Pótselejtező: Romániát is fogadhatnánk a döntőben

Javier Arizmendi
Sztár

Re: Pótselejtező: Romániát is fogadhatnánk a döntőben

HozzászólásSzerző: Javier Arizmendi » 2026.07.06. 23:36

SuperDepor írta:
nyúl írta:
SuperDepor írta:Ha az általunk látott legjobb portugál válogatottról beszélünk akkor a 2016-os EB- T megnyerő csapat erősebb volt ettől, de a 2004-es EB ezüstérmes is Figoval, Pauletaval, CR7-tel, Decoval, Costinhaval,, Ricardo Carvalhoval.
Lehet. Rég volt. Az egy elég makker-brigád volt azért. Az angolok ellen 11-esekkel jutottak tovább, a hollandok ellen egy egyszer az életben Maniche (ha jól rémlik) góllal, a döntőben pedig kikaptak Rehagel szürkéitől.
Deco tök túlértékelt volt, Pauleta a nagy tornákon csendes, Carvalho pedig az egyik legrondább futballista, akit láttam, a 10 hajszállal kreatív fésülködés jut róla eszembe, mindenesetre Mourinho pszichológiai hókuszpókusza csinált belőle elit védőt, mert aki ránézett, nem becsokizott, hanem nevetett.
Ez egy anyagerősebb társulat szerintem.

Pauleta háromszor volt francia gólkirály, Deco 2-szeres BL győztes, egyszer a döntő legjobb játékosának választották, Figo BL győztes, aranylabdás, Carvalho BL győztes, valamelyik évben az UEFA az év legjobb védőjének választotta, Costinha szintén BL győztes, a mai kezdőben három játékos az araboknal játszik. Na de erre lehet, hogy nincs egzakt válasz

Pauleta idejében a francia liga nem volt sokkal jobb, mint a szaudi ma. A Deporban megbukott. Nuno Mendes, Vitinha, Joao Neves, es Ramos is kétszeres BL győztes és nem évekkel korábban, hanem tavaly es idén, Bernardo Silva és Ruben Dias a Cityvel nyert bl-t. Utóbbi szinten volt az uefa év vedoje. Bruno Fernandes idén az év Premier League játékosa. A három buckalako játékos közül kettő bárhol játszhatna Európában, nem gyengék, egyébként az arab Neves ma nem játszott. A cseréik Milan es Juve játékosok voltak. En nagyon sajnálom ezt a portugál generációt sokkal többre voltak hivatottak.
ETO

Javier Arizmendi
Sztár

HozzászólásSzerző: Javier Arizmendi » 2026.07.06. 23:40

SuperDepor írta:
Szarka írta:
SuperDepor írta:Pauleta háromszor volt francia gólkirály, Deco 2-szeres BL győztes, egyszer a döntő legjobb játékosának választották, Figo BL győztes, aranylabdás, Carvalho BL győztes, valamelyik évben az UEFA az év legjobb védőjének választotta, Costinha szintén BL győztes, a mai kezdőben három játékos az araboknal játszik. Na de erre lehet, hogy nincs egzakt válasz

Az a portugál csapat is hasonló volt a Gerrard-Lampard féle angolokhoz: rakás nagy név, külön-külön címek garmadája, de csapatként nem működtek. Azért az angoloknál jobb csapat voltak, de ők se tudtak csúcsra érni.
A mai Portugál válogatott lehetne jobban összerakott csapat, de pont hogy az öregek játszatása miatt mintha extra súllyal kűzdenének, nem hozzák ki a maximumot a lehetőségeikből Ilyen tekintetben ők se jobbak a 2006-os csapatnál.

nagyon rosszul összerakott csapat ez, a kezdőből három játékos az arab világban játszik, az kb olyan mint az nb1

Keverni tetszik a Neveseket, Joao 22 évesen kétszeres bl győztes

Abban a régi portugál csapatban Rui Costa volt az agy, fura, hogy nem emlegetjük kellő tisztelettel
ETO

Cselszky
Aranylabdás

HozzászólásSzerző: Cselszky » 2026.07.06. 23:43

Adamek írta:
Szarka írta:
SuperDepor írta:Pauleta háromszor volt francia gólkirály, Deco 2-szeres BL győztes, egyszer a döntő legjobb játékosának választották, Figo BL győztes, aranylabdás, Carvalho BL győztes, valamelyik évben az UEFA az év legjobb védőjének választotta, Costinha szintén BL győztes, a mai kezdőben három játékos az araboknal játszik. Na de erre lehet, hogy nincs egzakt válasz

Az a portugál csapat is hasonló volt a Gerrard-Lampard féle angolokhoz: rakás nagy név, külön-külön címek garmadája, de csapatként nem működtek. Azért az angoloknál jobb csapat voltak, de ők se tudtak csúcsra érni.
A mai Portugál válogatott lehetne jobban összerakott csapat, de pont hogy az öregek játszatása miatt mintha extra súllyal kűzdenének, nem hozzák ki a maximumot a lehetőségeikből Ilyen tekintetben ők se jobbak a 2006-os csapatnál.

