Hihetetlen bundabotrány és razzia, bajban az élcsapatok

nb1.hu12
Toborzórajáró
Hozzászólások: 0
Csatlakozott: 2012.03.10. 16:00

Hihetetlen bundabotrány és razzia, bajban az élcsapatok

HozzászólásSzerző: nb1.hu12 » 2018.10.11. 22:30

Lecsaptak a rendőrök!

Hihetetlen bundabotrány és razzia, bajban az élcsapatok


 A belga rendőrség 29 embert őrizetbe vett a szerdán kipattanó labdarúgó-bundabotrány ügyében.


 
A nyomozók csütörtöki tájékoztatása szerint vélhetően manipulálták a KV Mechelen két mérkőzését a 2017–2018-as szezonban, hogy a kedvező eredmények szülessenek a kieséstől fenyegetett klub számára. Az őrizetbe vett személyek között van a végül a másodosztályba csúszó Mechelen gazdasági igazgatója, továbbá két játékosügynök, Mogi Bayat és Dejan Veljkovics is, valamennyiükkel szemben pénzmosás, korrupció és bűnszervezetben való részvétel gyanúja vetődött fel.


Ivan Leko, az FC Bruges horvát edzője az őrszobán töltötte az éjszakát, ám csütörtökön szabadlábra helyezték. Rajta kívül többek között az RSC Anderlecht, a Standard Liege és a KRC Genk több volt és jelenlegi munkatársát, továbbá ügynököket, játékvezetőket, egykori ügyvédeket, könyvelőket, újságírókat is kihallgattak.


Az üggyel kapcsolatosan szerdán – több mint egy éve tartó nyomozás után – 57 rendőrségi akciót hajtottak végre: 44-et Belgiumban, 13-at pedig Cipruson, Franciaországban, Luxemburgban, Macedóniában, Montenegróban és Szerbiában. A műveletekben 184 belga és 36 külföldi rendőr vett részt.


A botrány mindössze három hónappal azután robbant ki, hogy a belga válogatott bronzérmes lett az oroszországi világbajnokságon.


Vissza: “www.nb1.hu”

Ki van itt

Jelenlévő fórumozók: Savaria1919 valamint 29 vendég