Kedvcsináló a Premier League 38. fordulójának meccseihez

nb1.hu12
Toborzórajáró
Hozzászólások: 0
Csatlakozott: 2012.03.10. 16:00

Kedvcsináló a Premier League 38. fordulójának meccseihez

HozzászólásSzerző: nb1.hu12 » 2017.05.20. 03:14

Diego Costa majszolt; Európa nyílt még a nagyok számára; "Conte király" történelmet írna egy nagy hiányzóval

Kedvcsináló a Premier League 38. fordulójának meccseihez


Az angol pontvadászatban az érdemi dolgok már eldőltek… Nevezetesen, hogy ki lesz a bajnok (Chelsea), hogy kik lesznek a kiesők (Hull, Middlesbrough, Sunderland), hogy ki fog Európa Liga selejtezőt „vívni” (Everton) vagy éppen, hogy ki lesz Európa Liga főtáblás (Manchester United).



Azonban maradt még pár nyitott kérdés…



Például, hogy ki lesz a dobogós (ami biztos Bajnokok Ligája tagságot jelent), vagy ki fogja ezt a csapatot követni a negyedik (BL selejtezős pozíció) és az ötödik (Európa Liga csoportkör) helyen. A lehetséges jelöltek: a Manchester City, Liverpool és az Arsenal.



 



A 3. helyért és az európai kupákért folytatott párharc:



Watford-Manchester City



(Eddigi egymás elleni mérleg: 7 Manchester City győzelem, 2 döntetlen, a Watford még sosem nyert a City ellen. A legutóbbi öt találkozásukból mindegyiket a Man. City nyerte)



A Watford öt meccs óta nyeretlen, a City pedig a legutóbbi három találkozóját „behúzta”.



A legnagyobb esélye a dobogó harmadik fokára a Manchester City-nek van, a saját kezükben a sorsuk. Ha nyernek és élni tudnak ezzel a lehetőséggel, akkor megvan a bajnoki bronz, és a biztos Bajnokok Ligája főtáblás hely. Bár nem hinném, hogy ez vigasztalná Pep Guardiola legénységét, amely az idény elején az aranyéremről álmodozott, lehet, hogy csak a bronzzal kell beérnie, a jobbik esetben.



 



Liverpool-Middlesbrough                         



(Eddigi egymás elleni mérleg: 14 Liverpool győzelem, 9 döntetlen, 6 Middlesbrough győzelem. A legutóbbi öt találkozásukból négy Pool diadal és egy Boro siker született)



A Pool jelenleg a 4. pozícióban állomásozik, szintén a saját sorsának kovácsa, ha nyer és egy esetleges Man City botlással a bajnoki bronz is meglehet, de ehhez jól kell állnia a csillagoknak is. A „Vörösök” a már korábban kiesett Boro-t fogadják hazai pályán.



 



Arsenal-Everton



(Eddigi egymás elleni mérleg: 32 Arsenal győzelem, 12 döntetlen, 7 Everton győzelem. Az utolsó öt találkozásukból négy Arsenal diadal és egy Everton siker született, épp a legutóbbi összecsapáson nyertek a vendégek)



A három nagy csapat közül egyértelműen az Arsenal indul a legnagyobb hendikeppel, hiszen az ötödikek jelen állás szerint és az „Ágyusok” kapták a legnehezebb ellenfelet, az Everton-t, amely soraiban tudhatja, a 24 gólos belga éket, Romelu Lukaku-t, akit vélhetően fűteni fog a gólkirályi cím megszerzése (kettő gól Harry Kane előnye a belga ellen robosztus csatárr szemben). Azt is érdemes megemlíteni azért, hogy Arséne Wenger tizenegye mellett szól, a hazai környezet; a remek sorozatuk (négy meccses győzelmi széria, hét meccsből csak egy vereség áll az együttes neve mellett az is a második helyezett, ősi rivális, Tottenham gárdája ellen) és a hazaiak támadópárjának eredményessége, amely szintén bivaly erős (Sanchez 23 gól, Giroud 12 gól).



Egy kis kedvcsináló videó a Premier League hivatalos Facebook oldaláról az utolsó forduló előtt:



 




Premier League



The champions could make history on the final day of the season...




