Mélyrepülésben a magyar futball újabb ígérete

Cselszky
Aranylabdás

Re: Mélyrepülésben a magyar futball újabb ígérete

HozzászólásSzerző: Cselszky » 2018.01.21. 21:18

Adamek írta:
Cselszky írta:
ManBat írta:Balmaz, Felcsút, Kövesd ki, ZTE, Győr, Kecskemét, Békéscsaba, Nyíregy, Sopron, Tatabánya be? Nem jön ki a matek.

Szerintem jelenleg megfelelő a 12, ha a játékosok minőségére gondolok, még sok is, viszont ennél kevesebb csapattal már nem sok értelme van bajnokságot szervezni. A felsorolt nevek jól hangzanak, ha a múltra gondolok, és ilyen aspektusból akár mindnek lenne helye az nb1-ben, de ugyan milyen tartalmat hordoznának, ha a jelenlegi 12-ben összesen nincs 25-30 valamire való játékos?

10-ig le lehet menni, az négyszeri meccseléssel 36 forduló lenne és az pont jó
a jelenlegi a legszarabb, főleg ezzel a 3 szakasos megoldással, ennél a 10 és a 16 (a 18-20 meg főleg de arra itt sose lesz kereslet) is jobb, a 12 és a 14 a lehető legszarabbak

Szar ez a 3X11-es rendszer, nem vitatom, a 10 csapatot adekvátnak érzem a merítési lehetőséggel összevetve, de károsnak a vidék és a szurkolók szempontjából, főleg amíg a 10-ből egy tutira a Csút és még mondjuk kettő valami kistelepülés (Kövesd, Balmaz, Paks, Várda), 4 vagy 5 csapat pedig fővárosi. 1-2 éven belül simán kialakulhatna egy olyan tízes mezőny, ahol a jelenlegi 4, valamiféle tradícióval és létjogosultsággal rendelkező vidéki klub (Dió, Hali, Vidi, Loki) közül mondjuk még kettő (persze nem a Vidi) kiesne, ami szerintem csak jobban roncsolná a futballunkat, mint a mai, szintén torzszülött felállás.
GARAMVÖLGYI LAJOS (1952-2008) :( Köszönet mindenért, Gara! MIKLÓS FEHÉR (1979 - PARA SEMPRE) Tóth Móni, nyugodj békében! :( Soha nem feledünk! R.I.P. Baldj! :( DVSC-TEVA!

Adamek
Flegma

HozzászólásSzerző: Adamek » 2018.01.21. 21:27

Cselszky írta:
Adamek írta:
Cselszky írta:Szerintem jelenleg megfelelő a 12, ha a játékosok minőségére gondolok, még sok is, viszont ennél kevesebb csapattal már nem sok értelme van bajnokságot szervezni. A felsorolt nevek jól hangzanak, ha a múltra gondolok, és ilyen aspektusból akár mindnek lenne helye az nb1-ben, de ugyan milyen tartalmat hordoznának, ha a jelenlegi 12-ben összesen nincs 25-30 valamire való játékos?

10-ig le lehet menni, az négyszeri meccseléssel 36 forduló lenne és az pont jó
a jelenlegi a legszarabb, főleg ezzel a 3 szakasos megoldással, ennél a 10 és a 16 (a 18-20 meg főleg de arra itt sose lesz kereslet) is jobb, a 12 és a 14 a lehető legszarabbak

Szar ez a 3X11-es rendszer, nem vitatom, a 10 csapatot adekvátnak érzem a merítési lehetőséggel összevetve, de károsnak a vidék és a szurkolók szempontjából, főleg amíg a 10-ből egy tutira a Csút és még mondjuk kettő valami kistelepülés (Kövesd, Balmaz, Paks, Várda), 4 vagy 5 csapat pedig fővárosi. 1-2 éven belül simán kialakulhatna egy olyan tízes mezőny, ahol a jelenlegi 4, valamiféle tradícióval és létjogosultsággal rendelkező vidéki klub (Dió, Hali, Vidi, Loki) közül mondjuk még kettő (persze nem a Vidi) kiesne, ami szerintem csak jobban roncsolná a futballunkat, mint a mai, szintén torzszülött felállás.

