Szombati foci: Fradi-Vidi!

Adamek
Flegma

Re: Szombati foci: Fradi-Vidi!

HozzászólásSzerző: Adamek » 2026.02.12. 13:22

SuperDepor írta:DVTK II (utánpótlás) - FC Kassa U23
a négerünk kb annyi idős lehet, mint én
Kép

ipari tanulónak néztek ki mindketten
Peter Rufai - Benedict Iroha, Stephen Keshi, Okechukwu Uche - Sunday Oliseh - Finidi George, Emmanuel Amunike, Augustine "Jay-Jay" Okocha - Victor Ikpeba, Rashidi Yekini - Daniel Amokachi

Maradonapoli
Aranylabdás

HozzászólásSzerző: Maradonapoli » 2026.02.12. 14:25

Adamek írta:
Maradonapoli írta:
nyúl írta:Szerintem DP, és a nyilatkozat szerint Dárdai, jól érti, hogy az Újpest más kávéház. Egy történelmileg nagy klubról van szó, amely tartósan identitásválságban van. Az kikezdi az Újpest nimbuszát és önképét, hogy 28 év óta nem szerzett bajnoki aranyérmet, és a 11. évbe lépett a legnagyobb rivális ellen nyeretlenül. Ez történetesen az első számú magyar rangadó, aminek a sportértéke szinte elveszett, azaz káros a sportág egésze számára is. Ennek oka nem az, hogy nem képes megverni az FTC-t úgy, mint akármelyik makkalsó (ami megesik minden évben), hanem az, hogy egy lelkileg deformált viszonyulása van a párharchoz és nem fogadja el, hogy számos, részben külső tényező miatt nem egyenrangú ellenfél. Kiscsapat mentalitással kellene a meccsekhez állnia, de a saját kulturális és mentális tehetetlenségi nyomatéka ezt nem engedi. Ebből gyűlt fel ez a történelmi szégyen, ami tovább árt az identitásának.
Dárdai világosan látja ezt, őt nem kötik hagymázas emlékek, nincs ráfixálódva az öncsalásra.
Én ennél is tovább megyek. Az Újpest egy beteges tüköridentitástól szenved, azaz a sorsát régóta rátükrözteti a Ferencvároséra, ahhoz képest határozza meg magát, s emiatt frusztrált. Sokkal rosszabbul szerepel emiatt, mint tehetné.
Bizonyos értelemben az Újpest félmúltbeli és jelen sorsa tragikusabb, mint a Vasasé, MTK-é, Honvédé.

Kurva sok pénzzel mindenféle pszichomókusi sallang nélkül orvosolható mindez. Példa: Amikor Rinat Ahmetov helyi maffiózó átvette a Sahtar Donyecket - az akkori hírek szerint az előző elnök nem nagyon akarta neki eladni a klubot, aztán hogy-hogy nem felrobbant - na nem a dühtől), akkor egy olyan alárendelti szerep volt alapítása óta a donyecki bányászegyletben a Dinamo Kijevvel szemben, hogy pszichikailag is mindig alulmaradtak, rágörcsöltek az ellenük való párharcokra, önmagukat verték meg ellenük, még Rinat hatalomátvétele után is. A fószer ezek után döntötte el, hogy nem elég helyi vagy esetleg kelet-európai válogatottakat szerezni, hanem beindította a nagyüzemi dél-amerikai légiósimportot és a klub elbrazilizálódását, ugyanis a banánzabálókat nem érdekelte, hogy hűűű Dinamo Kijev, hanem tök közönyösen lenyomták őket, ha jó passzban voltak, márpedig legtöbbször abban voltak. Újpesten is ez kellene, csak ugye ahhoz nem tucatlégiósok, hanem minőségi portéka kellene, akik nem görcsölnek rá a ződek elleni történelemre és párharcokra. Ja és a lila klubvezetők azzal segítenék a legtöbbet, ha az ilyen légiósokat nem is görcsöltetnék rá mindezekre, hanem csak hagynák, hogy tegyék a dolgukat a srácok. Ha meglenne a kvalita meg a lazaság, lehet már a következő örökrangadón lehentelnék a ződeket.

