Oldal: 1 / 1

10 év után elhagyni Kispestet – megszólalt a Honvéd válogatottja

Elküldve: 2019.03.26. 15:44
Szerző: nb1.hu12
Ezért nem kellett a magyar klubnak bejelentenie.

10 év után elhagyni Kispestet – megszólalt a Honvéd válogatottja


Már az ősszel jelezte az nb1.hu, hogy a nyáron 3 fontos játékos távozhat Kispestről, hiszen Gróf Dávidnak, Danilónak és Holender Filipnek is lejár nyáron a szerződése és a felek nem hosszabbítanak egymással.


 


Tegnap hivatalossá vált, hogy Holender a svájci élvonalbeli Lugano gárdájába igazol – ezt a svájci klub jelentette be. A Honvédnak hivatalos ezt azért nem kell megtennie, mert ugye lejár a játékosa szerződése és onnantól kezdve már nem tartozik az égisze alá.


 


Holender most viszont még a kispestiek kötelékébe tartozik, ezért a klub honlapjának beszélt a döntése hátteréről:


 


„Tetszett az a terv, amit a Lugano tulajdonosa, sportigazgatója és vezetőedzője felvázolt előttem, ezért döntöttem a kettő plusz egyéves szerződés aláírása mellett. Biztos, hogy nehezebb dolgom lesz, mert a svájci bajnokság erősebb, mint a magyar, de pont ezért választottam Luganót. Szeretnék az új csapatomban és a válogatottban is alapember lenni. Egyúttal el akarom mondani, hogy ez a megállapodás júniustól érvényes, az elkövetkezendő két hónapban semmi másra nem fogok koncentrálni csak a Honvédra. Legfőbb célom, hogy dobogón zárjuk a bajnokságot, és nagyon szeretnék kupagyőztes lenni, és a célok közül a gólkirályi cím az utolsó. Bármennyire jó lesz Luganóban, 10 év után nem lesz könnyű elhagyni Kispestet, már most is nehéz, de júniusban ez az érzés fokozódik majd.”


 


Holender Filip egyébként a Lugano harmadik magyar játékosa lesz, hiszen a klubnál szerepel a korábbi kispesti Vécsei Bálint, illetve Kecskés Ákos is, utóbbival az utánpótlás-válogatottban játszott együtt.


 

Re: 10 év után elhagyni Kispestet – megszólalt a Honvéd válogatottja

Elküldve: 2019.03.26. 15:59
Szerző: P22
Arcszörzet alapján nem lesz gond a beilleszkedéssel.

Re: 10 év után elhagyni Kispestet – megszólalt a Honvéd válogatottja

Elküldve: 2019.03.27. 00:44
Szerző: Cselszky
Nem tudom, hogy mennyire volt jó ötlet, a svájci bajnokság ugyan erősebb, de csak nehány csapat van valamennyire fókuszban, a többi nem túl erős, Luganoban ráadásul néző is alig van, ritkán jutnak el pl. nemzetközi kupába, bár most van rá esélyük. Vécsei is hiába játszogat, fel sem merül a neve, mintha nem is létezne. Benyomásaim szerint ennél még egy lengyel mondjuk top hatos csapat is jobb választás lett volna a jövőt tekintve. De persze sok sikert neki, csak mintha kicsit elhamarkodta volna, kivéve, ha a svájciaknak tényleg van valami komolyan vehető tervük.

Re: 10 év után elhagyni Kispestet – megszólalt a Honvéd válogatottja

Elküldve: 2019.03.27. 08:10
Szerző: SuperDepor
Cselszky írta:Nem tudom, hogy mennyire volt jó ötlet, a svájci bajnokság ugyan erősebb, de csak nehány csapat van valamennyire fókuszban, a többi nem túl erős, Luganoban ráadásul néző is alig van, ritkán jutnak el pl. nemzetközi kupába, bár most van rá esélyük. Vécsei is hiába játszogat, fel sem merül a neve, mintha nem is létezne. Benyomásaim szerint ennél még egy lengyel mondjuk top hatos csapat is jobb választás lett volna a jövőt tekintve. De persze sok sikert neki, csak mintha kicsit elhamarkodta volna, kivéve, ha a svájciaknak tényleg van valami komolyan vehető tervük.

Szerintem jó ötlet, a svájci és osztrák bajnokság kb egálban van. Nem vagyok oda az osztrák fociért - meg általában az osztrákokért :) - azonban minden hétvégén nézem a kinti és itthoni meccseket, attól függ, h hol vagyok és szembetűnő a különbség. Nemcsak egy Salzburg - Rapid meccsen, de egy Mattersburg - Altach találkozón is. Förtelmesen szar az NB1 színvonala.