A Vasas védője szerint csapatként kell megtalálniuk önmagukat

nb1.hu12
Toborzórajáró
Hozzászólások: 0
Csatlakozott: 2012.03.10. 16:00

A Vasas védője szerint csapatként kell megtalálniuk önmagukat

HozzászólásSzerző: nb1.hu12 » 2018.01.12. 20:54

Budapest - Burmeister az edzőtábori életbe is betekintést adott.

A Vasas védője szerint csapatként kell megtalálniuk önmagukat


Az őszi szezon fejes királya, Felix Burmeister a mátraházi edzőtáborban beszélt a Vasas honlapjának a pihenés fontosságáról, illetve arról, hogy mi szükséges egy jó fejeshez.


 


Miképpen telt a szüneted? Mennyire volt fontos, hogy egy kis időre ne a foci körül forogjanak a gondolataid?


 


– Az első tíz-tizenkét napban egyáltalában nem foglalkoztam a focival, helyette a szüleimmel és testvéremmel töltöttem pár napot, illetve egy naposabb vidéken igyekeztem feltöltődni. Ezt követően már foglalkoztam az erőnlétemmel, teniszeztem, illetve a Ferenczi Pista erőnléti edzőnk által összeállított edzéstervet végeztem. E nélkül nem is lehetne túlélni a mostani kimerítő edzéseket. Elmondható, hogy ez a szünet mindnyájunknak jót tett.


 


A mátraházi edzőtáborban viszont az erőnléti feladatok a hangsúlyosak...


 


– Ez így van, bár a gyakorlatok részben pozíciófüggőek is. Az én esetemben, aki belső védőként játszom, nem annyira hangsúlyos a futás, mint mondjuk a szélső játékosainknak vagy a védekező középpályásoknak. Ez persze nem jelenti azt, hogy ne kellene tudnunk futni, de az edzőtábor során elvégzett erőnléti gyakorlatok közelebb állnak hozzám, mert segítik a stabilitást, illetve a megfelelő erőkifejtést, így számomra kifejezetten hasznosak.


 


Az őszi szezonban te szerezted a legtöbb fejesgólt. Véleményed szerint mi szükséges ahhoz, hogy jó fejjátékos legyen egy labdarúgó?


 


– Azzal gondolom, nem árulok el nagy titkot, hogy fontos a felugrásoknál a megfelelő erőkifejtés, a lendület a megfelelő magasság eléréshez, de jó ütemérzék és időzítés nélkül nem mész sokra. Az természetesen sokat egyszerűsít a dolgon, hogy ha a beadások megfelelőek, illetve ha sikerül a megfelelő területet megtalálni a lökdösődő pozícióharcban. Így könnyebben tud az ember fejelni. Egyébként, ami a csatárokra igaz, az a védőknél is így van: ha megszerezted az első gólt, a többi utána már könnyebben jön.


 


A pályán elég aktívan és hangosan kommunikálsz a társaiddal.


 


– Igen, ez a becsvágyamból fakad. Legyen szó fociról, teniszről, vagy akár sakkról. Utálok veszíteni. Valószínűleg ez ütközik ki ilyenkor. Sosem negatív felhanggal szólok hangosan a többiek felé. A célom ilyenkor az, hogy feltüzeljem őket. A játékvezetőknél persze néha nem jön le jól, amit ilyenkor csinálok, de kicserélni magamat nem tudom magam. Persze ez időnként azt is okozza, hogy, viták, összetűzések alakulnak ki az ellenfél játékosaival, de ez meg része a focinak. Ezek az érzelmek szerves részei a pálya életének, erre szerintem mindenkinek szüksége van, nekem is, persze csak addig, amíg ezzel nem okozok bajt a csapatnak. Szerencsére a korábbiakhoz képest lényegesen nyugodtabb lettem, korábban ez rosszabb volt, de a felfokozott érzelmi indulatok meg fognak maradni bennem.


 


Tekintsünk előre! Mik a személyes célkitűzéseid erre a szezonra?


 


– Elsősorban az, hogy a védekezésben stabilabbak legyünk, ebben van mit behoznunk (nekem is), illetve az, hogy csapatként ismét úgy funkcionáljunk, mint az előző évadban. Természetesen azt is lényegesnek tartom, hogy sok pontot szerezzünk. Ez a legfontosabb. Személyes szinten pedig az a törekvésem, hogy minél többet játsszak. A gólszerzés szép dolog, de szívesen lemondok róla, ha behúzzuk a győzelmeket.


 


Ebben segíthet, hogy több sérültünk visszatért.


 


– Igen, nagyon fontosnak tartom azt, hogy a vezetőedzőnknek meglegyenek a választási lehetőségei, illetve erősödjön a konkurenciaharc a posztokért, ami nem baj. Főleg akkor, ha olyan kiváló kezdőjátékosok jönnek vissza, mint például Kire. A sérülések miatt sok kieső játszótársat az elmúlt időszakban nem tudtuk úgy pótolni és ezt a helyzetet kellőképpen kezelni, ahogyan az optimális lett volna.


 


Nehéz mérkőzések következnek a folytatásban. Szerinted mik szükségesek ahhoz, hogy az ezeken megszerezhető pontokat begyűjtsük?


 


– Azt szerintem mindenki tudja, hogy szép és jó focit is képesek vagyunk játszani, amire már elég sokszor szolgáltattunk példát. Másrészt azt is bebizonyítottuk már, hogy bármely együttest le tudunk győzni a bajnokságban. Korábban ezeket a mérkőzéseket csapatként nyertük meg, így ez lehet a cél tavasszal is. Ezért is hasznosak ezek az edzőtáborok, hogy csapatként újra megtaláljuk korábbi önmagunkat. Ha pedig ez megvalósul, akkor jönni fognak a pontok is.


 Dzsudzsák gólt lőtt, csapata fordított - videó - NB1.huEgyesült Arab Emirátusok - Harcban a bajnoki címért.
Avatar
just
Tartalék
Hozzászólások: 1226
Csatlakozott: 2007.03.28. 11:13

Re: A Vasas védője szerint csapatként kell megtalálniuk önmagukat

HozzászólásSzerző: just » 2018.01.13. 13:10

Szerintem a richtige richtungot kellene megtalálnod.. Passau... ha úgy tetszik Suben. Az Nb1 leggyengébb belső védője vagy. Nincs még egy játékos akit annyiszor megvertek a posztján mint téged.. Geh heim!
"Úgy vélem,a mûvem csak akkor lesz befejezve ha meghaltam és eltemetnek" John Lennon
Angyalföld
http://www.youtube.com/watch?v=I-NRriHlLUk


Vissza: “www.nb1.hu”

Ki van itt

Jelenlévő fórumozók: nincs regisztrált felhasználó valamint 29 vendég