Pisztollyal a bírónak: felfüggesztették az egész bajnokságot

nb1.hu12
Toborzórajáró
Hozzászólások: 0
Csatlakozott: 2012.03.10. 16:00

Pisztollyal a bírónak: felfüggesztették az egész bajnokságot

HozzászólásSzerző: nb1.hu12 » 2018.03.13. 15:26

Görögország - Drasztikus döntést hoztak.

Pisztollyal a bírónak: felfüggesztették az egész bajnokságot


A görög sportminiszter, Giorgos Vasileiadis a vasárnap este történtek miatt azonnali hatállyal, egyelőre határozatlan ideig felfüggesztette az ország labdarúgó-bajnokságát, ugyanakkor a belügyminiszter provokációról beszélt - írta az m4sport.hu.


 


Ivan Szavvidisz, a PAOK Szaloniki futballklub tulajdonosa (középen) övtáskájában pisztollyal és testőrei kíséretében megy be a pályára az AEK Athén elleni bajnoki labdarúgó-mérkőzésen 2018. március 11-én. A georgiai születésű vállalkozó azt kifogásolta nem sokkal a lefújás előtt, hogy Jorgosz Kominosz játékvezető 0-0-ás állásnál nem adta meg a PAOK gólját les miatt. A sportminiszter válaszul felfüggesztette a bajnokságot (Fotó: MTI/EPA)


 


Korábban megírtuk, vasárnap letartóztatási parancsot adtak ki Ivan Szavvidisz, a PAOK Szaloniki futballklub tulajdonosa ellen, aki vasárnap pisztollyal ment be a pályára az AEK Athén elleni bajnokin.


 


2014 óta négy alkalommal szünetelt a bajnokság Görögországban, különböző rendbontások miatt:


 


- 2014 szeptemberében egy utcai összecsapás során elhunyt egy szurkoló, majd a játékvezetői bizottság alelnökét bántalmazták


 


- 2015-ben a Panatinaikosz–Olimpiakosz mérkőzés szakadt félbe szurkolói rendbontás miatt


 


- 2016 novemberében felgyújtották Jorgosz Bikasz, a Játékvezetői Bizottság elnökének nyaralóját


 


„Az elmúlt három évben a görög kormány komoly erőfeszítéseket tett azért, hogy megtisztítsa a labdarúgást. Sok sikert elértünk már, de legalább ennyi feladatunk van még hátra. Nem engedhetjük meg, hogy ezek az erőfeszítések semmibe vesszenek. Nem akarjuk, hogy a múltban történt rendbontások megismétlődjenek. Nem hagyjuk, hogy visszatérjen az, amit egyszer már magunk mögött hagytunk” – mondta Giorgos Vasileiadis sportminiszter.


 


Legutóbb február végén történt botrány a PAOK stadionjában, akkor egy papírtekerccsel dobták fejbe az Olimpiakosz vezetőedzőjét. A meccset végül nem játszották le és a három pontot az Olimpiakosz kapta meg.


 


„A legfontosabb feladat a szabályok betartása, amelyek mindenkire vonatkoznak. Jelen helyzetben a bajnokság felfüggesztése mellett döntöttünk. A következő napokban egyeztetéseket kezdeményezünk majd a liga szereplőivel és a szövetséggel. Az UEFA-val is felvettük a kapcsolatot és a foci nem indul újra Görögországban addig, amíg nincs egy világos keret, egy közös egyezség a szabályokról és a következményekről. A mostani helyzet tarthatatlan” – zárta mondandóját a sportminiszter, majd hozzátette, egy új szabályrendszerre van szükség, amelyre mindenki rábólint.


 


„A szankciókat mindenkire alkalmazni fogjuk. A szabályok mindenkire nézve szigorúbbak lesznek és reméljük, mindenki el is fogadja majd.Még soha nem estek ki, most ez lehet a sorsuk, Dollban bíznak a legjobban - NB1.huDollt elvinnék a Fraditól
Vissza: “www.nb1.hu”

Ki van itt

Jelenlévő fórumozók: Bing [Bot], V-Nyh valamint 28 vendég