DAC – Slovan összefoglaló: közelről a rendőri fellépés, utolsó percbeli gól

nb1.hu12
Toborzórajáró

HozzászólásSzerző: nb1.hu12 » 2017.04.09. 16:00

Dunaszerdahely - Amíg a slovanosok balhéztak a magyarok ünnepeltek.

Két részre szakadt északi szomszédunk szlovák nemzetiségű lakossága, egyesek szerint teljesen jogosan léptek fel a rendőrök a Slovan szurkolóival szemben, míg mások túlzottnak tartják az akciójukat.

Felvidéki ismerőseink elmondták, sem a szlovák lapok, sem pedig a pozsonyiak labdarúgói között nincs egyetértés. A kapusuk Mucha szerint teljesen megalapozott volt a szektor kiürítése, a csapatkapitány Sekulic szerint azonban nem volt szükség erre.

http://www.futbalovysvet.sk videójában jól kivehetően látszik, hogy a rendfenntartók nem éppen kesztyüs kézzel bántak velük.

<blockquote class="embedly-card"><h4><a href="http://www.futbalovysvet.sk/clanok/28288/video-zakrok-policie-sr-a-sbs-na-fanusikov-slovana-utoky-na-nic-netusiacich-fanusikov">VIDEO Zákrok polície SR a SBS na fanúšikov Slovana: Útoky na nič netušiacich ľudí!</a></h4><p>Šláger kola, zápas mesiaca či dokonca sezóny. Aj to boli predzápasové názvy tohto zápasu, v ktorom sa stretli FC DAC Dunajská Streda a bratislavský Slovan. Prečítajte si aj: VIDEO Madridské derby bez víťaza: Atletico zachránil Griezmann Zápas sa od začiatku hral v skvelej atmosfére, k čomu dopomohli oba fanúšikovské tábory.</p></blockquote>

<script async src="//cdn.embedly.com/widgets/platform.js" charset="UTF-8"></script>

Persze nem mindenkinek a balhéról szólt ez a nap, Dunaszerdahelyen igazi futballünnep volt. Íme egy újabb videó róla.

<blockquote class="embedly-card"><h4><a href="https://www.facebook.com/ashley.shardlow/videos/10210949891296645/">Ashley Shardlow</a></h4><p>The feeling of a 90th minute winner against your arch rivals. #HajráDAC #AntiSlovan</p></blockquote>

<script async src="//cdn.embedly.com/widgets/platform.js" charset="UTF-8"></script>

<blockquote class="embedly-card"><h4><a href="http://nb1.hu/hazai-labdarugas/revans-csoda-alommeccs-a-palyan-es-a-lelaton-is-nyert-a-dac">Revans, csoda, álommeccs: a pályán és a lelátón is nyert a DAC - NB1.hu</a></h4><p>Revans, csoda, álommeccs: a pályán és a lelátón is nyert a DAC</p></blockquote>

Maradonapoli
Aranylabdás

Re: DAC – Slovan összefoglaló: közelről a rendőri fellépés, utolsó percbeli gól

HozzászólásSzerző: Maradonapoli » 2017.04.09. 16:30

"míg mások túlzottnak tartják az akciójukat"

Amikor a magyarokat verték össze, akkor a fenti szloták csoport gondolom nem tartotta eltúlzottnak a magyarok megagyalását.
Burnsley FC, Borussia Münchengladbach

Libritor
Aranylabdás

HozzászólásSzerző: Libritor » 2017.04.09. 18:41

Jó meccs, remek hangulat, és tökéletes lezárás a meccsnek a győztes góllal, tökéletes forgatókönyv.

A slovanosok meg bekaphatják, megérdemelték amit kaptak. :D

nick2005
Sztár

HozzászólásSzerző: nick2005 » 2017.04.09. 21:59

Nem vagyok nagyon képbe a két csapattal, de megnéztem az összeállításokat. A nevekből nekem az derült ki, hogy a Slovanban több magyar van, mint a DAC-ban. A Slovanban Prikin és Saláta, míg a DAC-ban én csak Vidát gondolom magyarnak legalábbis a nevek alapján. Így van? Vagy valamit benéztem?
########################
HAJRÁ HALI!

