A Haladás fiatalját Mesut Özil gólpasszai inspirálják

nb1.hu12
Toborzórajáró
Hozzászólások: 0
Csatlakozott: 2012.03.10. 16:00

A Haladás fiatalját Mesut Özil gólpasszai inspirálják

HozzászólásSzerző: nb1.hu12 » 2017.04.18. 14:01

Szombathely – Tóth Máté hamarosan felnőtt-válogatott lehet?

A Haladás fiatalját Mesut Özil gólpasszai inspirálják


 



Minden országban a legfontosabbnak az utánpótlás nevelést tartják, hiszen ha nincsenek megfelelő utódok a felnőtt válogatottba, az adott ország könnyen lemaradhat az élmezőnytől. Hazánkban is fontos a fiatalok megfelelő nevelése, ezt mutatja, hogy szinte mindegyik NB I-es csapat nagyon jó akadémiával rendelkezik. Egy 2016-os rangsor szerint jelenleg a Debreceni Labdarúgó Akadémia a legjobb, míg a legrosszabb a Diósgyőri Labdarúgó Akadémia.



 



U19-es korosztályunk idén nagy mérföldkövet ért el, hiszen bekerültek az U19-es EB elitkörébe, ahol Ausztria, Skócia és Csehország ellen mutathatják meg hazánk legjobbjai, hogy mit tudnak. Következő 6 részes sorozatunkban 6 fiatal tehetséges játékost mutatunk be, akiknek nagy esélye lehet később a felnőtt válogatottba is bekerülniük.



 



1998. június 20-án, Szombathelyen látta meg a napvilágot Tóth Máté. A 18 esztendős futballista a Lurkó UFC-nél kezdett el futballozni, majd a Dalnoki Akadémián és az MTK-ban is megfordult, innen került Vas megyébe, az Illés Akadémiára. Elsősorban a középpálya közepén számítanak rá, azonban a támadó középpályásként is megállja a helyét. Értéke jelenleg 200 ezer euró körül mozog a transfermarkt.de adatai szerint. Első profi szezonját idén kezdte meg, volt csapata, az MTK ellen debütált és eddig összesen 733 percet játszott 20 meccsen. Az első három találkozón (MTK, DVTK, DVSC) kisebb szerepet kapott a csapatában, hiszen mindösszesen 7 minutumot töltött a pályán, azonban a Paks elleni találkozón már 24 percet játszott. Legtöbbet a DVSC elleni második összecsapásán volt pályán, hiszen Mészöly Géza 81 perc bizalmat szavazott neki.



 



A Magyar Kupában a vasiak mindhárom meccsén szerepelt, a Vác és a Füzesgyarmat ellen gólt is szerzett és előbbi ellen kiosztott egy gólpasszt is.



 




Így vélekedett Dárdai a fiáról: „börtönben köt ki, vagy nagy futballista lesz" - NB1.hu



 




Az utánpótlás válogatottban 2016. augusztus 9-én Oscar Corrochano keze alatt debütált 18 évesen és 1 hónaposan. Ezután 7 találkozón szerepelt és az utolsó 4 meccséből kettőn gólpasszt is jegyzett.



 



A középpályán bevethető játékos kedvence Mesut Özil, ami nem is lehet véletlen. Reménykedjünk, hogy Máté egyszer eljut arra a szintre, ahova a német játékos is eljutott.



 



Szabó Róbert


Vissza: “www.nb1.hu”

Ki van itt

Jelenlévő fórumozók: nincs regisztrált felhasználó valamint 174 vendég