Szombati foci: Fradi-Vidi!

Mech
Aranylabdás

Re: Szombati foci: Fradi-Vidi!

HozzászólásSzerző: Mech » 2026.07.02. 08:26

zaggar írta:Marad egyáltalán valaki Győrben, mire elkezdődik a bölö?

Miért?
Csak a stáb+sportig. és Piscsur ment el aki sose volt kezdő

nyúl
Kincstári Főegerész

Re: Szombati foci: Fradi-Vidi!

HozzászólásSzerző: nyúl » 2026.07.02. 13:42

Javier Arizmendi írta:
zaggar írta:https://index.hu/sport/extremsport/2026/06/28/ferenczi-istvan-himalaja-ultrafutas/

Két dolog jutott ezzel kapcsolatban eszembe:
1. A futás egy idő után tényleg egyfajta drog lehet, már a jó értelemben véve.
2. Azért (is) tudott elmenni mellettünk a világ a futballban, mert a nyugati sztárokat agyonmérgezték, h most kínok között haljanak meg, míg a mieink többségét nem? Amelyik 30 évvel ezelőtti focistánk nem lett alkesz, az még ilyeneket is meg tud csinálni? Jó, a többség alkesz lett és Ferenczi fizikuma nyilván kivétel, de a "meg nem engedett teljesítményfokozók" használatának egyszer csak utána néznek nyugaton. (amitől persze nem leszünk jobbak, csak érdekes a dolog)

Néha eszembe jut, hogy Fehér Miki tudásával és Ferenczi szívével mekkora sztárunk lehetett volna. Sokáig nem kedveltem Ferenczit, de nagy elismerés jár ezekért. Amúgy Dombi is kiemelkedő hosszútávfutó, Lisztes is futott asszem maratont, egy éve meg Dragonert láttam Lázár Bence mezben futni a Wizz Air felmaratonon
Ferenczi fizikailag rendben volt, de a lényeg, a játéktudás hiányzott. Lassú és darabos volt.

Nem akarok kegyeletsértő lenni, de Fehérben sose láttam semmit. Ne kezdjétek el, hogy Porto, Braga, Benfica. Mert tudom. Akkor sem. Az én fogalmaim szerint (bölcsész Végh Antal) nem sok labdarúgásra emlékeztető megoldása volt. Egy lomha erőcsatárnak láttam.
S bocsánat, tudom, ez érzékeny téma.

Vissza: “www.nb1.hu”