5 diósgyőri a Kazincbarcikáé

Avatar
RC
Moderátor
Hozzászólások: 36292
Csatlakozott: 2005.07.28. 00:16
Tartózkodási hely: Savaria

5 diósgyőri a Kazincbarcikáé

HozzászólásSzerző: RC » 2020.02.15. 11:32

Hivatalos bejelentés.


ÍME A DVTK BEJELENTÉSE:

,,Kooperációs szerződést kötött a DVTK és a KBSC FC, aminek keretében öt diósgyőri korosztályos válogatott labdarúgó (Korbély Kristóf, Szűcs Kornél, Farkas Marcell, Orosz Donát és Tóth Borisz) is pályára léphet az NB II.-ben, ha az adott hétvégén nem, vagy csak kevés játéklehetőséghez jut az élvonalban.A gyakorlatban a kooperációs szerződés azt jelenti, hogy Feczkó Tamás és Dzurják József stábjának megállapodása alapján Korbély Kristóf, Szűcs Kornél, Farkas Marcell, Orosz Donát és Tóth Borisz akár már most hétvégén is a számukra legelőnyösebb megoldás szerint pályára léphet az NB I.-ben, az NB II.-ben, vagy akár a DVTK tartalékban is.- Mindkét klub előnyére válik ez a megállapodás, hiszen a Kazincbarcika tehetséges fiatalokkal erősít, akik remek lehetőséghez jutnak, hogy - az egyéni karriertervvel egybevágóan - egy profi osztályban szerezzenek rutint - mondta Benczés Miklós, a DVTK sportigazgatója. - Korbély Kristóf, Orosz Donát és Tóth Borisz már bemutatkozott az élvonalban, és hozzájuk hasonlóan Szűcs Kornél és Farkas Marcell is rendszeresen meghívót kap a korosztályos válogatottakba. Számukra ebben a korban az a legfontosabb, hogy folyamatos játéklehetőséget kapjanak. Eddig a képzés során az NB I. és az NB III. között kimaradt egy lépcsőfok, amit ezzel a szerződéssel sikerült megteremteni. Bízunk benne, hogy ezzel is segíteni tudjuk a legígéretesebb fiataljainkat abban, hogy stabil élvonalbeli labdarúgókká váljanak a közeljövőben.- Örülök sikerült tető alá hozni a két Borsod-Abaúj-Zemplén megyei klub együttműködését, amiben még sok lehetőség rejlik. Biztos vagyok benne, hogy mindkét klub számára előnyös szerződést kötöttünk - nyilatkozta Koszta Péter, a KBSC FC sportigazgatója. - Az NB II.-ben kötelező két 1999 után született fiatalt pályára küldeni, a most érkezők mindegyike megfelel ennek a kritériumnak, így nő a szakmai stáb választási lehetősége és a csapaton belüli versenyhelyzet is.
Külön öröm, hogy két kazincbarcikai kötődésű fiatal is szerepet kaphat az első csapatunkban. Korbély Kristóf Edelényből került hozzánk, majd innen igazolt Diósgyőrbe, míg Orosz Donát Barcikán tanulta a labdarúgás alapjait.
Igyekszünk a megyén belül minél több klubbal gyümölcsöző partneri viszonyt kialakítani. A DVTK-val kötött kooperációs szerződés egy hosszú távú kapcsolat alapja lehet annak érdekében, hogy az itteni gyerekek közül minél többen jussanak el a lehető legmagasabb szintre, akár Diósgyőrben az élvonalba is."ÍME A KAZINCBARCIKA NB1.HU-HOZ ELJUTATOTT BEJELENTÉSE:

