Honvéd-Craiova: majdnem végig ezt írják az óbudai álmoskönyvek

SuperDepor
Moderátor
Hozzászólások: 37450
Csatlakozott: 2006.03.07. 23:03
Tartózkodási hely: Magyar-Osztrák Monarchia

Honvéd-Craiova: majdnem végig ezt írják az óbudai álmoskönyvek

HozzászólásSzerző: SuperDepor » 2019.07.26. 09:06

Európa-liga, selejtező, 2. forduló, 1. mérkőzés:
Budapest Honvéd-Universitatea Craiova (román) 0-0
Győr, 2722 néző, v.: Clancy (skót)
sárga lap: Batik (19.), Banó-Szabó (23.), Gazdag (84.), illetve Qaka (25.), Bancu (45+8.), Roman (62.), Kelic (85.)
Budapest Honvéd: Levkovich - Uzoma, Kamber, Batik, Lovric (Niba, 75.), Kukoc - Gazdag, Kesztyűs, Banó-Szabó - N'Gog (Cipf, 81.), Moutari (Kulacs, 66.)
Universitatea Craiova: Pigliacelli - Martic, Acka, Kelic, Bancu - Cicaldau (Constantin, 91.), Mateiu, Qaka (Ivanov, 65.) - Barbut, Fortes (Roman, a szünetben), Vatajelu
Úgy érkezett a beadásokra, ahogyan azt az óbudai álmoskönyvek, labdarúgással foglalkozó fejezete is írja.
Apró, ám gyors bemozdulással/testcsellel úgy tett, mintha a hosszúra, a védő mögé kérné mindkét beadást, de gyors ritmusváltással kilépett az embere(i) elé és úgy fejelhetett mindkét alkalommal. Másodjára szabadabban, de az első volt a veszélyesebb.Előbb a 27, percben Kukoc adott be élesen balról, de Pigliacelli bravúrral tolta szögletre a jobb alsóba tartó labdát, majd a 40. percben Uzoma tekert be jobbról, de akkor a jobb felső sarok fölé bólintott N'Gog, aki elmondhatja magáról, hogy az első félidő kapura legveszélyesebb játékosa volt. És ez el is árulja, mennyi, viszonylag tiszta ziccer volt a Honvéd-Craiova mérkőzés első félidejében. Nagy volt a taktikai és a fizikai küzdelem, nem látszott egyáltalán a feleken, hogy a románok játékoskeretének az összértéke háromszorosa a kispestiekének.

Az első játékrész érdekessége továbbá, hogy a játékvezető 8 percet hosszabbított...
Fordulás után maradt a harc, a látványos elemek várattak magukra. Mondjuk, amikor az 58. percben Vatajelu 17-ről szétlőtte Lefkovits Robi kulacsait, kicsit megijedtünk a becsapódást megelőző (tized)másodpercekben, mert azok bizony nem sokkal a jobb oldali kapufa mellé voltak elhelyezve.Viszont, ha a beszámoló elején megdicsértük N'Gog beindulásait, akkor legalább említést érdemel Barbut is, aki meg visszalépett a védőjétől bal oldali, lapos beadás során, de 10 méterről középről eltörte a labdát, így Lefkovits könnyedén hárított a hajrá kezdetekor. Picit később Gazdag, csel után, a tizenhatos bal sarkának a közeléből, 15-ről bikázott a bal alsó mellé, majd nem sokkal ezután hatalmasat taszított az egyik vendégjátékoson, egyedül a kispesti (és nyilván a szurkolóik) nem értették, miért is kapott sárga lapot. Kelic a legvégén úgy érkezett egy beadásra, mint a Liverpool volt játékosa a meccs elején, ebben az esetben azonban szerencse, hogy ő is hibázott.
Finoman fogalmazva is nehéz visszavágó vár a Honvédra, amit egy hét múlva, csütörtökön 18.15 órától rendeznek meg.
athéni szél és spártai eső

Vissza: “www.nb1.hu”

Ki van itt

Jelenlévő fórumozók: nincs regisztrált felhasználó valamint 3 vendég