én nem tudom mit láttok bele ebbe a jelenlegi portugál csapatba, momentumuk nem volt ma sem
nem véletlen, hogy a habkönnyű selejtező csoportot is dadogva tolták

Egyetértek, nem bánom, hogy ők zúgtak ki. Az eddig relatíve halvány spanyol csapatban még mindig több potenciált érzek. Mondjuk Roberto Martínez sem épp a kedvencem.
GARAMVÖLGYI LAJOS (1952-2008) :( Köszönet mindenért, Gara! MIKLÓS FEHÉR (1979 - PARA SEMPRE) Tóth Móni, nyugodj békében! :( Soha nem feledünk! R.I.P. Baldj! :( DVSC-TEVA!

Szarka
Aranylabdás

HozzászólásSzerző: Szarka » 2026.07.07. 00:04

Az egész Balogun mizériát kezelheti úgy is Pochettino, hogy nem kezdeti, és csak ha úgy néz ki, kiesnének, akkor hozza be. Így megúszna utólagos óvásokat és felesleges balhét. Balogun nélkül is esélyesebbek szerintem az amcsik , bírói segédlet se kéne, hogy nyerjenek.
Magyarország - Newcastle - Real Madrid , ebben a sorrendben.
"Intensity is our Identity"

Móni, Boston United, baldj: Nyugodjanak békében

Cselszky
Aranylabdás

HozzászólásSzerző: Cselszky » 2026.07.07. 02:00

Szarka írta:Az egész Balogun mizériát kezelheti úgy is Pochettino, hogy nem kezdeti, és csak ha úgy néz ki, kiesnének, akkor hozza be. Így megúszna utólagos óvásokat és felesleges balhét. Balogun nélkül is esélyesebbek szerintem az amcsik , bírói segédlet se kéne, hogy nyerjenek.

Kezdeti.
GARAMVÖLGYI LAJOS (1952-2008) :( Köszönet mindenért, Gara! MIKLÓS FEHÉR (1979 - PARA SEMPRE) Tóth Móni, nyugodj békében! :( Soha nem feledünk! R.I.P. Baldj! :( DVSC-TEVA!

nyúl
Kincstári Főegerész

HozzászólásSzerző: nyúl » 2026.07.07. 06:07

Tényleg kár ezért a korrupt közjátékért, különösen a megszégyenülés fényében. Kb. ez a fázis volt reális az USA számára, de így rossz emléket hagynak. Egész más a két társrendező megítélése.

Én szeretnék az alsó ágon meglepetést. Nyugat-Albánia távozzon, ez alap (félek, nem fog), s hogy magamra vonjam a gyűlöletet, Argentína is. Utóbbira nem sok az esély, de annyira előtakarították az utat a 4-ig nekik, hogy a vágyott dramaturgiámban elférne egy parasztlengő a fejnehezek arcán. Eléggé edzésre volt eddig véve, a portugál D kezdett kicsit mogyorózni, hogy ne má'. Mint 1924-ben Orth Gyuriék, Messi is kaphat egy egyiptomi csapást? Nem hiszek benne, de érdekesebb lenne, mint a papírforma.

zaggar
Kulcsjátékos

HozzászólásSzerző: zaggar » 2026.07.07. 06:32

nyúl írta:Tényleg kár ezért a korrupt közjátékért, különösen a megszégyenülés fényében. Kb. ez a fázis volt reális az USA számára, de így rossz emléket hagynak. Egész más a két társrendező megítélése.

Én szeretnék az alsó ágon meglepetést. Nyugat-Albánia távozzon, ez alap (félek, nem fog), s hogy magamra vonjam a gyűlöletet, Argentína is. Utóbbira nem sok az esély, de annyira előtakarították az utat a 4-ig nekik, hogy a vágyott dramaturgiámban elférne egy parasztlengő a fejnehezek arcán. Eléggé edzésre volt eddig véve, a portugál D kezdett kicsit mogyorózni, hogy ne má'. Mint 1924-ben Orth Gyuriék, Messi is kaphat egy egyiptomi csapást? Nem hiszek benne, de érdekesebb lenne, mint a papírforma.

Ha Nyugat-Albánia az Svájc, akkor nyugi, kiesnek a túróba.
Újpest-Munkás
Serie A iránt érdekl?d? (Milan és a többiek)

"Az ön parancsa nekem nem parancs. Az én látható f?hatóságom az árkodi püspök meg a vallás- és közoktatásügyi miniszter, a láthatatlan meg, aki ígéreteimet számon tartja, maga a megváltó Krisztus."