,,A Magyar Labdarúgó Szövetség a fiatal labdarúgók több játéklehetőségének biztosítása érdekében az NB1-es klubok részére un. kooperációs szerződések létrejöttével lehetőséget biztosít a 21 év alatti fiatalok NB2-ben való szerepeltetésére. Az erősödő regionális együttműködés jegyében a legendás múltú, idén 110 éves DVTK és csapatunk kooperációs szerződést kötött, melynek értelmében öt diósgyőri korosztályos válogatott játékos ad majd a vezetőedző számára szélesebb lehetőséget a keret összeállítására. Tóth Borisz, Farkas Marcell és Szűcs Kornél érkezése mellett külön öröm számunkra, hogy két barcikai kötődésű labdarúgó is bemutatkozhat csapatunkban. A kazincbarcikai Orosz Donát és az edelényi származású Korbély Kristóf is a KBSC-től kerültek Diósgyőrbe. A fiatal játékosok a tavaszi szezonban a vezetőedzők szakmai döntése alapján játszhatnak a DVTK első-, vagy harmadosztályú csapataiban, illetve a KBSC másodosztályú mérkőzésein. A DVTK-val megkötött együttműködési megállapodás további sportszakmai fejlődési lehetőséget kínál mindkét félnek.Koszta Péter a KBSC FC sportigazgatója kiemelte, hogy mindkét klub számára előnyös megállapodást kötöttünk. Mivel az NB2-ben kötelező két 1999 után született fiatal szerepeltetése, melynek a most érkezők mindegyike megfelel, így bővül a szakmai stáb választási lehetősége és erősödik a csapaton belüli versenyhelyzet is. Külön öröm, hogy az együttműködés révén két kazincbarcikai kötődésű fiatal is szerepet kaphat az első csapatunkban. Korbély Kristóf Edelényből került hozzánk, majd innen igazolt Diósgyőrbe, míg Orosz Donát Barcikán tanulta a labdarúgás alapjait. Igyekszünk a megyén belül minél több klubbal gyümölcsöző partneri viszonyt kialakítani. A DVTK-val kötött kooperációs szerződés egy hosszú távú kapcsolat alapja lehet annak érdekében, hogy az itteni gyerekek közül minél többen jussanak el a lehető legmagasabb szintre, akár Diósgyőrben az élvonalba is.Az együttműködésről Benczés Miklós a DVTK sportigazgatója elmondta, hogy mindkét klub előnyére válik ez a megállapodás, hiszen a KBSC tehetséges fiatalokkal erősít, akik remek lehetőséghez jutnak, hogy - az egyéni karriertervvel egybevágóan - egy profi osztályban szerezzenek rutint. Korbély Kristóf, Orosz Donát és Tóth Borisz már bemutatkozott az élvonalban, és hozzájuk hasonlóan Szűcs Kornél és Farkas Marcell is rendszeresen meghívót kap a korosztályos válogatottakba. Számukra ebben a korban az a legfontosabb, hogy folyamatos játéklehetőséget kapjanak. Eddig a képzés során az NB I. és az NB III. között kimaradt egy lépcsőfok, amit ezzel a szerződéssel sikerült megteremteni. Bízunk benne, hogy ezzel is segíteni tudjuk a legígéretesebb fiataljainkat abban, hogy stabil élvonalbeli labdarúgókká váljanak a közeljövőben.


Bemutatjuk az együttműködési megállapodás révén a kettős igazolással játszó játékosokat.


KORBÉLY KRISTÓF

A 2000-es születésű Korbély Kristóf Kazincbarcikán kezdett futballozni, ahol a 2008/2009-es szezontól a KBSC U13-as csapatának volt tagja három bajnoki éven keresztül. A barcikai évek után 2012-től a Diósgyőr kötelékében játszik, itt első szezonjában a 30 megrendezett bajnoki minden mérkőzésén kezdő volt, valamint 30 góllal is segítette a korosztályos csapat sikerét. A 2013/14-es évben az U14-es csapat 27 mérkőzésén 25 találatot szerzett, az ezt követő években az U15-ös, U16-os, U17-es és U19-es csapatokban töltött be meghatározó szerepet. Korbély Kristóf a 2017/2018-as szezonban mutatkozott be a DVTK NB3 Keleti csoportjában szereplő csapatában, ekkor tizenkét mérkőzésen lépett pályára. A 2018/19-es bajnokságban az U19-es csapatban hatszor kapott szerepet, itt három gólt szerzett, emellett az NB3-ban 22 meccsen lépett pályára és hat találattal segített a DVTK II. –t, valamint ebben a szezonban jutott először szerephez a DVTK első osztályban szereplő együttesében. A támadó Korbély Kristóf a tavalyi bajnokság utolsó fordulójában, az Újpest elleni mérkőzésen a 82. percben szerzett góljával biztosította a Diósgyőr további NB1-ben való szereplését. Idén hatszor lépett pályára a harmadosztályban, valamint az OTP Bank Liga tizenhárom mérkőzésén is bizonyíthatott, valamint az MTK elleni Magyar Kupa meccsen is játéklehetőséget kapott Feczkó Tamástól.

OROSZ DONÁT

Orosz Donát szintén a KBSC-nél indította karrierjét, a 2012/13-as évben az U13-as csapatunkban játszott és a 2014/15-ös bajnokságtól szerepel a DVTK-nál, itt első évében az U14-ben 22 mérkőzésen szerzett 9 gólt, majd utána 17 meccsen játszhatott, míg a tavaszi szezont pedig ismét barcikán kezdte, nálunk 12 mérkőzésen lépett pályára. 2016-tól újra Diósgyőrben bizonyíthatott, ahol az U15-ös, U16-os, U17-es és U19-es együtteseknél kapott játéklehetőséget. A szélső hátvédként játszó Orosz Donát a 2018/2019-es szezonban lépett először pályára a Diósgyőr harmadosztályú tartalékcsapatában, ahol tíz alkalommal játszott az NB3 Keleti csoportjának mérkőzésein, valamint háromszor került keretbe és egyszer pályára is lépett az NB1-ben. Az idei bajnokságban a DVTK színeiben játszott az NB3-ban, az NB1-ben és a Magyar Kupában is.