Vénaszkenner
Serdülõ

HozzászólásSzerző: Vénaszkenner » 2017.04.09. 23:01

nick2005 írta:Nem vagyok nagyon képbe a két csapattal, de megnéztem az összeállításokat. A nevekből nekem az derült ki, hogy a Slovanban több magyar van, mint a DAC-ban. A Slovanban Prikin és Saláta, míg a DAC-ban én csak Vidát gondolom magyarnak legalábbis a nevek alapján. Így van? Vagy valamit benéztem?

Sajnos nem jársz messze az igazságtól. Persze, Mervó és Kocsis is ott vannak, de nem nyertek még vissza a formájukat sérülés után. Aztán van egy-kettő aki gagyok valamit magyarul, bár egyaltalán nem biztos hogy a magyar válogatottat választanák a szlovák előtt. Szép-szép ez a Dunaszerdahelyi körítés, atmoszféra. Az egy mítosz viszont, hogy határontúli színmagyar srácok harcolnak ott az anyaországért. A magyar futball elég keveset profitál ebből. Csak nem tudom, szóvá szabad-e ezt tenni. Mondjuk olyan is volt, nem is régen, hogy egy magyar állampolgár sem volt ott található, úgyhogy három (viszonylag fiatal)+edző ebből a szempontból hatalmas előrelépés.
"Ha sétálok a sporttelepen és meglátom a szemetet a földön, akkor nem felhívok valakit, hogy jöjjön oda és szedje fel, hanem lehajolok érte és kidobom." (Kubatov Gábor, 2017)

Maradonapoli
Aranylabdás

HozzászólásSzerző: Maradonapoli » 2017.04.09. 23:32

Vénaszkenner írta:
nick2005 írta:Nem vagyok nagyon képbe a két csapattal, de megnéztem az összeállításokat. A nevekből nekem az derült ki, hogy a Slovanban több magyar van, mint a DAC-ban. A Slovanban Prikin és Saláta, míg a DAC-ban én csak Vidát gondolom magyarnak legalábbis a nevek alapján. Így van? Vagy valamit benéztem?

Sajnos nem jársz messze az igazságtól. Persze, Mervó és Kocsis is ott vannak, de nem nyertek még vissza a formájukat sérülés után. Aztán van egy-kettő aki gagyok valamit magyarul, bár egyaltalán nem biztos hogy a magyar válogatottat választanák a szlovák előtt. Szép-szép ez a Dunaszerdahelyi körítés, atmoszféra. Az egy mítosz viszont, hogy határontúli színmagyar srácok harcolnak ott az anyaországért. A magyar futball elég keveset profitál ebből. Csak nem tudom, szóvá szabad-e ezt tenni. Mondjuk olyan is volt, nem is régen, hogy egy magyar állampolgár sem volt ott található, úgyhogy három (viszonylag fiatal)+edző ebből a szempontból hatalmas előrelépés.

Lehet lesz még további előrelépés ebben a tekintetben, nem véletlenül kolbászol arra mindig vmelyik főfidesznyik, gyanítom az sem véletlen, hogy Kocsis és Vida oda került... azelőtt kurvára nem tudtak megengedni maguknak fiatal, válogatott kerettag magyar fiatalokat... főleg nyugatról oda csábítva... nem hiszem, hogy ahhoz ad milliárdos támogatást a csúti, hogy csak 2-3 magyar legyen a keretben... lesznek még ott többen is szerintem...
Amúgy elvileg ez a helyzet:
Anyaországi: Kocsis, Vida, Mervó
Felvidéki: Kontár Zoltán, Száraz Benjámin, Szépe János, Mészáros András, Nagy Péter, Németh Zsolt
Föltehetőleg - (azért itt már ki minek vallja magát erősen bejátszik): Almási Ladisláv

Szerintem az lesz a jövőben, hogy további "kész" anyaországi játékosok fognak oda igazolni, a fent nevezett fiatalok többségét kölcsönadják majd és aki beválik persze vissza is kerülhet, de szerintem a jövőben tényleg tovább fog "magyarodni" a keret mind anyaországi, mind felvidéki vonalon...

