Soha nem látott angol válogatott alázta meg a spanyolokat

nb1.hu12
Toborzórajáró
Hozzászólások: 0
Csatlakozott: 2012.03.10. 16:00

Soha nem látott angol válogatott alázta meg a spanyolokat

HozzászólásSzerző: nb1.hu12 » 2018.10.16. 12:55

Méghozzá több szempontból.

Soha nem látott angol válogatott alázta meg a spanyolokat


Az angol válogatott hétfő este történelmi vereséget mért a spanyolokra Sevillában, több szempontból is. Gareth Southgate rendkívül fiatal együttese az első félidőben 0–3-mal sokkolta a hazai közönséget.


 


Pedig a spanyolok Luis Enrique kinevezése óta remek formát mutattak, Angliát 2–1-re győzték le a Wembleyben, míg a horvátokat 6–0-ra (szintén szeptemberben), a múlt héten Wales-ben 4–1-re nyertek. Nem volt kérdés, előzetesen ki a hétfő esti mérkőzés esélyese, főleg ha hozzátesszük, hogy az angolok bombaerős támadótriója mögött (Kane, Sterling, Rasford) több komoly hiányzó is nehezítette Southgate dolgát, illetve Kieran Trippier volt a kezdőcsapat egyetlen 25 éven felüli játékosa: 1959 óta nem futott ki a pályára ennyire fiatal angol tizenegy.


 


De a lényeg mindig a pályán dől el és ott ezúttal Anglia volt az élesebb: a 16. és a 38. perc között három gólt szerezve használták ki a spanyolok körülményességét, a válogatottban 2015 október után ismét eredményes Sterling kétszer, Rashford egyszer vette be De Gea kapuját. A spanyol válogatott a 2014-es vb óta először kapott három gólt és 2010 óta először kapott három gólt az első 45 percben.


 


A második félidőben az elképesztő formában futballozó Paco Alcácer szépített, a Dortmund csatárának a 2018/2019-es szezonban eddig 10 kaput eltaláló lövési kísérlete volt (Bundesliga, BL, válogatott), mindegyikből gól született. Sergio Ramos a 98. percben állította be a 2–3-as végeredményt.


 


A vereség történelmi jelentőségű: a spanyol válogatottal korábban soha nem fordult elő, hogy hazai tétmérkőzésen három gólt kapjon. Összességében is csak a második volt ez, Skócia 1955-ben 6–2-re nyert a Bernabéuban, de az barátságos mérkőzés volt.


 


Anglia így történelmi győzelemmel viszonozta a kedvességet, a spanyol válogatott szeptemberben Anglia 24 mérkőzéses hazai veretlenségét szakította meg, hétfőn az angolok tették ugyanezt, 38 mérkőzés után szakadt meg a spanyolok hazai veretlensége.

Vissza: “www.nb1.hu”

Ki van itt

Jelenlévő fórumozók: nincs regisztrált felhasználó valamint 80 vendég