Közgazdász elemezte, mennyit bukott a Videoton

nb1.hu12
Toborzórajáró
Hozzászólások: 0
Csatlakozott: 2012.03.10. 16:00

Közgazdász elemezte, mennyit bukott a Videoton

HozzászólásSzerző: nb1.hu12 » 2017.08.25. 14:54

Székesfehérvár – Tehetősnek aprópénz, nekünk éves bevétel.

Közgazdász elemezte, mennyit bukott a Videoton


Nem kizárólag az anyagiakon múlik egy klub sikeressége, ezt a jelenlegi szezon is alátámasztja, hiszen a Vidinél gazdagabbak is estek ki és sokkal szegényebbek jutottak be az EL főtáblájára.



 



A Videoton sima, 4-0-s vereséget szenvedett a labdarúgó Európa Ligában otthon a Partizantól, így nem sikerült a főtáblára kerülnie. Mindeni számára kiábrándító ez eredmény, de a klub vezetőinek talán ennél is fájóbb, hogy a kieséssel százmilliókat buktak el.



 



A BL-csoportkör ugyanis 12,7 millió eurót (4 milliárd forint), míg az EL-csoportkör 2,6 millió eurót (800 millió forint) ér. ezen felül minden pont, minden továbbjutás további milliókat jelent. Erről is beszélt Szabados Gábor sportközgazdász a Sportreggeliben.



 



Kiemelte, teljesen mások az arányok, hiszen ezek az összegek az európai élcsapatoknál csak aprópénznek számítanak, míg nálunk a két legtehetősebb klubcsapatnak az éves költségvetése. A nyugati csapatok reálisan számíthatnak rá, míg nálunk még mindig csak álomkategória.



 



„Az Európa Ligában a jóval kisebb bevételek arra van szabva, akik ott szerepelnek. De jól látható, hogy a Vidinél gazdagabbak se jutottak be, ellenben annak olyanok, akik szegényebbként is ott lehetnek a legjobbak között” – mondta Szabados.



 



Véleménye szerint egy 20 milliós költségvetés kell ahhoz, hogy realitás legyen egy magyar csapatnak a BL-csoportkör. Ugyanakkor a Videoton anyagi helyzete egy EL-csoportkörhöz elegendőnek kell, hogy legyen. „Az újabb változtatásoknak köszönhetően a topcsapatok könnyebben eljuthatnak a BL-be, ugyanakkor nekik a jegybevétel a reklám miatt fontos a BL, nekünk azért a pénzért, amit a bejutásért kapunk” – mondta a szakember az M4 Sportnak.



 



Példaként hozta fel, hogy amíg Amerikában a gyengébb választhat először játékost a draftok során, itt az, akinek pénze van. Kiemelte, ha versenyképesek akarunk lenni Európával, ahhoz olyan költségvetés és olyan légiósok kellenek, mert a magyar utánpótlás nevelés még nem tart ott, hogy nemzetközileg maradandót alkossunk.


Javier Arizmendi
Kulcsjátékos
Hozzászólások: 2826
Csatlakozott: 2006.01.18. 17:32

Re: Közgazdász elemezte, mennyit bukott a Videoton

HozzászólásSzerző: Javier Arizmendi » 2017.08.25. 17:54

szerencsére a sportközgazdászaink is a futballunk szakmai szinvonalán állnak. miért pont ők lennének kivételek. a csodálatos amerikai példa... egy rakás jégkorong csapat ment már csődbe (ottawa, phoenix, LA Kings, a pittsburgh kétszer is), ez lenne a példa?.
ETO

Avatar
Adamek
Flegma
Hozzászólások: 74932
Csatlakozott: 2005.06.20. 10:18
Tartózkodási hely: nekem a Balaton a Himalája

Re: Közgazdász elemezte, mennyit bukott a Videoton

HozzászólásSzerző: Adamek » 2017.08.25. 18:47

hoppá, egy közgazdász? az én tippem egy inszeminátor lett volna
Peter Rufai - Benedict Iroha, Stephen Keshi, Okechukwu Uche - Sunday Oliseh - Finidi George, Emmanuel Amunike, Augustine "Jay-Jay" Okocha - Victor Ikpeba, Rashidi Yekini - Daniel Amokachi

Avatar
Maradonapoli
Aranylabdás
Hozzászólások: 51356
Csatlakozott: 2006.01.30. 20:52

Re: Közgazdász elemezte, mennyit bukott a Videoton

HozzászólásSzerző: Maradonapoli » 2017.08.25. 21:33

ejnye no, penig Muszbek Megmondó Mihályra tippeltem első körben

Avatar
dingo
Sztár
Hozzászólások: 4146
Csatlakozott: 2008.10.05. 04:18
Tartózkodási hely: Kecskemét

Re: Közgazdász elemezte, mennyit bukott a Videoton

HozzászólásSzerző: dingo » 2017.08.25. 21:56

Javier Arizmendi írta:szerencsére a sportközgazdászaink is a futballunk szakmai szinvonalán állnak. miért pont ők lennének kivételek. a csodálatos amerikai példa... egy rakás jégkorong csapat ment már csődbe (ottawa, phoenix, LA Kings, a pittsburgh kétszer is), ez lenne a példa?.


Igen biztos hogy volnának előnyei.
ÁLOMSORSOLÁS!ÁLOMSORSOLÁS!ÁLOMSORSOLÁS! :D

"A fiatal dingó nagyon kedves jószág, ám felnőve bizalmatlanná, harapóssá, rendkívül önállóvá válik, ragadozó természete minduntalan kitör belőle, ezért háziállatként tartása semmiképpen nem ajánlott."


Vissza: “www.nb1.hu”

Ki van itt

Jelenlévő fórumozók: Javier Arizmendi valamint 81 vendég