Még van hova fejlődni – Interjú László Csabával

nb1.hu12
Toborzórajáró

HozzászólásSzerző: nb1.hu12 » 2017.06.06. 16:48

Budapest – Hamarosan rendeződhet a szakember jövője

A helyszínen követte a magyar labdarúgó-válogatott Oroszország elleni, budapesti 3-0-s vereségét László Csaba, akinek a Bernd Storck szövetségi kapitány által bevetett újoncok közül Balogh Norbert játéka tetszett leginkább. A Magyarországon az MTK-t és a Ferencvárost is irányító labdarúgóedző a lefújás után adott interjújában beszélt a dunaszerdahelyi folytatásról is.

Az eredmény alapján a magyar válogatott sima vereséget szenvedett Oroszországtól.

- Az eredmény nem tetszett, mert a 3-0 valóban túl simának tűnt. Sajnos azt kell, hogy mondjam, képtelenek voltunk lépést tartani az orosz válogatottal, amikor felgyorsult a játék. Ebből jöttek aztán a gólok. Az eredménytől függetlenül sem szabad azonban elfelejteni, hogy ez egy olyan mérkőzés volt, ahol a szövetségi kapitány több fiatalt kipróbált.

Az újoncok játéka közül kié tetszett Önnek a leginkább?

- Nekem személy szerint Balogh tetszett nagyon, amikor beállt azzal a könnyedséggel, azzal az egyszerűséggel, ahogy ismertem Debrecenből. Nem változott. Nagyon jól fejelt, jól emelkedik, többször visszafejelte az orosz védők között a labdát. Megérdemelte volna a gólt abban a szituációban, amikor a védők végül a gólvonalról éppen menteni tudtak.

Ön szerint jól döntött a szövetségi kapitány, amikor erre a mérkőzésre meghívta őket?

- Valamikor ki kell próbálni ezeket a játékosokat, csak az a kérdés, hogy milyen meccsen. Minden válogatott meccsen vannak elvárások, így ilyen szempontból talán egy felkészülési találkozó szerencsésebb. Azt hiszem, azért azt láthattuk, hogy van még hová fejlődni, de voltak jó teljesítmények.

A gólkirály tűzkeresztsége - NB1.hu

Eppel Márton nem beszélt a jövőjéről, csak a válogatottra koncentrál

Pénteken világbajnoki selejtezővel folytatja a csapat – akkor jelenthet bármiféle kiindulási alapot az oroszok elleni meccs?

- Andorra ellen biztos vagyok benne, hogy más felállású csapat lép majd pályára, s a védelem sem így fog kiállni – habár várhatóan Andorra ellen inkább támadni fogunk, mint védekezni. Biztos vagyok benne, hogy ott gólt, gólokat fogunk elérni.

Milyen érzései vannak a jövővel kapcsolatban a csalódást keltő 0-3 után?

- Személyesen mindig szomorú vagyok, ha a magyar válogatott vereséget szenved. Soha nem fogok róluk semmi rosszat mondani, inkább amellett fogok kiállni, hogy fogjunk össze, mert van hová fejlődni. Vannak elvárások, ezeket a tavaly nyári Európa-bajnokság után az emberek magasabbra tették. Lehet, hogy most a világbajnoki kvalifikáció nem fog sikerülni, de nagyon remélem, hogy a következő Eb össze fog jönni.

Nyilván nem először van itt, ám érdekelne: milyen élmény a Ferencváros új stadionjában látni a válogatottat?

- Azt hiszem a magyar válogatottnak nincsen nagyobb szurkolója, mint én, gyerekkorom óta mindig imádtam őket. Ez az egy csapat van, akinek igazán tudok szurkolni. Na, jó: kettő, hiszen van egy klubcsapat is, amelynek éppen itt vagyok a stadionjában (a Groupama Arénában – a szerk.). Azt hiszem, ez az aréna illő a Ferencvároshoz és a magyar futballhoz. Jó látni, hogy végre van infrastrukturális fejlődés.

Ha már a klubfutball is szóba került: mit szól az NB I alakulásához?

- Talán meglepetés, hogy a Honvéd nyerte meg a bajnokságot, de gratulálok nekik, mert megérdemelték. A Videoton szereplése meglepő; hogy végül miért nem értek célba, azon persze lehet vitázni. A Ferencváros sem volt az igazi ezúttal. Engem is meglepett a kiesés elleni harc. Nem gondoltam volna, hogy egyszer a Diósgyőr, a Debrecen és az MTK ilyen szoros harcot fog vívni a kiesés ellen. Sajnálom, hogy végül az MTK búcsúzott. Ez a bajnokság sok izgalmat hozott, ám az továbbra sem jó, hogy nagyon kevés a néző. Több mérkőzésre kijártam Dunaszerdahelyről, amikor időm engedte, s azt hiszem, minden erőfeszítést meg kell tenni azért, hogy a nézők kijöjjenek a stadionokba. A nézőknek nagyobb szerepe van, mint amit kívülről el tudunk képzelni, s nagyon szeretném, ha a magyar pályákon is több szurkoló lenne.

Jól ismeri a szlovák ligát, ahonnan Priskin Tamás most átigazolt a Ferencvárosba. Mi a véleménye erről, jól döntött a válogatott játékos?

- Szerintem igen. Sokkal több szurkoló előtt fog játszani, mert a Slovannak a nézői elpártoltak, mióta az Inter stadionjában játssza a hazai meccseit. Mindig nagyon szerettem volna Priskint bármelyik saját csapatomba, mert egy olyan játékos, aki mindenkor gólveszélyes. Meg vagyok róla győződve, hogy sok örömet fog okozni a Fradi-szurkolóknak. Még mindig van benne legalább 2-3 jó év, ha ezt a szintet tudja tartani, a Fradiban sokan meg fogják kedvelni őt.

Önnel kapcsolatban megkerülhetetlen kérdés: körvonalazódik már, hogy hol folytatja pályafutását?

- Még nincsen aláírt szerződésem a legutóbbi klubommal (Dunaszerdahely – a szerk.), de dolgozunk rajta. Rövid időn belül biztosan fogja kommunikálni a klub, hogy kivel folytatja a munkát.

El tudja képzelni, hogy Dunaszerdahelyről másfelé viszi az út?

- Nekem nincsen B-tervem. Számomra csak a DAC az A-terv. Persze, soha nem szabad azt mondani, hogy nem, de jól érzem magam Dunaszerdahelyen. Nincsen okom rá, hogy B-tervem legyen.

Vissza: “www.nb1.hu”