Oldal: 1 / 1

Magyarellenesség ellen kelt ki a Sepsi

Elküldve: 2019.02.11. 14:04
Szerző: nb1.hu12
Hivatalos közlemény!

Magyarellenesség ellen kelt ki a Sepsi


Nem lehet elfogadni és megszokni sem, de attól még sajnos tény, hogy a határon túli, magyar (érdekeltségű) csapatoknak (játékosoknak, vezetőknek, szurkolóknak) nagyon kemény és elítélendő eseteket kell át- és megélniük. 


 


A Sepsi a hétvégén a Dinamót fogadta (a vendégek nyertek 1-0-ra), a vendégszurkolók magyarellenes megnyilvánulások sokaságával hívták fel magukra a figyelmet. Ezek ellen kelt ki élesen megfogalmazott közleményben a sepsiszentgyörgyi alakulat:


 


"A Sepsi OSK vezetői és szurkolói mélységes csalódással vették tudomásul, hogy továbbra sem szűnnek a csapatot célzó magyarellenes, xenofób szurkolói megnyilvánulások. A Bukaresti Dinamót elkísérők drukkerek egy része minden korábbi esetet felülmúlóan gyalázkodtak, emberi és nemzeti méltóságukban megalázva a Sepsi OSK-hoz tartozó embereket. Valamennyi arra hivatott fórumon és a nyilvánosság előtt is tiltakozunk a történések ellen, és az eddigieknél jóval határozottabb fellépést sürgetünk az illetékes szervektől a hasonló megnyilvánulások visszaszorítása érdekében.


 
Fontosnak tartjuk pontosítani: a Sepsi OSK–Dinamo mérkőzést megelőző technikai ülésen a klub sportigazgatója, Bokor János többször is felhívta Aron Huzu játékvezetői megfigyelő, Ionuț Coza negyedik játékvezető és Cătălin Popa, a Labdarúgó Liga küldöttének figyelmét a várható attrocitásokra. Azt kérte, hogy bármilyen hasonló esemény alkalmával érvényesítsék a szabályokat, szükség esetén pedig állítsák meg a mérkőzést. A tévéközvetítések révén is egyértelmű nyilvánosságot kapó gyalázkodó skandálások és feliratok megjelenése ellenére sem a játékvezető, sem a megfigyelő nem tartotta indokoltnak a mérkőzés megszakítását. 


 


Kérjük, hogy a Román Labdarúgó-szövetség (FRF) és Hivatásos Labdarúgóliga (LPF) mindezek ismeretében elemezze a történteket, és hozza meg a megfelelő intézkedéseket.


 


Állásfoglalásunkat eljuttatjuk valamennyi illetékes testülethez és a sajtó képviselőihez."

Re: Magyarellenesség ellen kelt ki a Sepsi

Elküldve: 2019.02.11. 14:55
Szerző: MindigÚjpest
Holló hollónak nem vájja ki a szemét.

Re: Magyarellenesség ellen kelt ki a Sepsi

Elküldve: 2019.02.11. 18:29
Szerző: Fehervaralé
Hogy vihették be azért elég nagy darab?
Miért engedték kirakni?
Miért nem vették le ?

Re: Magyarellenesség ellen kelt ki a Sepsi

Elküldve: 2019.02.11. 18:44
Szerző: alehndr
majd az Újpestet megbüntetik helyettük is

Re: Magyarellenesség ellen kelt ki a Sepsi

Elküldve: 2019.02.11. 19:09
Szerző: ManBat
Fehervaralé írta:Hogy vihették be azért elég nagy darab?
Miért engedték kirakni?
Miért nem vették le ?

a Dinamo a rendőrség csapata volt, gondolom még most is megvannak a kontaktok itt-ott...