Kemény változások lesznek az európai kupasorozatokban

nb1.hu12
Toborzórajáró
Hozzászólások: 0
Csatlakozott: 2012.03.10. 16:00

Kemény változások lesznek az európai kupasorozatokban

HozzászólásSzerző: nb1.hu12 » 2018.10.19. 17:24

Az angol, német, spanyol és olasz helyek bánják a BL-ben.

Kemény változások lesznek az európai kupasorozatokban


A 28 európai labdarúgóligát tömörítő szervezet (EL) támogatja a harmadik számú kupasorozat visszaállítását.


 


„Alapelvünk, hogy a hazai és a nemzetközi versenysorozatok is kiegyensúlyozottabbá váljanak, az eredmények kevésbé legyenek kiszámíthatóak" – mondta a holland liga elnöke, Jacco Swart.


 


Andrea Agnelli, az európai klubok szövetségének (ECA) vezérigazgatója szeptember közepén azt mondta, az Európai Labdarúgó-szövetség (UEFA) zöld jelzést adott az új sorozatnak, melynek tervét az év végén hagyhatja jóvá a végrehajtó bizottság, és 2021-től vezethetik be.


 


A versengésben összesen 96 klub vehet majd részt, a főtáblán mindhárom kupában 32 csapattal. Ennek értelmében az Európa-liga létszáma tehát csökkenne, a jelenlegi 48 helyett 32 együttes szerepelhet a csoportkörben, a Bajnokok Ligája-helyek száma pedig 32 maradna. Az UEFA végrehajtó bizottsága várhatóan december 3-án, Dublinban hoz döntést az ügyben.


 


A Kupagyőztesek Európa-kupája 1999-ben szűnt meg, míg az Intertotó-kupa 1961 és 2009 között negyedik, majd harmadik számú kupasorozatként működött.


 


A 28 európai ligát tömörítő szervezet pénteki, frankfurti ülésén téma volt a leggazdagabb klubok és a többi élcsapat közötti pénzügyi szakadék mérséklése is. Ennek érdekében szorgalmazták a központi bevételek egyenletesebb elosztását, és azt, hogy az angol, a német, a spanyol és az olasz bajnokság negyedik helyezettje ne kerüljön automatikusan a Bajnokok Ligája főtáblájára, hanem a selejtező utolsó fordulójában kapcsolódjon be a küzdelmekbe.

Vissza: “www.nb1.hu”

Ki van itt

Jelenlévő fórumozók: Majestic-12 [Bot] valamint 19 vendég