Reakciók a Juve-Tottenham és a Basel-City BL-meccsekről

nb1.hu12
Toborzórajáró
Hozzászólások: 0
Csatlakozott: 2012.03.10. 16:00

Reakciók a Juve-Tottenham és a Basel-City BL-meccsekről

HozzászólásSzerző: nb1.hu12 » 2018.02.14. 11:23

Európa - Főszereplők elemeztek.

Reakciók a Juve-Tottenham és a Basel-City BL-meccsekről


Mauricio Pochettino, a Tottenham Hotspur argentin vezetőedzője büszke a csapatára, mely kedden este 2-2-es döntetlent ért el a Juventus otthonában a labdarúgó Bajnokok Ligája nyolcaddöntőjének első mérkőzésén. "Nagyszerű volt a tartásunk egy olyan együttes ellen, amely az utóbbi években két BL-finálét játszott" - emelte ki Pochettino.


 


Az argentin szakvezető kiemelte, fiatal, tapasztalatlan csapata szépen helytállt, a játékosai fantasztikus teljesítményt nyújtottak, ennek köszönhető, hogy kedvező helyzetből várhatják a március 7-i visszavágót. Harry Kane, a Tottenham angol válogatott támadója remeknek nevezte, hogy két gólt tudtak lőni idegenben.


 


A Juventust irányító Massimiliano Allegri szerint a szurkolóknak semmi oka nincs mérgelődni amiatt, hogy "csak" döntetlent értek el az angolok ellen. "Megőrjít, hogy az emberek úgy fogják fel ezt a 2-2-t, mintha 8-0-ra kikaptunk volna. Szinte soha senki nem nézi az ellenfelet, mindenki szerint minden meccsen a Juventus a favorit. Ez nincs így" - dühöngött a mérkőzés utáni sajtótájékoztatón az olasz edző.


 


Hozzátette, a szurkolóknak be kellene látniuk, egyetlen csapat sincs, amely minden évben eljut a döntőig, s bármi is lesz az eredmény a visszavágón, együttese remek teljesítményt nyújt ebben a szezonban is. Megemlítette, hogy 2-0-s vezetésüknél nem tudatosan álltak vissza védekezni, az angolok erőltették ennyire rájuk az akaratukat.


 


 


 


Gyakorlatilag az első összecsapáson eldőlt a BL-párharc, ugyanis az angol listavezető Manchester City könnyedén, 4-0-ra győzött a svájci FC Basel vendégeként. "Tíz perc után 2-0-s hátrányban is lehettünk volna, ennek ellenére húsz perc elteltével 3-0-ra vezettünk. Kiválóak voltak a támadás-befejezéseink" - összegezte a látottakat Josep Guardiola, az angol klub vezetőedzője.


 


Hozzátette, fantasztikus eredményt értek el, jól védekeztek, s bár egy ilyen párharc 180 percig tart, úgy érzi, fél lábbal már ott vannak a legjobb nyolc között. "Ha így játszunk a szezon hátralévő részében, mint az utóbbi hetekben, igen sikeres idényünk lehet" - tette hozzá a találkozón két gólos német válogatott középpályás, Ilkay Gündogan arra utalva, hogy a Premier League-et toronymagasan, 16 ponttal vezető City február 25-én az angol ligakupa döntőjében is érdekelt lesz. A City ott az Arsenallal mérkőzik majd.



Háború a játékosok és a vezetők között - íme, az NB I legnagyobb vitája - NB1.hu



Háború a játékosok és a vezetők között - íme, az NB I legnagyobb vitája




Vissza: “www.nb1.hu”

Ki van itt

Jelenlévő fórumozók: nincs regisztrált felhasználó valamint 97 vendég