A szentgyörgyi kormánybiztos próbál keresztbe tenni a Sepsinek

nb1.hu12
Toborzórajáró
Hozzászólások: 0
Csatlakozott: 2012.03.10. 16:00

A szentgyörgyi kormánybiztos próbál keresztbe tenni a Sepsinek

HozzászólásSzerző: nb1.hu12 » 2017.07.12. 17:46

Sepsiszentgyörgy - Vasárnap bemutatkozik az élvonalban a székelyföldi csapat.

A szentgyörgyi kormánybiztos próbál keresztbe tenni a Sepsinek


Történelmi meccsre készülnek a sepsiszentgyörgyi drukkerek, hiszen a székelyföldi város büszkesége, a Sepsi OSK vasárnap debütál a román élvonalban. Az Astra elleni giurgiui mérkőzésen jelen lesz a “Székely Légió” is, a hazai meccsek megrendezésével azonban egyelőre gondok vannak. Hiába ugyanis a nagy magyar összefogás, Kovászna megye román kormánybiztosa ugyanis ott tesz keresztbe nekik, ahol csak tud.



 



„A prefektus haragszik a sportra, különösen a focit és a kosárlabdát próbálja ellehetetleníteni. Mindenképpen megpróbál keresztbe tenni annak, ami nekünk fontos" – fogalmazott a hét elején Antal Árpád, Sepsiszentgyörgy polgármestere, miután Sebastian Cucu Kovászna megyei prefektus közölte, nem támogatja a helyi polgármesteri hivatal által kezdeményezett stadionátvételt.



 



Előkészítettek ugyanis egy kormányhatározat-tervezetet, hogy a város átvegye az ifjúsági és sportminisztériumtól a helyi sportközpontot, ahol – fejlesztéseket követően – az élvonalba jutott Sepsi OSK labdarúgócsapata hazai mérkőzéseit játszaná. Cucu azonban nem írta alá a tervezetet, így azt nem is tudták továbbítani a kormányhoz.



 



Ha a létesítmény városi tulajdonba kerülne, akkor a korszerűsítés közpénzből történhetne, így azonban nem költhetnek rá. A polgármester arról is beszámolt, hogy a prefektus megtámadott két helyi határozatot is, amelyekkel 2015-ben és 2016-ban pénzzel támogatták a Sepsi SIC női kosárlabdacsapatát.



<blockquote class="embedly-card"><h4><a href="http://nb1.hu/otp-bank-liga/a-capo-beszamoloja-a-kubatovval-valo-talalkozasrol">A "Capo" beszámolója a Kubatovval való találkozásról - NB1.hu</a></h4><p>Közelednek egymáshoz az álláspontok?</p></blockquote>


<script async src="//cdn.embedly.com/widgets/platform.js" charset="UTF-8"></script>


 



Sebastian Cucu a Kolozsváron megjelő Krónikának elmondta, azért utasította el a kezdeményezést, mert szerinte „nem volt elegendő érv” ahhoz, hogy aláírja. Megjegyezte, hogy az ügyben a sportbázist birtokló sportminisztériumhoz fordult bővebb tájékoztatásért, és szerinte – ha bizonyos kérdések tisztázódnak – a későbbiekben még vissza lehet térni az ügyre. „Sajnos még nem kaptam választ” – tette ugyanakkor hozzá, megjegyezve azt is, hogy a szaktárcának nem kell határidőre reagálnia a kérdéseire. Kijelentette, azt ő is tudja, hogy Liga 1-es mérkőzéseket nem rendezhetnek ott, de szerinte idővel „tulajdonosváltás” nélkül is megoldhatóvá válhat az aréna korszerűsítése. A Sepsi OSK, mint ismeretes, egyelőre a brassói Tineretului stadionban fogja megrendezni a hazai pályás mérkőzéseit a Liga 1-ben.


Vissza: “www.nb1.hu”

Ki van itt

Jelenlévő fórumozók: Adamek valamint 93 vendég