Háború a játékosok és a vezetők között – íme, az NB I legnagyobb vitája

nb1.hu12
Toborzórajáró
Hozzászólások: 0
Csatlakozott: 2012.03.10. 16:00

Háború a játékosok és a vezetők között – íme, az NB I legnagyobb vitája

HozzászólásSzerző: nb1.hu12 » 2018.02.14. 09:37

Magyarország – Kezdésként utazzunk el Barcelonába!

Háború a játékosok és a vezetők között – íme, az NB I legnagyobb vitája


A Bosman-szabály két dolgot változtatott meg a labdarúgásban.


 


Kezdésként azzal „indított” az elfogadását követően hogy a lejáró szerződésű játékosok után a klubok már nem kérhetnek átigazolási díjakat, csak akkor, ha a szerződéseik lejárta előtt távoznak a futballisták. Majd ennek a hozományaként jött létre az a vita, ami lehet, hogy csak Magyarországon létezik.


 


De kezdésként „utazzunk el” Barcelonába.


 


Amikor Dani Alves a katalánoknál tolta, a sajtó pedig arról kezdett el cikkezni, hogy különböző okok miatt távozni akar, és emiatt feszültség keletkezett közte és a klub között. És mit csinált ekkor a Barcelona vezetősége? Nem elbújt a világ elől, nem adott lerázó szintű, semmit nem mondó válaszokat a sajtónak (magyar klubvezetők legnagyobb hibája, hogy azt hiszik, a sajtónak válaszolnak, pedig nem így van, mert a szurkolóiknak válaszolnak, akik a médiából is tájékozódnak, a sajtónak meg, ha van esze, az őket érdeklő témákkal foglalkozik, főleg akkor, ha kapja az ötleteket a drukkerektől, amiért speciel az nb1.hu soha nem tud már 18 éve örökké hálás lenni nekik!), hanem összehívtak egy sajtótájékoztatót, amin Dani Alves elmondhatta a problémáit.


 


Sok szegmensben példa kell, hogy legyen a Barcelona (és a Real Madrid és még ezer másik klub is...), nagyon jó lenne az őszinte tájékoztatást is elsajátítani!


 


Mert akkor azok, akikért ezt a csodálatos játékot föltalálták (emiatt van mindenhez joguk, meg azért, mert nincs anyagi hasznuk a fociból, csak költenek rá), azaz a szurkolók, tisztában látnának a lejáró szerződésű játékosok körül kialakult helyzetekben is.


 


Nem akarunk konkrét példákat felsorolni az NB I-ből, mert nem egy-egy a klubot akarunk pellengére állítani, hanem a jelenséget kívánjuk elmesélni, mindkét szempontból.


 


Ha egy futballistának a szerződésének az érvényessége közeledik a vége felé, és olyan teljesítményt nyújtott, akkor a klubja tárgyalásokat kezd vele a hosszabbításról. Nem az utolsó pillanatban, jobb helyeken akár évvel előtte is megkezdődnek az egyeztetések.


 


Aztán, ha a futballista nem akar maradni (mindegy, hogy azért, mert nem tetszenek neki a klubja által kínált feltételek vagy mert másik gárdába óhajt távozni), akkor általában a szerződése lejártáig kimarad az első csapat keretéből.


 


A klubvezetőkről ezek után az is lehet a véleményünk, hogy megsértődnek és még az edzőkre is rászólnak, tisztelet a kivételnek. Több vezető is elmesélte már, hogy azért tett így, mert innentől kezdve nem bízott meg teljesen a futballistában, de nem azért, mert attól félt, hogy innentől kezdve csalni akart, mert mondjuk egy rivális próbálta elhappolni,  hanem azért, mert attól tartott, hogy már nem veti bele magát olyan elánnal a küzdelemben, mint addig. Nehogy megsérüljön mondjuk...


 


Több játékossal is beszéltem az évek alatt, ők ezen a hozzáálláson teljes mértékben föl vannak háborodva. Főleg azok, akiknél a nevelőegyesületüknél játsszák ezt el. A srácok azt mondták, jól fölfogott érdekük, hogy minél jobban teljesítsenek, mert a teljesítmény után is jár bérezés, a jó játékkal mindenki növeli az ázsióját, ami még jobban kifizetődő. És akkor még van az a tényező is, hogy vagy a gyerekkoruk óta szeretik a klubot vagy az odaigazolásuk után szerették meg.


 


Ördögi kör ez, annyi szent, mindenki eldöntheti, kinek hisz, az viszont biztos, hogy a kialakult helyzet senkinek sem jó...


 


 


 
Még nem is megy a bajnokság, de már játékosokat tiltott el az MLSZ - NB1.huMég nem is megy a bajnokság, de már játékosokat tiltott el az MLSZ
Vissza: “www.nb1.hu”

Ki van itt

Jelenlévő fórumozók: nincs regisztrált felhasználó valamint 28 vendég