örökrangadón max az MTK hentel le minket

jaj, a lilák nem örök? hát akkor ezt benéztem...
Kolorcity Kazincbarcikai SC - Hajrá Vegyész!!!

Burnsley FC, Borussia Münchengladbach

Maradonapoli
Aranylabdás

HozzászólásSzerző: Maradonapoli » 2026.02.12. 14:26

Kép

ne kamuzz Isti, ez te vagy, csak bebaszott a labanc jólét, hogy 2 hónapig nyaralhattál a télen Kenyában

Adamek
Flegma

HozzászólásSzerző: Adamek » 2026.02.12. 14:34

Maradonapoli írta:
Adamek írta:
Maradonapoli írta:Kurva sok pénzzel mindenféle pszichomókusi sallang nélkül orvosolható mindez. Példa: Amikor Rinat Ahmetov helyi maffiózó átvette a Sahtar Donyecket - az akkori hírek szerint az előző elnök nem nagyon akarta neki eladni a klubot, aztán hogy-hogy nem felrobbant - na nem a dühtől), akkor egy olyan alárendelti szerep volt alapítása óta a donyecki bányászegyletben a Dinamo Kijevvel szemben, hogy pszichikailag is mindig alulmaradtak, rágörcsöltek az ellenük való párharcokra, önmagukat verték meg ellenük, még Rinat hatalomátvétele után is. A fószer ezek után döntötte el, hogy nem elég helyi vagy esetleg kelet-európai válogatottakat szerezni, hanem beindította a nagyüzemi dél-amerikai légiósimportot és a klub elbrazilizálódását, ugyanis a banánzabálókat nem érdekelte, hogy hűűű Dinamo Kijev, hanem tök közönyösen lenyomták őket, ha jó passzban voltak, márpedig legtöbbször abban voltak. Újpesten is ez kellene, csak ugye ahhoz nem tucatlégiósok, hanem minőségi portéka kellene, akik nem görcsölnek rá a ződek elleni történelemre és párharcokra. Ja és a lila klubvezetők azzal segítenék a legtöbbet, ha az ilyen légiósokat nem is görcsöltetnék rá mindezekre, hanem csak hagynák, hogy tegyék a dolgukat a srácok. Ha meglenne a kvalita meg a lazaság, lehet már a következő örökrangadón lehentelnék a ződeket.

örökrangadón max az MTK hentel le minket

á, velük még városi derbit se tolhattunk 1950 előtt
Peter Rufai - Benedict Iroha, Stephen Keshi, Okechukwu Uche - Sunday Oliseh - Finidi George, Emmanuel Amunike, Augustine "Jay-Jay" Okocha - Victor Ikpeba, Rashidi Yekini - Daniel Amokachi

Maradonapoli
Aranylabdás

HozzászólásSzerző: Maradonapoli » 2026.02.12. 15:15

Adamek írta:
Maradonapoli írta:
Adamek írta:örökrangadón max az MTK hentel le minket

á, velük még városi derbit se tolhattunk 1950 előtt

jogos

Javier Arizmendi
Sztár

HozzászólásSzerző: Javier Arizmendi » 2026.02.12. 21:18

Adamek írta:
SuperDepor írta:„Ha mindenki folyamatosan rendelkezésre állt volna, akár az első négyben is állhatnánk.”
(Vladimir Radenkovics)
azért nem kéne teljesen meghülyülni, hétvégén meg kikapunk 2-3 góllal

az csak azért lesz mert nem fog mindenki folyamatosan rendelkezésre állni
biztos vagyok benne, hogy bundában top hármas a magyar foci a kontinensen

