Stadionbejárás: a legújabb fotók a Vidi varázslatos arénájáról

Avatar
Savaria1919
BL-menõ
Hozzászólások: 9992
Csatlakozott: 2012.06.24. 08:36
Tartózkodási hely: Haliwood
Kapcsolat:

Re: Stadionbejárás: a legújabb fotók a Vidi varázslatos arénájáról

HozzászólásSzerző: Savaria1919 » 2018.10.19. 19:14

Maradonapoli írta:
Savaria1919 írta:
Maradonapoli írta:azokból a régi jó dolgokból nem marad semmi! :(

Hangulatos pálya lehetett:
Kép

lila téntával írattatot!

Kemény balhék voltak ott, itt van egy 1911. karácsonyán:
„Az emberi indulatok fékezhetetlenségének, a szenvedelemnek és az ezekből eredő brutalitásnak lesújtó példáját adta az Újpesti Torna Egyesület néhány játékosa és híveinek egy egész csoportja.

A II. osztályban aratott győzelmek egész sorozatától diadalittassá lett játékosokat és híveiket a vereség láttára elöntötte az elkeseredett düh. Előbb a bírót inzultálták, majd a tribünökre bejutott csőcselék biztatására a játéktérre terelődött át az a kultúremberek között tűrhetetlen viselkedés, amely a Népszigetet méltán hírhedtté tette. A csúnya foultolások egész sorát két minden jóérzésű embert felháborító merénylet tetőzte be. A negyedik goal után a 33 FC balszélsőjét, az angol Watkinst az UTE kapujában álló Szabó úgy arczon vágta, hogy menten elöntötte a vér.

A leggyalázatosabb dolog, ami eddig magyar pályán történt, ezután következett. A befejezés előtt 5 perccel érték el a 33-asok ötödik goaljukat. Weisz Frigyes a goal után bement az UTE kapujába a labdáért s azt melléhez szorítva gyanútlanul megindult a félvonalhoz. Alig tett néhány lépést, hirtelen, mint a nyíl, neki ugrott Kohn, az UTE jobbösszekötője, - aki a második félidőben hátra ment Vranák helyett back-nek – és teljes erőből hasba rúgta. Weisz velőtrázó sikoltással összeesett, társai gyorsan bevitték az öltözőbe, a bíró pedig a matchet lefütyülte. Az embertelen módon leterített játékost a mentők vitték el a pályáról. Sérülése szerencsére nem veszedelmes, mint aminőnek eleinte látszott s az orvosok véleménye szerint nemsokára teljesen ki is heveri.”

Itt van egy teljes sorozat a '45 előtti focis balhékról: https://valogatott.blog.hu/2014/09/30/ezert_nem_jartak
Zeng a dalunk
Győzni fogunk
Harcoljunk együtt
A Hali mi vagyunk


Vissza: “www.nb1.hu”

Ki van itt

Jelenlévő fórumozók: gw valamint 12 vendég