Nemzetek Ligája: szövetségi kapitányunk álmai

nb1.hu12
Toborzórajáró
Hozzászólások: 0
Csatlakozott: 2012.03.10. 16:00

Nemzetek Ligája: szövetségi kapitányunk álmai

HozzászólásSzerző: nb1.hu12 » 2018.01.11. 10:19

Budapest - Georges Leekens visszatért!

Nemzetek Ligája: szövetségi kapitányunk álmai


A magyra válogatott szövetségi kapitányával az MLSZ honlapja késztett interjút:


 


"– Pár napja érkezett vissza Magyarországra. Mik az elkövetkező hónapokban a legfőbb teendői?


– Minél hamarabb folytatnunk kell a munkát, hiszen rengeteg teendőnk van – válaszolta Georges Leekens az MLSZ honlapjának. – Természetesen a következő időszakban a férfiválogatott életének legfontosabb történése a Nemzetek Ligája sorsolása, amely január 24-én lesz. Februárban újraindul az OTP Bank Liga és a Magyar Kupa is folytatódik, így február közepétől lehetőségem lesz ismét minél több mérkőzésre kilátogatni. Emellett szeretném személyesen megnézni a külföldön szereplő játékosokat is. Azt szeretném, hogy tudják, érezzék: figyelemmel kísérjük őket, a teljesítményüket, odafigyelünk rájuk.


 


 Nemzetek Ligája: háromcsapatos csoportba is kerülhet a válogatott 


 


– Említette a Nemzetek Ligája sorsolását. Ezen mire számít, van esetleg álomcsoportja?


– Szerintem nem okos dolog esetleges dolgokról beszélni. Meg kell várnunk a sorsolást és megnézni, hogy ott mi történik, kiket kapunk ellenfélként, majd ezt követően minél alaposabban ki kell elemeznünk riválisainkat, hogy a lehető legrészletesebb képet kapjuk róluk. A sorsolás előtt nem is szeretnék beszélni a lehetséges ellenfelekről. Az egyetlen dolog, amit el tudok mondani, hogy hasznosabb lenne, ha négycsapatos csoportba kerülnénk. Ez azt jelentené, hogy több meccset játszanánk, vagyis több lehetőségünk lenne a pontszerzésre, és ezáltal a lehető legjobb eredmény elérésére.


 


– A Nemzetek Ligája csoportmeccseit megelőzően azonban lesznek még felkészülési erőpróbák. Ezekkel kapcsolatban van valamilyen fejlemény?


– Gyakorlatilag júniusban készen kell állnunk a Nemzetek Ligájára. Éppen ezért van szükség arra, hogy márciusban és júniusban is játsszunk felkészülési mérkőzéseket. A júniusi utolsó találkozónk után már a Nemzetek Ligája első csoportmeccse következik majd a programban. Tudom, hogy az MLSZ-t nagyon erős csapatoktól is megkeresték barátságos találkozók lehetőségével kapcsolatban, ami természetesen nagyon jó dolog. Ugyanakkor meg kell néznünk a sorsolás eredményét, és az ott kapott ellenfelek alapján kell eldöntenünk, hogy mely csapatok elleni meccsek szolgálják  legjobban a felkészülésünket. Az is előfordulhat, hogy defenzívebb együttesekkel kerülünk össze a Nemzetek Ligájában, ebben az esetben pedig a felkészülésünket is jobban szolgálhatja, ha ilyen stílusú válogatottakkal játsszuk a barátságos mérkőzéseket. De egyelőre még túl korai az ellenfelekről beszélni, először derüljön ki, mit tartogat számunkra a sorsolás."


 Kenterbe veri a Fradi-meccsek látogatottsága a többiét - NB1.huNB I-es nézőszámok
Vissza: “www.nb1.hu”

Ki van itt

Jelenlévő fórumozók: Bing [Bot] valamint 50 vendég