A 12 csapatos bajnokság állítólag mindent megoldott
ETO

Javier Arizmendi
Sztár

HozzászólásSzerző: Javier Arizmendi » 2026.02.12. 21:18

Kép

Kegyetlen
ETO

Adamek
Flegma

HozzászólásSzerző: Adamek » 2026.02.12. 21:20

Javier Arizmendi írta:
Adamek írta:
SuperDepor írta:„Ha mindenki folyamatosan rendelkezésre állt volna, akár az első négyben is állhatnánk.”
(Vladimir Radenkovics)
azért nem kéne teljesen meghülyülni, hétvégén meg kikapunk 2-3 góllal

az csak azért lesz mert nem fog mindenki folyamatosan rendelkezésre állni
biztos vagyok benne, hogy bundában top hármas a magyar foci a kontinensen

A 12 csapatos bajnokság állítólag mindent megoldott

nemtom ki állítja, gondolom valami pogácsafetisiszta szatyorlakó

RC
Moderátor

HozzászólásSzerző: RC » 2026.02.12. 21:26

Javier Arizmendi írta:
Kép

Kegyetlen

Az itteni fórumozó?
Ria-ria-Sabaria
Piros-fehér-kék

Deep Purple
Aranylabdás
Kapcsolat:

HozzászólásSzerző: Deep Purple » 2026.02.13. 08:01

Javier Arizmendi írta:
Deep Purple írta:"Ha az Újpestről beszélünk, akkor majdnem az egész Klubnak át kell szellemülnie egy olyan mentális állapotba, ami régen megvolt. Ez egy győztes Klub volt, ami a sikerei óta leamortizálódott. Olyan dolgokkal találkoztam, amióta elkezdtem dolgozni, amire nem számítottam, itt az egész Klub mentalitását újra kell tervezni. Jelenleg nem elsősorban a Derbire készülünk, nem ő ellenük keressük az ellenszert, hanem hosszú távra építkezünk."

Dárdai a tévében kb. megismételte ugyanezt, ha jól láttam. Elismerte azt is, hogy nem vagyunk egyenrangú ellenfelek jelenleg, gratulált az FTC hosszú távú sikereihez, stb. A nagy Dárdai-hype első említésre méltó következménye, hogy ennek köszönhetően valaki mer beszélni arról, ami a szemünket is kiszúrja sok év óta. Én legalábbis nem emlékszem ilyenre, sőt, többször még a meccsképen is látszott, hogy kamikaze hozzáállással állt bele a csapat ebbe a párosításba.

Természetesen a beszéd önmagában semmi, és arról sem vagyok meggyőződve, hogy pusztán "munkával" ki lehet ebből mászni. Ezek organikus folyamatok mély kulturális, társadalmi, politikai, stb. háttérrel. Ezzel együtt előrelépés lenne, ha nem álomvilágban élne mindenki Újpesten.

Ez nem a La Liga. Az ETO két éve a másodosztályban sem állt feljutásra, két fordulóval ezelőtt bajnoknak tűntunkaz elsőben. A Loki a kiesés elleni harcban jelenleg bajnokaspirans. Hoztok 4 normális futballistát, és 2ikok lehettek a Fradi mögött

A normális futballisták jelenléte messze nem elegendő. Szükség van csapatra is, ami hellyel-közzel egységes, és szükség van egy közegre, ami elősegíti az egységet.
Újpesten egyik sincs. De nyúl elég jól megfogalmazta helyettem is.

Deep Purple
Aranylabdás
Kapcsolat:

HozzászólásSzerző: Deep Purple » 2026.02.13. 08:44

nyúl írta:Az Újpest egy beteges tüköridentitástól szenved, azaz a sorsát régóta rátükrözteti a Ferencvároséra, ahhoz képest határozza meg magát, s emiatt frusztrált. Sokkal rosszabbul szerepel emiatt, mint tehetné.