Vénaszkenner
Serdülõ

HozzászólásSzerző: Vénaszkenner » 2017.04.09. 23:51

Maradonapoli írta:
Vénaszkenner írta:

Lehet lesz még további előrelépés ebben a tekintetben, nem véletlenül kolbászol arra mindig vmelyik főfidesznyik, gyanítom az sem véletlen, hogy Kocsis és Vida oda került... azelőtt kurvára nem tudtak megengedni maguknak fiatal, válogatott kerettag magyar fiatalokat... főleg nyugatról oda csábítva... nem hiszem, hogy ahhoz ad milliárdos támogatást a csúti, hogy csak 2-3 magyar legyen a keretben... lesznek még ott többen is szerintem...
Felvidéki: Kontár Zoltán, Száraz Benjámin, Szépe János, Mészáros András, Nagy Péter, Németh Zsolt
Föltehetőleg - (azért itt már ki minek vallja magát erősen bejátszik): Almási Ladisláv

Szerintem az lesz a jövőben, hogy további "kész" anyaországi játékosok fognak oda igazolni, a fent nevezett fiatalok többségét kölcsönadják majd és aki beválik persze vissza is kerülhet, de szerintem a jövőben tényleg tovább fog "magyarodni" a keret mind anyaországi, mind felvidéki vonalon...

Könnyen elképzelhető, de nem magától értetődő ez a forgatókönyv - lásd NK Osijek, ahol egy Magyarországhoz köthető játékos sincs. Amúgy ezt a "nyitást" a szomszédos országok magyarjai felé épp nem tartom hülyeségnek a Fidesztől. Történelmi bázisa van ennek. Akkor volt jó amikor egy amolyan szoft imperialista szerepet töltöttünk be a régióban. Stabilitást tudunk adni, ehhez értünk, mégha a nyomor konzerválásba fordul át legtöbbször is.
"Ha sétálok a sporttelepen és meglátom a szemetet a földön, akkor nem felhívok valakit, hogy jöjjön oda és szedje fel, hanem lehajolok érte és kidobom." (Kubatov Gábor, 2017)

dingo
Sztár

HozzászólásSzerző: dingo » 2017.04.10. 10:28

Vénaszkenner írta:
Maradonapoli írta:
Vénaszkenner írta:Sajnos nem jársz messze az igazságtól. Persze, Mervó és Kocsis is ott vannak, de nem nyertek még vissza a formájukat sérülés után. Aztán van egy-kettő aki gagyok valamit magyarul, bár egyaltalán nem biztos hogy a magyar válogatottat választanák a szlovák előtt. Szép-szép ez a Dunaszerdahelyi körítés, atmoszféra. Az egy mítosz viszont, hogy határontúli színmagyar srácok harcolnak ott az anyaországért. A magyar futball elég keveset profitál ebből. Csak nem tudom, szóvá szabad-e ezt tenni. Mondjuk olyan is volt, nem is régen, hogy egy magyar állampolgár sem volt ott található, úgyhogy három (viszonylag fiatal)+edző ebből a szempontból hatalmas előrelépés.

Könnyen elképzelhető, de nem magától értetődő ez a forgatókönyv - lásd NK Osijek, ahol egy Magyarországhoz köthető játékos sincs. Amúgy ezt a "nyitást" a szomszédos országok magyarjai felé épp nem tartom hülyeségnek a Fidesztől. Történelmi bázisa van ennek. Akkor volt jó amikor egy amolyan szoft imperialista szerepet töltöttünk be a régióban. Stabilitást tudunk adni, ehhez értünk, mégha a nyomor konzerválásba fordul át legtöbbször is.

Az Osijek egész más tészta. Horvátországban kevés magyar él Eszéken konkrétan 1 %. Ott nyilván más szempontok miatt fektettek be. Viszont nyithatnának Délvidék felé is.
ÁLOMSORSOLÁS!ÁLOMSORSOLÁS!ÁLOMSORSOLÁS! :D

"A fiatal dingó nagyon kedves jószág, ám felnőve bizalmatlanná, harapóssá, rendkívül önállóvá válik, ragadozó természete minduntalan kitör belőle, ezért háziállatként tartása semmiképpen nem ajánlott."

Vénaszkenner
Serdülõ

HozzászólásSzerző: Vénaszkenner » 2017.04.10. 11:07

dingo írta:
Vénaszkenner írta:
Maradonapoli írta:Lehet lesz még további előrelépés ebben a tekintetben, nem véletlenül kolbászol arra mindig vmelyik főfidesznyik, gyanítom az sem véletlen, hogy Kocsis és Vida oda került... azelőtt kurvára nem tudtak megengedni maguknak fiatal, válogatott kerettag magyar fiatalokat... főleg nyugatról oda csábítva... nem hiszem, hogy ahhoz ad milliárdos támogatást a csúti, hogy csak 2-3 magyar legyen a keretben... lesznek még ott többen is szerintem...

