Kikérdezték Marco Rossit

Avatar
RC
Moderátor
Hozzászólások: 35676
Csatlakozott: 2005.07.28. 00:16
Tartózkodási hely: Savaria

Kikérdezték Marco Rossit

HozzászólásSzerző: RC » 2019.04.28. 12:56

A Puskás Arénáról és kulcsjátékosokról vallott.


A Nemzeti Sport készített interjút Marco Rossi szövetségi kapitánnyal. A mestert többek között a sokat kritizált Dzsudzsák Balázsról, az Eb-selejtezőkről kérdezték. Mind azt elmondta, szeretnének kijutni a kontinens viadalra, és örülnek, hogy a horvátok legyőzésével ekkora örömöt szereztek, de ha nem szerzik meg Azerbajdzsánban a három pontot, máris leértékelődik az a diadal is. Sőt, kiemelte, nagyobb nyomás nehezedik pszichológiai szempontból a csapatra az azeri meccs előtt, mint a vb-ezüstérmes ellen. Azt is hozzátette, közelinek érzi a következő találkozót, bár épp középúton járnak.


Dzsudzsák Balázsról:

Marco Rossi elmondta, sok minden szól a szélső beválogatása mellet, és nem véletlen, hogy száz válogatottságnál tart Dzsudzsák. Kiemelte, hogy vezéregyénisége mellett az is mellette szól, hogy hozzá van szokva a nyomáshoz, a nemzetközi meccsekhez. Kísérletesésre pedig nincs ideje, ilyen játékosokra van szüksége.

Szalai Ádámról:

Ahogyan Dzsudzsák Balázs és Gulácsi Péter fontosságát kiemelte, úgy Szalai Ádámét is, akiről elárulta, nagyon sokat változott csapatkapitányként. Mint mondta, kinevezését követően leültek, mert úgy tűnt, gyakran elégedetlen a pályán, és a társaival pöröl a rossz átadások után, viszont a beszélgetés óta mintha kicserélték volna. Megbeszélések után például kimegy a mágnestáblához, és még egyszer megbeszéli a taktikát, a személyre szabott feladatokat a többi játékossal.

Gulácsi Péterről és Willi Orbánról:

A kapitány elárulta, nem lepte meg, hogy ilyen gyorsan beilleszkedett Orbán a csapatba, miután ősszel felhívta. Elmesélte, hogy Gulácsi mesélt neki a társáról, aki nem tudta biztosan, hogy magyar válogatott akar lenni, és akkor úgy is volt vele, ha nem elég motivált, akkor ne is jöjjön, de az első két Nemzetek Ligája-találkozóját követően minden megváltozott. A mérkőzéseket követően Willi telefonált, hogy látta, más a hangulat, a harci kedv, és ha számít rá, örömmel lenne magyar válogatott. Abban a pillanatban érezte, hogy minden rendben lesz.

Nagy Ádámról:

Ismét hangsúlyozta, hogy a középpályásnak nincs alternatívája, és ő a kivétel a válogatási szempontok alól. Dicsérte a játékos profizmusát, hiszen a klubjában nem jut túl sok játéklehetőséghez, mégis mindig jól teljesít címeres mezben.

Kádár Tamásról:

A balhátvéd pozíciójában sincs túl nagy merítési lehetősége a trénernek, így Kádár Tamást játszatja a pozícióban, aki jobban szeret belső védőt játszani. Hangsúlyozta, ha mégis a szélre teszi, azzal nem a játékossal akar kitolni, de ott teljesített eddig a legjobban, hiszen a világ egyik legerősebb válogatottja ellen hiba nélkül teljesítette a kilencven percet.

Puskás Arénáról:

Mint elmondta, április elején járt ismét az arénában, és elképzelte, milyen fantasztikus lesz majd ott játszani teltház előtt. Kiemelte, a horvátok elleni találkozón is fantasztikus hangulat uralkodott, de csaknem hatvannyolcezer ember előtt páratlan lesz futballozni.
Roma Aeterna
Pannonia Aeterna
Savaria Aeterna

Vissza: “www.nb1.hu”

Ki van itt

Jelenlévő fórumozók: nincs regisztrált felhasználó valamint 15 vendég