Igen, ez bizonyára így van. Ugyanakkor ez a projekció szerintem inkább tünet, nem a baj eredete. Az eredetet én inkább ott keresném, hogy a klub saját történetéből sok mindent megtagadtunk, és ez egyfajta szakadásként, meghasonlásként beszivárog a hétköznapokba. Az Újpesti Dózsa a plebejus baloldal és a kádári alku klubja volt. E kulturális és társadalmi támpontok szétporladásával párhuzamosan bomlott fel a klub önazonossága.

Röviden: az nem árt az Újpestnek, ha a fradisták dózsáznak, egészségükre. Az viszont nagyon is árt, ha ez valódi szégyenérzetet vált ki. Aki szégyent érez, az soha nem lehet igazán sikeres, mert tudat alatt bünteti önmagát.

Maradonapoli
Aranylabdás

HozzászólásSzerző: Maradonapoli » 2026.02.13. 21:01

Dzsudzsi egy lépésel közelebb lökte az nb2-höz a Lokit...

Cselszky
Aranylabdás

HozzászólásSzerző: Cselszky » 2026.02.13. 21:15

Elég harmatos ez a produkció.
A folyamatos ívelgetés okát sem értem, full alibi tevékenység, értelme zéró, tömörül az Újpest, de ettől még ez nem a mi játékunk. Jó lenne érdemi támadásokat vezetni.

Mire leírom, piros. Akkor ez ennyi volt.
GARAMVÖLGYI LAJOS (1952-2008) :( Köszönet mindenért, Gara! MIKLÓS FEHÉR (1979 - PARA SEMPRE) Tóth Móni, nyugodj békében! :( Soha nem feledünk! R.I.P. Baldj! :( DVSC-TEVA!

alehndr
Világsztár

HozzászólásSzerző: alehndr » 2026.02.13. 21:54

kivételes alkalmak egyike, mikor a hurkasok sikerének tudtam volna örülni

Adamek
Flegma

HozzászólásSzerző: Adamek » 2026.02.13. 21:59

gratula a liláknak a bennmaradáshoz

nyúl
Kincstári Főegerész

HozzászólásSzerző: nyúl » 2026.02.13. 22:25

Cselszky írta:Elég harmatos ez a produkció.
A folyamatos ívelgetés okát sem értem, full alibi tevékenység, értelme zéró, tömörül az Újpest, de ettől még ez nem a mi játékunk. Jó lenne érdemi támadásokat vezetni.

Mire leírom, piros. Akkor ez ennyi volt.

Bosszantó, de érett már.

SuperDepor
Moderátor

HozzászólásSzerző: SuperDepor » 2026.02.14. 13:21

MTK Felcsút fogadás szempontjából elég problémásnak tűnik, pedig előbb utóbb nyerni fognak a libások.3,10 a hazai
Ne aggódjatok hát a holnapért mert a holnap majd aggódik magáért. Elég minden napnak a maga baja.

Adamek
Flegma

HozzászólásSzerző: Adamek » 2026.02.14. 15:58

SuperDepor írta:MTK Felcsút fogadás szempontjából elég problémásnak tűnik, pedig előbb utóbb nyerni fognak a libások.3,10 a hazai

remélem meggondoltad magad még időben

Cselszky
Aranylabdás

HozzászólásSzerző: Cselszky » 2026.02.14. 16:04

Az MTK edzőváltása eddig nem egy sikersztori, hacsak nem az NB2-re (és addig is bizonyos bevételekre) gyúrnak.
GARAMVÖLGYI LAJOS (1952-2008) :( Köszönet mindenért, Gara! MIKLÓS FEHÉR (1979 - PARA SEMPRE) Tóth Móni, nyugodj békében! :( Soha nem feledünk! R.I.P. Baldj! :( DVSC-TEVA!

Adamek
Flegma

HozzászólásSzerző: Adamek » 2026.02.14. 16:29

Adamek írta:
SuperDepor írta:MTK Felcsút fogadás szempontjából elég problémásnak tűnik, pedig előbb utóbb nyerni fognak a libások.3,10 a hazai

remélem meggondoltad magad még időben

hoppá, a végén még bejön

Vissza: “www.nb1.hu”