SZŰCS KORNÉL

A 2001-es születésű Szűcs Kornél a DVTK saját nevelésű játékosa, aki a klub szinte minden korosztályában játszott. 2012/13-ban az U13-ban kapott lehetőséget, 2014/15-ben az U14-es csapatban töltött be meghatározó szerepet, de már az U15-ben is bemutatkozhatott. 2015/16-ban az U15 és az U16-os csapatokban, majd következő évben pedig az U16-os és U17-es együttesekben játszott. A 2017/18-as bajnokság egészét a tizenhetes korosztálynál töltötte, majd 2018/19-es bajnoki szezonban az U19 és a DVTK II csapatainál kapott szerepet, valamint egyszer az NB1-es keretbe is nevezték. A középső védőként, védekező középpályásként szereplő Szűcs Kornél 2019/2020-as bajnoki évben tízszer szerepelt a harmadosztályban és a Dabas elleni kupameccsen lépett pályára a DVTK első csapatában.

FARKAS MARCELL

Farkas Marcell Szűcs Kornélhoz hasonlóan 2001-ben született és gyermekkora óta a DVTK kötelében futballozik. 2007-ben került a miskolci csapathoz és U9-es korosztálytól kezdve egészen az első osztályban szereplő felnőtt csapatig mindenhol bemutatkozhatott. Szerepelt az U14, U15, U16, U17 és U19-es csapatokban. A 2016/17-es és a 2017/18-as bajnokságban egy-egy alkalommal bekerült a harmadosztályú keretbe, de a 2018/19-es szezonban már alapembernek számított a DVTK II-nél, ahol ekkor 26 meccsen lépett pályára. A középső védőként játszó Farkas Marcell az idei bajnokságban szintén a tartalék csapatban jutott szerephez, a keleti csoport 13 mérkőzésén szerepelt.

TÓTH BORISZ

A 2002-es születésű Tóth Borisz szintén diósgyőri nevelésű játékos, meghatározó szerepet töltött be a klub korosztályos együtteseinél. 2014/15-ben és 2015/16-ban az U14-es csapatoknál számítottak a játékára, 2016/17-ben az U15-ben és U16-ban bizonyíthatott, 2017/18-ban pedig a másodosztályú U17-es bajnokságot megnyerő csapat tagjaként 28 mérkőzésen lépett pályára. 2018/19-ben az U17 első osztályában 15 meccsen szerepelt, az U19-ben ötször lépett pályára, tizenhétszer játszott az NB-ban, valamint tízszer került az első osztályú keret tagjai közé, ahol egyszer csereként pályára is léphetett. A középső középpályásként játszó Tóth Borisz 2019/2020-as bajnokságban 13 NB3-as meccsen játszott és egyszer került az OTP Bank ligában szereplő DVTK keretébe."
"Ha úgy érezte a Tornyi Barna, hogy az ő édesanyját szidtam, akkor elnézést kérek tőle, nem szidtam az édesanyját"
(Várhidi Péter)
"Legyen Magyarország a magyaroké, a kurva életbe már!"
(Csurka István)

Avatar
Maradonapoli
Aranylabdás
Hozzászólások: 45010
Csatlakozott: 2006.01.30. 20:52
Tartózkodási hely: Internált Server TError
Kapcsolat:

Re: 5 diósgyőri a Kazincbarcikáé

HozzászólásSzerző: Maradonapoli » 2020.02.15. 11:36

Az érdemi info: "ÍME A KAZINCBARCIKA NB1.HU-HOZ ELJUTATOTT BEJELENTÉSE:"

Ezek szerint még létezik az nb1.hu.
Капитализм угнетает нас!

Avatar
RC
Moderátor
Hozzászólások: 36292
Csatlakozott: 2005.07.28. 00:16
Tartózkodási hely: Savaria

Re: 5 diósgyőri a Kazincbarcikáé

HozzászólásSzerző: RC » 2020.02.15. 17:37

Maradonapoli írta:Az érdemi info: "ÍME A KAZINCBARCIKA NB1.HU-HOZ ELJUTATOTT BEJELENTÉSE:"

Ezek szerint még létezik az nb1.hu.

Volt, van, lesz, ahogy vérvörös frontunk is.
"Ha úgy érezte a Tornyi Barna, hogy az ő édesanyját szidtam, akkor elnézést kérek tőle, nem szidtam az édesanyját"
(Várhidi Péter)
"Legyen Magyarország a magyaroké, a kurva életbe már!"
(Csurka István)

Avatar
Maradonapoli
Aranylabdás
Hozzászólások: 45010
Csatlakozott: 2006.01.30. 20:52
Tartózkodási hely: Internált Server TError
Kapcsolat:

Re: 5 diósgyőri a Kazincbarcikáé

HozzászólásSzerző: Maradonapoli » 2020.02.18. 20:59

Капитализм угнетает нас!


Vissza: “www.nb1.hu”

Ki van itt

Jelenlévő fórumozók: nincs regisztrált felhasználó valamint 147 vendég