arab világban használ, egyet meg Izraelben, mert oda-vissza megy a szopatás különben. Nem tudom, hogy ez mennyire legális, vagy hogy csinálja, mindenesetre működik.
@SuperDepor: szerintem nincs annyi iráni légiós, úgyhogy nagyjából könnyen észreveszik, ha valaki izraeliek ellen játszik.

iráni csapatra gondoltam, felkészüli meccsen szoktak játszani európai csapatokkal - rákerestem - a Persepolis nemrég az Arsenal Kijevvel játszott, ilyenkor lecsekkolják az ellenfél összes játékosát, mert játszhat náluk izraeli légiós
Ne aggódjatok hát a holnapért mert a holnap majd aggódik magáért. Elég minden napnak a maga baja.

famate
Sztár

HozzászólásSzerző: famate » 2017.08.11. 12:03

SuperDepor írta:
famate írta:
Maradonapoli írta:emlékszem Illés Béláék amikor mentek bari meccset játszani hozzájuk, a válogatott Izraelben légióskodó vagy megfordult tagjait - akiknek izraeli pecsét volt az útlevelében - nem akarták beengedni, aztán nagy nehezen hosszas huzavona után

iráni csapatra gondoltam, felkészüli meccsen szoktak játszani európai csapatokkal - rákerestem - a Persepolis nemrég az Arsenal Kijevvel játszott, ilyenkor lecsekkolják az ellenfél összes játékosát, mert játszhat náluk izraeli légiós

ja értem, nem tudom mi az irány, de az ellenfél ilyen irányú szűrése sem lehet olyan bonyolult.
http://benfica.blog.nepsport.hu/
Fehér Miklós 1979-Para Sempre. Sosem feledünk!
Casillas-Nesta, Maldini, R. Carlos- Zidane, Rui Costa- Figo, Rivaldo, Beckham- Ronaldo, Nuno Gomes

Vissza: “www.nb1.hu”