RAUL7
BL-menõ

HozzászólásSzerző: RAUL7 » 2026.07.07. 06:48

zaggar írta:
nyúl írta:Tényleg kár ezért a korrupt közjátékért, különösen a megszégyenülés fényében. Kb. ez a fázis volt reális az USA számára, de így rossz emléket hagynak. Egész más a két társrendező megítélése.

Szerintem is, a kokósok nagyon jók, az argentinokat is elkaphatják a 8 között. Aztán lehet csak vágyvezérelt gondolkodás ez részemről.

SuperDepor
Moderátor

HozzászólásSzerző: SuperDepor » 2026.07.07. 06:53

Javier Arizmendi írta:
SuperDepor írta:
nyúl írta:Lehet. Rég volt. Az egy elég makker-brigád volt azért. Az angolok ellen 11-esekkel jutottak tovább, a hollandok ellen egy egyszer az életben Maniche (ha jól rémlik) góllal, a döntőben pedig kikaptak Rehagel szürkéitől.
Deco tök túlértékelt volt, Pauleta a nagy tornákon csendes, Carvalho pedig az egyik legrondább futballista, akit láttam, a 10 hajszállal kreatív fésülködés jut róla eszembe, mindenesetre Mourinho pszichológiai hókuszpókusza csinált belőle elit védőt, mert aki ránézett, nem becsokizott, hanem nevetett.
Ez egy anyagerősebb társulat szerintem.

Pauleta háromszor volt francia gólkirály, Deco 2-szeres BL győztes, egyszer a döntő legjobb játékosának választották, Figo BL győztes, aranylabdás, Carvalho BL győztes, valamelyik évben az UEFA az év legjobb védőjének választotta, Costinha szintén BL győztes, a mai kezdőben három játékos az araboknal játszik. Na de erre lehet, hogy nincs egzakt válasz

Pauleta idejében a francia liga nem volt sokkal jobb, mint a szaudi ma. A Deporban megbukott. Nuno Mendes, Vitinha, Joao Neves, es Ramos is kétszeres BL győztes és nem évekkel korábban, hanem tavaly es idén, Bernardo Silva és Ruben Dias a Cityvel nyert bl-t. Utóbbi szinten volt az uefa év vedoje. Bruno Fernandes idén az év Premier League játékosa. A három buckalako játékos közül kettő bárhol játszhatna Európában, nem gyengék, egyébként az arab Neves ma nem játszott. A cseréik Milan es Juve játékosok voltak. En nagyon sajnálom ezt a portugál generációt sokkal többre voltak hivatottak.

Jó, rendben, de ezzel mit akarsz mondani?
A 2004-es csapat EB ezüstérmes lett 16 csapatos rendezvényen, a mostani a VB-n a a 16 között elvérzett. Szerintem az előbbi nagyobb teljesítmény. Az pedig az szubjektív véleményem, hogy az EB- k izgalmasabb, minőségileg jobb rendezvények, mint a VB-k. De ha már vb, két évvel később 2006-ban nagyjából ez a csapat negyedik lett a világbajnokságon a mostani legjobb esetben 9. lesz. Ettől autentikusabb összehasonlítást nem tudok.
Ne aggódjatok hát a holnapért mert a holnap majd aggódik magáért. Elég minden napnak a maga baja.

SuperDepor
Moderátor

HozzászólásSzerző: SuperDepor » 2026.07.07. 07:04

SuperDepor írta:Nyolcaddöntők
Kanada – Marokkó tj V
Paraguay – Franciaország tj V
Brazília – Norvégia tj V
Mexikó – Anglia tj H
Portugália – Spanyolország tj V
USA – Belgium tj H
Argentína – Egyiptom tj H
Svájc – Kolumbia tj V

szó volt arról, h Európának hány hely járna a vb selejtezőkön. A legjobb 16 között 7 európai, 3 észak amerikai (mind a rendező jogán jutott ki), Dél Amerika 4, Afrikából 2. Ázsia, Óceánia 0.
A földrészek nagysága és lakosságszáma mellőzésével is jelentős az európai dominancia. Bár Svájc és Belgium tartozhatna valami multikulturális földrészhez is.

Eddig 5- ből 4 találat, az USA Belgium meccset szerencsére kihagytam, na nem direkt hanem véletlenül. 7/5- be játszottam, ha Argentína továbbjut akkor már van nyeremény - ami nem túl sok 7/5-ben -, viszont ha Kolumbia is továbbmegy és 7/6 lesz, az már egész jó.
Ne aggódjatok hát a holnapért mert a holnap majd aggódik magáért. Elég minden napnak a maga baja.

