Holczer szerint ez az a periódus, amikor minden kifelé pattan

nb1.hu12
Toborzórajáró
Hozzászólások: 0
Csatlakozott: 2012.03.10. 16:00

Holczer szerint ez az a periódus, amikor minden kifelé pattan

HozzászólásSzerző: nb1.hu12 » 2017.04.18. 13:30

Budapest – A Ferencváros kupagyőzelemmel mentené meg a szezont.

Holczer szerint ez az a periódus, amikor minden kifelé pattan


 A Ferencváros kapusa, Holczer Ádám 2010 szeptemberét követően a szombat esti, Vasassal szemben 2-1-re elveszített bajnoki találkozón védett újra élvonalbeli mérkőzésen, a vereség miatt érzett keserűség azonban rányomta bélyegét a játékos örömére. A kapuvédő büszke rá, hogy a Fradival térhetett vissza, de az nb1.hu-nak arról is beszélt, hogy a gyengélkedő bajnokcsapatnak mire volna szüksége ahhoz, hogy kilábaljon a hullámvölgyből. A zöld-fehérek idénye elúszni látszik. Az előző szezont ellentmondást nem tűrő fölénnyel megnyerő FTC sorra hullajtja el a pontokat; a múlt heti mérleg két kudarc, amelyek közül különösen fájó lehet a Pakson mutatott kilátástalan produkció eredményeképpen elszenvedett 3-1-es vereség. 
Doll most az elhibázott igazolásokat okolja a vereség miatt - NB1.hu 
A csapat vezetőedzője, Thomas Doll a napokban utalt rá, hogy nem minden játékosa teljesítményével elégedett, így aligha ért meglepetésként bárkit is, hogy a Vasas elleni szombati rangadón némileg felforgatta kezdőcsapatát a német szakember. Az eddigiekkel ellentétben az angyalföldiek ellen a cserepadon kapott helyet a paksi mérkőzésen – a sportnapilap osztályzatai alapján – kirívóan gyengén teljesítő két téli igazolás, Botka Endre és Kleinheisler László, s kerettag sem volt az utóbbi időben szintén több kritikával illetett légiós, Marco Djuricin. A „kakukktojás” a kisebb sérülés miatt pihentetett Dibusz Dénes volt, akit ezúttal az a Holczer Ádám helyettesített, aki – szó szerint – hét szűk esztendő után állhatott újra a gólvonalra az NB I-ben. „Dibusz Dini szerdán még védett Pakson, ám voltak fájdalmai, ezért az orvosok és a szakmai stáb úgy döntött, hogy nem ér annyit a Vasas elleni bajnoki, hogy Dénes megkockáztassa a pályára lépést. Csütörtökön tudtam meg, hogy várhatóan újra én védhetem a Fradi kapuját” – nyilatkozta Holczer a szombat esti bajnoki után, aki büszke rá, hogy újra a legmagasabb osztályban védhetett. – Az eredménytől elvonatkoztatni nehéz, hiszen ez döntően rányomja a bélyegét a hangulatra, ám nagyon jó érzés volt ismét a Fradiban játszani. Boldog vagyok, hogy újra eljött ez a nap. Nem sokan hittek abban, hogy ez bekövetkezik, én viszont azok között voltam, akik igen, s büszke vagyok arra, hogy ezt újra átélhettem” – mondta el a 29 éves kapus, aki profi pályafutását 10 évvel ezelőtt az akkor a másodosztályban sínylődő rekordbajnok klub színeiben kezdte, majd több kitérő után legutóbb 2017 januárjában, Soroksárról tért vissza az Üllői útra. Pedig a szombati fővárosi rangadó első játékrésze alapján még úgy tűnt, a Ferencváros futballistái megfogadják vezetőedzőjük kérését, s már az első percekben dominánsabban lépnek fel a mérkőzést megelőzően kétpontnyi fórral rendelkező riválissal szemben. A félidei 1-0-s előny birtokában aztán a folytatásban Böde Dániel kihagyott két helyzetet, majd jött az 54. és az 56. perc, amikor a vendégek két