de ha minden osztály 10 szereplős lenne akkor lenne rendes (profi, nem regionális) másod és harmadosztály (tán még 4. is idővel), sokkal pörgősebb lenne szerintem
ez a mostani eloszlás nyilván halál szar, de ezt nem is számolom bele az én 10-es verziómba, ezt ideiglenes fosnak veszem csak
a főváros-vidék dologra semmi újat nem tudok mondani, ez a kezdetektől így van és tuképpen soha semmi és senki nem akarta forradalmi módon megfordítani, ez egy ilyen ország és kész, nincsenek nagyvárosaink csak egy és ez minden platformon visszainteget, nagyjából bp.-i kerületekhez lehet mérni a többi várost nem a fővároshoz egészében
Peter Rufai - Benedict Iroha, Stephen Keshi, Okechukwu Uche - Sunday Oliseh - Finidi George, Emmanuel Amunike, Augustine "Jay-Jay" Okocha - Victor Ikpeba, Rashidi Yekini - Daniel Amokachi

ManBat
Aranylabdás

HozzászólásSzerző: ManBat » 2018.01.21. 21:49

Adamek írta:
Cselszky írta:
Adamek írta:10-ig le lehet menni, az négyszeri meccseléssel 36 forduló lenne és az pont jó

de ha minden osztály 10 szereplős lenne akkor lenne rendes (profi, nem regionális) másod és harmadosztály (tán még 4. is idővel), sokkal pörgősebb lenne szerintem
ez a mostani eloszlás nyilván halál szar, de ezt nem is számolom bele az én 10-es verziómba, ezt ideiglenes fosnak veszem csak
a főváros-vidék dologra semmi újat nem tudok mondani, ez a kezdetektől így van és tuképpen soha semmi és senki nem akarta forradalmi módon megfordítani, ez egy ilyen ország és kész, nincsenek nagyvárosaink csak egy és ez minden platformon visszainteget, nagyjából bp.-i kerületekhez lehet mérni a többi várost nem a fővároshoz egészében

A másodosztálytól is azt várták, hogy pörgősebb lesz egy csoportban, mégis egyetlen dologban megy verseny, a feljutás elkerüléséért. A harmadosztály összevonogatásától is nívónövekedést vártak, és hogy ne csak lebegjen a megyei és az NB2 között valami léttelen létben, mégsem változott sok minden a Tisza, Duna csoportok óta.
Ezzel a 10 csapattal is csak az lenne, hogy még kettővel kevesebb csapat lenne az országban, ami effektíve létezik.
Az idő lejár
A világ megáll
Hogy hited mit ér
Arról bírád ítél

НИКОГАШ СЕВЕРНА!

Vénaszkenner
Serdülõ

HozzászólásSzerző: Vénaszkenner » 2018.01.21. 22:02

ManBat írta:A videóban kb. bepattant róla a labda, sztem több volt belelátva mint amennyire tehetséges.
Viszont az ilyen vidéki várak, mint Kecskemét, hiányoznak az első osztályból nagyon. Kevés ez a 12 csapat.

KIOLVASTAD A MEZEY DOKTORI DISSZERTÁCIÓJÁT?
"Ha sétálok a sporttelepen és meglátom a szemetet a földön, akkor nem felhívok valakit, hogy jöjjön oda és szedje fel, hanem lehajolok érte és kidobom." (Kubatov Gábor, 2017)

Adamek
Flegma

HozzászólásSzerző: Adamek » 2018.01.21. 22:03

ManBat írta:
Adamek írta:
Cselszky írta:Szar ez a 3X11-es rendszer, nem vitatom, a 10 csapatot adekvátnak érzem a merítési lehetőséggel összevetve, de károsnak a vidék és a szurkolók szempontjából, főleg amíg a 10-ből egy tutira a Csút és még mondjuk kettő valami kistelepülés (Kövesd, Balmaz, Paks, Várda), 4 vagy 5 csapat pedig fővárosi. 1-2 éven belül simán kialakulhatna egy olyan tízes mezőny, ahol a jelenlegi 4, valamiféle tradícióval és létjogosultsággal rendelkező vidéki klub (Dió, Hali, Vidi, Loki) közül mondjuk még kettő (persze nem a Vidi) kiesne, ami szerintem csak jobban roncsolná a futballunkat, mint a mai, szintén torzszülött felállás.