 



Chelsea-Sunderland



(Eddigi egymás elleni mérleg: 22 Chelsea győzelem, 2 döntetlen, 8 Sunderland győzelem. A legutóbbi öt találkozásukból 3 hazai siker született, egy döntetlen és egy vendég siker)



Az utolsó fordulóban otthon ünnepelhet – a Stamford Bridge közönsége előtt – a már az előző játéknapon bajnoki címét bebiztosító, Chelsea. A londoni kékek meggyőző fölénnyel hódították el a trófeát. Eddigi 37 összecsapásukból mindössze három döntetlen és 5 vereség áll a nevük mellett, ami azért valljuk be őszintén nem semmi teljesítmény – a sokak álltak a világ legerősebb bajnokságának tartott – Premier League-ben. Egyébként amennyiben a „kékek” legyőzik hazai pályán a már korábban az angol pontvadászat élvonalától búcsúzó, Sunderlandet, akkor a Premier League éra első olyan csapatává vállhat, amely 30 bajnoki győzelemmel zárja a szezon küzdelmeit.



A Chelsea alakulatának hat mérkőzéses veretlenségi szériája van, míg a Sunderland már a biztos kiesés tudatában lép pályára Londonban, mondhatni az oroszlán barlangjában.



 



Továbbá egy érdekes hír a bajnok egyesület háza tájáról, úgy fest, hogy Antonio Conte menedzser nem számít kezdőként a korábbi csapatkapitány és klub legenda John Terry játékára. A 36 éves hátvéd kezdő volt a Watford ellen 4–3-ra megnyert hétközi bajnokin, ráadásul gólt is szerzett. Ennek ellenére Conte azzal magyarázza a korábbi válogatott bekk kihagyását a kezdőből, hogy a londoniak történelmet szeretnének írni és a fent említett kerek harmincadik PL-szezonbeli sikerükre hajtanak.



„Megvan a lehetőségünk, hogy 30 győzelemmel zárjuk az idényt. Nagyszerű eredmény lenne, harcolni fogunk ezért, mindent megteszünk. A legfontosabb, hogy megnyertük a bajnokságot, de fontos a csúcsok döntése is – a történelem szempontjából" – nyilatkozta az olasz tréner.



A Chelsea már korábban bejelentette, hogy Terry több mint 20 év után elhagyja a klubot.




Ibrahimovic és Terry egy csapatban - NB1.hu



Yaya Toure is közéjük került




 



Egy vicces jelenet a 4-3-ra megnyert Watford elleni hétközi mérkőzésről: a kékek támadóját, a spanyol Diego Costa-t, a szünetben a büfében látták „csipegetni”.



 



Íme az ominózus eset:



 



 




Diego Costa - Streamable



Check out this video on Streamable using your phone, tablet or desktop.




 



 



Premier League, 38. forduló, vasárnapi mérkőzések:



 



16:00     Arsenal-Everton



16:00     Burnley-West Ham                       



16:00     Chelsea-Sunderland                     



16:00     Hull City-Tottenham                     



16:00     Leicester-Bournemouth                             



16:00     Liverpool-Middlesbrough                          



16:00     Manchester United-Crystal Palace                        



16:00     Southampton-Stoke                    



16:00     Swansea-West Brom                   



16:00     Watford-Manchester City



 



Az angol labdarúgó szezon gólkirályi címéért még nyílt a harc…



Harry Kane szárnyalt (négyszer köszönt be) a hét közben bepótolt mérkőzésen, ahol a „Spurs” egy hatost rámolt be a tavalyi bajnok Leicester City-nek és csak egy gólt kapott. Ezzel átvette a vezetést az eddigi éllovas Romelu Lukaku előtt. Amennyiben az Everton csatár megnyerné az angol pontvadászat aranycipőjét, ő lenne az első belga gólkirály az Premier League történetében.



Góllövőlista állása:



1.            H. Kane               26 gól                    (Tottenham)



2.            R. Lukaku           24 gól                    (Everton)



3.            A. Sanchez         23 gól                    (Arsenal)             


Vissza: “www.nb1.hu”

Ki van itt

Jelenlévő fórumozók: nincs regisztrált felhasználó valamint 162 vendég