gyors góllal sokkolták a Nalepa kiállítása miatt a hajrára megfogyatkozó Fradit. „Az előző meccseket kívülről tapasztaltam, s azokkal kapcsolatban úgy éreztem, hogy kevésbé voltunk meccsben, mint most. Ezúttal végig ’élesnek’ éreztem magunkat, s talán látható is volt, hogy 1-2 után, emberhátrányban sem tudott helyzetet kialakítani a Vasas. Mindent megtettünk a sikerért – bár azt gondolom, a hozzáállással eddig sem volt probléma. Jelenleg az egyéni hibákat nem bírjuk el, mindenkitől tökéletes játék kellene, hogy nyerni tudjunk. Egyelőre ezt sajnos nem tudjuk megvalósítani” – magyarázta a történteket Holczer. 
Így vélekedett Dárdai a fiáról: „börtönben köt ki, vagy nagy futballista lesz" - NB1.hu 
Az április 1-ei, kispesti vereség óta alig két hét alatt odáig jutott a Ferencváros, hogy nemhogy a címvédés, de már-már a nemzetközi kupaselejtezőt érő dobogós pozíció elérése is bravúrral érne fel a csapat részéről. A Budapest Honvéd, a Videoton, a Vasas és a Haladás mögött ötödikként rangsorolt FTC mindenesetre aligha engedhet meg magának több pontvesztést, ha csökkenteni szeretné a kupaszereplést érő pozícióban található Vasassal szemben felhalmozott ötpontos hátrányát, így Holczer nem meglepő módon azt közölte: egy győzelem indíthatná meg felfelé a Fradit. Egy győzelem kell.Aki valaha focizott, az tudja, hogy vannak olyan periódusok, amikor minden befele pattan, s vannak olyanok, amilyenben most mi vagyunk, amikor egyszerűen semmi nem sikerül, s csak a sikerélmény segíthet. Ami fájó, hogy ugyanannyit tesz bele az ember egy vesztes meccsbe is, mint egy győztesbe, viszont a végén nem ugyanaz a hangulat. Nagyon sajnáljuk, hogy ismét csalódást okoztunk.” Arra, hogy valamelyest kárpótolja szurkolóit a Ferencváros, jelenleg már jóval nagyobb esély kínálkozik a Magyar Kupában. Ismert: a kupasorozat elődöntőjében a harmadosztályú Budafok lesz az ellenfél, a finálét pedig az Üllői úti stadionban rendezik. „A kupagyőzelem a célunk. Jelenleg az a kevésbé nehéz út a nemzetközi kupaindulás eléréséhez – ugyanis olyan, hogy könnyű út, nincsen. Meg kell vernünk a Budafokot, ami biztosan nagyon nehéz lesz, hiszen kár volna tagadni, hogy több problémával küzdünk, miközben a vendégeknek örömjáték lesz fellépni a Groupama Arénában. Nekünk azt a párharcot túl kell élni, illetve meg kell oldani, érvényesítenünk kell az osztálykülönbséget. A kupadöntőre pedig – ha eljutunk odáig – úgy kell kiállnunk, hogy bármi is történt az évben, ott megmenthetjük a szezont. Ha kupagyőzelemmel tudnánk befejezni az idényt, mégiscsak jó szájízzel hagynánk abba” – nyilatkozta Holczer, akit a szurkolók a sokéves kihagyás ellenére sem felejtettek el: a Groupama Arénát 23 óra magasságában utolsó játékosként elhagyó kapusra még a vesztes meccset követően is több rajongó várt Albert Flórián szobrának árnyékában egy-egy közös képben és aláírásban reménykedve. A Császár persze ebből a felhajtásból már semmit nem észlelt, klasszikus alapállásában ábrázolva, csípőre tett kézzel meredt maga elé. Ha élne, valószínűleg ugyanígy tenne, s megkérdezné azt, ami momentán minden fradistát érdekel: Jó-jó, de mikor indul meg újra felfelé a Ferencváros?   Hatos Szabolcs


Vissza: “www.nb1.hu”

Ki van itt

Jelenlévő fórumozók: Norby, Sanyeey, Török valamint 18 vendég