Elismerte a bundát, mégis megérdemelte, hogy gólt vágjon az EL-döntőben

nb1.hu12
Toborzórajáró
Hozzászólások: 0
Csatlakozott: 2012.03.10. 16:00

Elismerte a bundát, mégis megérdemelte, hogy gólt vágjon az EL-döntőben

HozzászólásSzerző: nb1.hu12 » 2018.05.17. 10:36

Madrid – Aki nélkül Simeone és Griezmann sem lenne az, aki.

Elismerte a bundát, mégis megérdemelte, hogy gólt vágjon az EL-döntőben


„Az Európa Liga egy szar, igaz, korábban sok örömünk volt a sorozatban. Ha ott kell játszanunk, megnyerjük, mint mindig” 


(2017.10.31 – Madrid)


 


Ő a második Diego Simeone!


 


Ha ő mond valamit, akkor még a klubikon Fernando Torres, a legjobb Antoine Griezmann és még a legkezelhetetlenebb Diego Costa is haptákba vágja magát. 


 


A fenti idézetet egyébként Gabriel Luis Fernández Arenas, azaz Gabi, az Atlético Madrid csapatkapitánya mondta még az az azeri Qarabag elleni, 1–1-re (!) végződő hazai Bajnokok Ligája-találkozó után. Később az Atleti ugye nem jutott tovább a csoportjából és a BL mostohatestvérének számító sorozatba került.


 


Amit, annak rendje és módja szerint, az esélyeknek megfelelően, megnyert.


 


Gabi a fináléban, akárcsak ebben a sorozatban is mindig, amikor a pályán volt, mindent megtett a csapata sikeréért. Tevékeny részt vállalt gól előkészítésében, a harmadikat meg ő vágta be, amit nagyon megérdemelt.


 


 


 nullnull
 


 


Ez az ember két csapatban játszott egész pályafutása alatt, több, mint 400 spanyol élvonalbeli meccse van, spanyol bajnok- és kupagyőztes, de a Szuperkupát is elhódította. Nyert nem egyszer Európa Ligát, európai Szuperkupát, kétszer volt BL-döntős úgy, hogy mindig nélkülözhetetlen elem volt. És egyetlen percet sem játszott a spanyol válogatottban, holott lehet, az összes többiben bérelt helye lenne.


 


2007 és 2011 között a Zaragoza játékosa volt, fejlődnie kellett. Bundaügybe keveredett. 2014 október elején robbant a bomba. A töltet azt az üzenetet hordozta magában, hogy: a Spanyol Korrupcióellenes Ügyészség több spanyol mérkőzést is vizsgál, ám kiemelten foglalkoznak a 2011-es Levante-Zaragoza találkozóval, melyet végül a vendégek nyertek meg 2-1-re Gabi parádéjának köszönhetően, ez pedig bennmaradást jelentett a Blanquillos számára akkor.


 


Gabi mellett számos játékost és szakvezetőt hallgattak meg, az Atletico Madrid kapitánya, aki egyébként a Juve elleni Bajnokok Ligája összecsapást is kihagyta így fogalmazott – “Azt tettem, amit a klubom kért tőlem!” - Ezzel elismerte, hogy tudott a csalásról, mely valószínűleg nem fogadási csalás volt, hanem klasszikus bunda az érintett felek között. A történet még kusza és kevés az információ, de nemsokára biztosan több dolog is a felszínre kerül. A Manchester United játékosa Herrera is az érintettek között lehet, őt is kihallgatják. Eközben a Zaragoza is ismertette álláspontját, miszerint nem tud semmilyen bundázásról és mindenben segítik a hatóságok nyomozását.”


 


Arról volt szó, évekre elmeszelik, véget ér a karrierje, ám nem így lett.


 


 


 
 


 


A hírre akkor felhördült a futballtársadalom, de az Atlético-család egy emberként állt ki a kapitány mellett és ezt nagyon jól tették.


 


Gabi az állandóság és Simeone jobb keze, ő a műveleti igazgató. Nem villog, alázattal teszi a dolgát. Ha ő nem lett volna vagy nem lenne, akkor Griezmann sem tudna villogni.


 


És a főnöke sem lenne a világ legjobbjai között emlegetve.


 


Cserébe ő soha nem volt, most sincs és nem is lesz a legjobbak között elkönyvelve. 


 


Méltánytalanul…

Vissza: “www.nb1.hu”

Ki van itt

Jelenlévő fórumozók: nincs regisztrált felhasználó valamint 40 vendég