Adamek
Flegma

HozzászólásSzerző: Adamek » 2026.07.07. 07:06

RAUL7 írta:
zaggar írta:

Szerintem is, a kokósok nagyon jók, az argentinokat is elkaphatják a 8 között. Aztán lehet csak vágyvezérelt gondolkodás ez részemről.

abszolút csak az
Peter Rufai - Benedict Iroha, Stephen Keshi, Okechukwu Uche - Sunday Oliseh - Finidi George, Emmanuel Amunike, Augustine "Jay-Jay" Okocha - Victor Ikpeba, Rashidi Yekini - Daniel Amokachi

Adamek
Flegma

HozzászólásSzerző: Adamek » 2026.07.07. 07:09

Cselszky írta:
Szarka írta:Az egész Balogun mizériát kezelheti úgy is Pochettino, hogy nem kezdeti, és csak ha úgy néz ki, kiesnének, akkor hozza be. Így megúszna utólagos óvásokat és felesleges balhét. Balogun nélkül is esélyesebbek szerintem az amcsik , bírói segédlet se kéne, hogy nyerjenek.

Kezdeti.

szerencsére
így volt jó, így teljes a szégyenbélyeg, bár nem kicsit fáj, hogy Kongói Belgium volt a jófiú
Peter Rufai - Benedict Iroha, Stephen Keshi, Okechukwu Uche - Sunday Oliseh - Finidi George, Emmanuel Amunike, Augustine "Jay-Jay" Okocha - Victor Ikpeba, Rashidi Yekini - Daniel Amokachi

SuperDepor
Moderátor

HozzászólásSzerző: SuperDepor » 2026.07.07. 07:20

Remélem, h Trump nem függeszti fel a VB-t.

Szarka
Aranylabdás

HozzászólásSzerző: Szarka » 2026.07.07. 07:20

Összefoglalót nézve vicc, amit az amcsi védelem összehozott. Ennél jóval jobb csapatnak tűntek, a belgák úgy tűnik tényleg felszívták magukat.

Az eredmény alapján legalább kicsit szerényebbre veszik az amcsik, és nem lehet kifogásokat találni, csak a saját csapatukban kereshetik a hibát. Balogun nem osztott, nem szorzott.

Szarka
Aranylabdás

HozzászólásSzerző: Szarka » 2026.07.07. 07:22

SuperDepor írta:Remélem, h Trump nem függeszti fel a VB-t.

Csak szabadjára engedi az ICE-t , Lukaku és Doku holnap már egy másik edzőtáborban lesz .

RAUL7
BL-menõ

HozzászólásSzerző: RAUL7 » 2026.07.07. 07:31

Szarka írta:Összefoglalót nézve vicc, amit az amcsi védelem összehozott. Ennél jóval jobb csapatnak tűntek, a belgák úgy tűnik tényleg felszívták magukat.

Az eredmény alapján legalább kicsit szerényebbre veszik az amcsik, és nem lehet kifogásokat találni, csak a saját csapatukban kereshetik a hibát. Balogun nem osztott, nem szorzott.

Az amerikaiak eddigi teljesítménye csalóka, nem találkoztak komoly ellenféllel a nyolcaddöntőig. Ott jöttek ezek a szedett-vedett belgák, és máris kapituláltak, kb a helyükre kerültek.

RAUL7
BL-menõ

HozzászólásSzerző: RAUL7 » 2026.07.07. 07:32

Adamek írta:
RAUL7 írta:
zaggar írta:

abszolút csak az

Svejcet azért még remélem meggyakják.

Adamek
Flegma

HozzászólásSzerző: Adamek » 2026.07.07. 07:49

RAUL7 írta:
Adamek írta:
RAUL7 írta:Szerintem is, a kokósok nagyon jók, az argentinokat is elkaphatják a 8 között. Aztán lehet csak vágyvezérelt gondolkodás ez részemről.

abszolút csak az

Svejcet azért még remélem meggyakják.

kb. egyformák, az nyer aki győz

Adamek
Flegma

HozzászólásSzerző: Adamek » 2026.07.07. 07:53

szerintem gyorsan összedobnak valamiféle főcsoportos felosztást amiből ők jönnek ki az egyik döntősnek
nem gondoltam volna, hogy még a kaftánba bújtatós katari rendezés is szimpibb lesz mint ez

SuperDepor
Moderátor

HozzászólásSzerző: SuperDepor » 2026.07.07. 08:00

Adamek írta:

szerintem gyorsan összedobnak valamiféle főcsoportos felosztást amiből ők jönnek ki az egyik döntősnek
nem gondoltam volna, hogy még a kaftánba bújtatós katari rendezés is szimpibb lesz mint ez

Egyre jobb, dél kolera, buckalakók most a bézbólozok.

Vissza: “www.nb1.hu”