Az Osijek egész más tészta. Horvátországban kevés magyar él Eszéken konkrétan 1 %. Ott nyilván más szempontok miatt fektettek be. Viszont nyithatnának Délvidék felé is.

Milyen szempontok alapján fektettek be?

Maradonapoli
Aranylabdás

HozzászólásSzerző: Maradonapoli » 2017.04.10. 11:34

Vénaszkenner írta:
dingo írta:
Vénaszkenner írta:Könnyen elképzelhető, de nem magától értetődő ez a forgatókönyv - lásd NK Osijek, ahol egy Magyarországhoz köthető játékos sincs. Amúgy ezt a "nyitást" a szomszédos országok magyarjai felé épp nem tartom hülyeségnek a Fidesztől. Történelmi bázisa van ennek. Akkor volt jó amikor egy amolyan szoft imperialista szerepet töltöttünk be a régióban. Stabilitást tudunk adni, ehhez értünk, mégha a nyomor konzerválásba fordul át legtöbbször is.

Milyen szempontok alapján fektettek be?

Röviden: üzleti

Bővebben:
- a horvát faszi, évtizedes haverja Mészárosnak, vannak bizniszeik a határ mindkét oldalán (meg gyanítom nem csak a két országban) oda-vissza jó bizniszekhez segítik egymást
- szerintem legfőbb racionális érv, hogy beszállt az ottani fociba, hogy komoly belépő üzletemberként (nagy csapat, nagy presztízs) - megvethesse a lábát Horvátban - autópálya, idegenforgalom, egyéb infrastruktúra stb. az ottani elit, kormánykörök szemében nőjön a reputációja, szalonképes legyen
- a lassan már hungarikummá váló új stadion építését már be is dobta ott, mindössze a körül megy a huzavona, hogy 30 ezres legyen - de ezt úgy akarják, hogy akkor a horvát állam is tekintélyes összeggel szálljon be és legyen egyben nemzeti stadion is, vagy ha nem, akkor egy kisebbet épít önerőből (értsd magyar adófizetők ellopott pénze) egy tizenezrest...
- valószínűleg az országot is kedveli, x. szempontnak ez is ott lehetett- Adria, luxusnyaraló, yachtozgatás is az egyik hobbija állítólag...

mindezek után jöhetnek a sportbéli indokok, de akár még ez is hajthat neki hasznot
- egy ottani profi akadémia ésszerű működtetés mellett, valóban nyereséges lehet, bundesliga csapatok már kb. 16 éves koruktól lerabolják a horvát csapatokat, akár a kisebbeket is, ha felbukkan valahol egy tehetség, már értük is jó pénzt kérhet - pl. Leverkusen imád onnan igazolgatni...
- ha ezeket a tehetségeket nem 16-18 évesen passzolja el, hanem mondjuk eredményt ér el velük, mondjuk valamilyen érem, kupagyőzelem, viszonylag jó nemzetközi szereplés, netalántán EL-csoportkör (ami horvát kluboknál azért nem elképzelhetetlen), akkor meg akár több millió euróért is értékesítheti őket, színtiszta nyereség lehet, vagy minimum önfenntartó a klub.
Persze mindez aprópénz ahhoz képest, amire utazhat Lőrinc testvér. Mert azért még így is gyanítható, hogy inkább az ottani üzleti életben akar milliárdokat kasszíroni (lásd első fele az írásnak), nem kiszámíthatatlan futballvállalkozásra alapozni, hogy felbukkan e valami jó pénzért eladható tehetség...
- ja és ott a kutyát sem fogja zavarni, ha nemzetközi porondért küzdenek, sőt meg fogják süvegelni, ellenben itt a csúttal mindez nehezebb lenne - egy lelketlen összetákolt klub, amit benntartani is kihívás a 0 érdeklődés mellett, folyamatosan (jogosan) köpködő ellenszurkolók közepette + ha itt őket kijátszanák folyamatosan nemzetközibe, még jobban utálnák Orbánt, fogást adva az ellenzéki sajtónak -> népszerűségvesztés -> nagyon nem jó.

Vissza: “www.nb1.hu”