A másodosztálytól is azt várták, hogy pörgősebb lesz egy csoportban, mégis egyetlen dologban megy verseny, a feljutás elkerüléséért. A harmadosztály összevonogatásától is nívónövekedést vártak, és hogy ne csak lebegjen a megyei és az NB2 között valami léttelen létben, mégsem változott sok minden a Tisza, Duna csoportok óta.
Ezzel a 10 csapattal is csak az lenne, hogy még kettővel kevesebb csapat lenne az országban, ami effektíve létezik.

szerintem ez jobb lenne mint a jelenlegi
de nyilván sose derül ki, szóval könnyen beszélek
Peter Rufai - Benedict Iroha, Stephen Keshi, Okechukwu Uche - Sunday Oliseh - Finidi George, Emmanuel Amunike, Augustine "Jay-Jay" Okocha - Victor Ikpeba, Rashidi Yekini - Daniel Amokachi

Maradonapoli
Aranylabdás

HozzászólásSzerző: Maradonapoli » 2018.01.21. 22:11

Kitl-> DVTK->Leisztinger->Gyurcsány

Egyéb kérdés?
Kolorcity Kazincbarcikai SC - Hajrá Vegyész!!!

Burnsley FC, Borussia Münchengladbach

nick2005
Sztár

HozzászólásSzerző: nick2005 » 2018.01.21. 22:35

A 12 csapatos rendszer szerintem is hülyeség, pláne a 3x11 meccses megoldással, hiszen nem teljesen egyenlőek a feltételek, mert nem mindegy, hogy a legjobb csapatokkal játszol 2x idegenben vagy a gyengébbekkel. A 16 csapatos bajnokság lenne a jó, persze csak akkor, ha lenne 16 olyan csapat, akiknek nem fogy el a pénze márciusra (vagy még előbb). Az megint egy újabb kérdés, hogy ezt a politika által finanszírozottan lehet elérni vagy anélkül kellene. A fellegvárakra mindenképpen szükség van (lenn), mint pl. Győr, ZTE, Pécs, Nyíregyháza esetleg Tatabánya, Siófok, Kaposvár. Ne haragudjon meg senki, de én a Kecskemétet nem sorolnám ide, ahhoz túl kevés NB I-es múltja van. A múlt nem minden persze, de így gondolom.
########################
HAJRÁ HALI!

ManBat
Aranylabdás

HozzászólásSzerző: ManBat » 2018.01.21. 22:40

nick2005 írta:A 12 csapatos rendszer szerintem is hülyeség, pláne a 3x11 meccses megoldással, hiszen nem teljesen egyenlőek a feltételek, mert nem mindegy, hogy a legjobb csapatokkal játszol 2x idegenben vagy a gyengébbekkel. A 16 csapatos bajnokság lenne a jó, persze csak akkor, ha lenne 16 olyan csapat, akiknek nem fogy el a pénze márciusra (vagy még előbb). Az megint egy újabb kérdés, hogy ezt a politika által finanszírozottan lehet elérni vagy anélkül kellene. A fellegvárakra mindenképpen szükség van (lenn), mint pl. Győr, ZTE, Pécs, Nyíregyháza esetleg Tatabánya, Siófok, Kaposvár. Ne haragudjon meg senki, de én a Kecskemétet nem sorolnám ide, ahhoz túl kevés NB I-es múltja van. A múlt nem minden persze, de így gondolom.

Önmagukhoz képest későn jutottak fel, ez tény, de üde színfoltja voltak az NB1-nek. A szervezett szurkolás mondjuk valamiért elég hamar elhalt, de mindig volt érdeklődés a meccseiken.
Az idő lejár
A világ megáll
Hogy hited mit ér
Arról bírád ítél

НИКОГАШ СЕВЕРНА!

Ferencváros // Man Utd
BL-menõ

HozzászólásSzerző: Ferencváros // Man Utd » 2018.01.22. 01:28

Mélyrepülni eleve egyfajta magasságból lehet. Ez esetben erről beszélni eleve blődség.
29 29 29 29 29 29 29 29 29 29 29 29 29 29 29 29 29 29 29 29 29 29 29 29 29 29 29 29 29

Vissza: “www.nb1.hu”