nyúl írta:RC írta:Javier Arizmendi írta:Én úgy vagyok vele, hogy 40 fokban is szívesebben megyek meccsre, mint mínusz 5ben.
Ugyanígy érzem, ebben biztos benne van a görög szimpátiám is.
Ha összeadom, a 35 fok is sok. A 40 nem embernek való. A mínusz 5 hidegnek pite, de kellemetlen órákig álldogálni, pláne ülni olyankor.
18-20 fok nekem az ideális. Felőlem eshet is, azt szeretem, ha nem jég vagy ónos.
én ezeket mindig inkább a játékosok oldaláról vizsgálom és nem a nézőkéről, ők azért a lelátókon könnyebben tudnak a szélsőségekkel dacolni
bár én szerettem a 40 fokban is focizni (többek közt mert ott az ellenfelek már erősen csak támolyogtak) az tény, hogy az már nettó öngyilkossági kísérlet
igazából már a 30 is az, asszem 27˙C a határérték amikor a szervezetnek már extrém módon kell energiát felhasználnia a hűtéshez intenzív mozgás közben, ugyanez a határ lefelé bőven a mínuszban van, -10 nagyjából még belefér, alatta szintén jön az extrém világ
az ember úgy van kitalálva, stabil 36,7 `C belső hőmérsékleten működik üzembiztosan, alatta fűteni felette hűteni kell
hűteni jóval megterhelőbb a szervezetnek mint fűteni, utóbbihoz égetni kell valamit de csak a mozgás által termelt belső hőn felül, ez kb azt jelenti, hogy foci közben kb. mínusz 5 körül még bőven kifűti a testet az intenzív mozgás, plusz 10-20 között lehet valahol az ideális állapot focizni
+30 körül már irgalmatlan energia kell a hűtésre ezen a mozgás szinten, gyakorlatilag életveszélyben van ilyenkor az egész szervezet, folyamatosan kell a folyadékbevitellel törődni, árnyékolni kellene
ha ehhez még műfű is párosul akkor igazi túlélő show a játék, 15-20 percet is nehéz kibírni károsodás nélkül
Peter Rufai - Benedict Iroha, Stephen Keshi, Okechukwu Uche - Sunday Oliseh - Finidi George, Emmanuel Amunike, Augustine "Jay-Jay" Okocha - Victor Ikpeba, Rashidi Yekini - Daniel Amokachi